Haberler

Polisten İntikam Alıyorlar

İzmir'de, cep telefonundan aradıkları kişilere kendilerini polis olarak tanıtıp, banka hesaplarının suç örgütlerince kullanıldığı yalanıyla kandırdıktan sonra paralarını başka hesaplara aktartarak dolandırıcılık yapan şebekenin çökertilmesiyle ilginç ayrıntılar da ortaya çıktı.

İzmir'de, cep telefonundan aradıkları kişilere kendilerini polis olarak tanıtıp, banka hesaplarının suç örgütlerince kullanıldığı yalanıyla kandırdıktan sonra paralarını başka hesaplara aktartarak dolandırıcılık yapan şebekenin çökertilmesiyle ilginç ayrıntılar da ortaya çıktı. Şebekenin tüm Türkiye'deki koordinasyonu sağlayan Şanlıurfa'daki üyelerinin, elemanlarına yönelik operasyon düzenleyen emniyet amiri ve emniyet müdürlerinden intikam almak için, isimlerini ve unvanlarını yeni kurbanlarla yaptıkları telefon görüşmelerinde kullandıkları, bu sayede bu polislerin her seferinde birçok ilin savcılığından gelen talimat nedeniyle ifade vermesini sağlayıp zor duruma düşürdükleri belirlendi.

Kendisini polis olarak tanıtan şebeke elemanları, İzmir'de oturan 72 yaşındaki Y.A.'yı arayıp banka hesaplarının suç örgütlerince kullanıldığını, parasını güvenli hesaba aktarması gerektiğini, aksi takdirde kendisinin de yargılanacağını söyleyip korkutarak, 50 bin TL parasını dolandırdı. Y.A.'nın şikayetiyle soruşturma başlatıldı. Şüpheliler aranırken, banka görevlilerinin ihbarı üzerine operasyona başlayan polis, şebekenin elebaşlarından T.K., nişanlısı C.S., B.Ö., H.D., T.K. ile U.G.'yi gözaltına aldı. Nişanlısını da kandırarak banka hesabını kullanan T.K.'nin elebaşılığındaki şüphelilerin, şebekenin Şanlıurfa ayağıyla yaptığı işbirliği ardından dolandırılan paralardan pay aldıkları belirlendi. Çeşitli illerdeki 5 kişiyi benzer yöntemlerle 185 bin TL dolandırdıkları ileri sürülen şüphelilerden 4'ü tutuklandı. 2'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İNTİKAM İÇİN İSİMLERİNİ KULLANMIŞLAR

Tutuklanan şüphelilerin işbirliği yaptıkları, ancak kimlikleri belirlenemeyen şebekenin Şanlıurfa ayağındaki elemanlarının, operasyonların ardından intikam için harekete geçtikleri ortaya çıktı. Aralarındaki görev paylaşımına göre, işleri telefon açtıkları kişileri kandırmak olan Şanlıurfa'daki şebeke üyelerinin, Türkiye'nin herhangi bir ilinde arkadaşlarının yakalanıp, tutuklanması ardından ilk olarak o operasyonu düzenleyen polis şeflerinin isimlerini belirledikleri tespit edildi. Şebeke elemanlarının sonraki telefon görüşmelerinde seçtikleri kurbanlara kendilerini o polis müdürü veya amirinin adını vererek tanıttıkları saptandı.

Şebeke elemanlarının böylelikle, dolandırıldığını anlayıp şikayetci olanların, konuştuklarını söyleyip isimlerini verdikleri amir ve müdürleri de zor duruma düşürmeye çalıştıkları bildirildi. Bu müdür ve amirlerin, sık sık çeşitli illerdeki mağdurların şikayetleri üzerine savcılıktan gelen talimat doğrultusunda o görüşmeleri yapmadıklarını ispatlamak için ifade vermek zorunda kaldıkları, bunun da psikolojik olarak baskı yarattığı açıklandı. Benzer gerekçelerle İzmir Emniyet müdürlüğü bünyesinde bazı amir ve müdürlerin de isimlerinin kullanıldığı ifade edildi.

EMNİYET UYARDI

Polis yetkilileri, bu tür dolandırıcılık yönteminin tüm yurtta yaygın olarak kullanıldığını, vatandaşların hangi gerekçe söylenirse söylensin, hesaplarındaki paraları başka kişilere ait hesaplara aktarmamaları gerektiğini belirtti. Polisin hiçbir zaman böyle bir uygulamasının olmadığını da vurgulandı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title