Haberler

Polis Memurunu Darp Davası

- Şüphelilerin 5 Yıl Hapsi İsteniyor

- ŞÜPHELİLERİN 5 YIL HAPSİ İSTENİYOR

* Tanık otoparkçı, olaydan sonra açığa alınan polislerin yaralı polise "Konuyu kapat, üzerine gitme" dediğini söyledi.

Ortaköy?de Supper Clup isimli barda aralarında tartışma çıkarak Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği?nde görevli polis memuru F.D.'yi darp eden 4 kişi hakkında "basit yaralama" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Tanık olarak ifadesi alınan otoparkçı Mehmet K. ise olayın ardından olay yerine bir süre sonra komiser olarak tanıdığı iki kişinin gelip müşteki ile görüştüğünü ve yanlarında iki polis memurun da bulunduğunu komiserlerden bir tanesinin müştekiye hitaben "Bu konuyu kapat üzerine fazla gitme" diye söylediğini duyduğunu anlattı.

İDDİANAMEDE 4 ŞÜPHELİ YER ALIYOR

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede polis memuru F.D. şikayetçi sıfatıyla yer alırken, Cem G., Hakan S., Kadir Y., ve Ali H. şüpheli sıfatıyla yer aldı.

"ŞÜPHELİ ALİ H., POLİS F.D.'YE YUMRUK ATMIŞ"

İddianameye göre 9 Ocak'taki olay şöyle gelişti: Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde polis memuru olarak 4 yıldır görev yapan Müşteki F.D. Beşiktaş Ortaköy'de bulunan Supper Clup isimli gece klübüne gitti. Bir ara ayakta bekleyen F. D.'ye 2007 yılında hakkında işlem yaptığı Ali H. yumruk attı.

"POLİS MEMURUNA 4 KİŞİ SALDIRMIŞ"

İfadesi alınan F.D., Ali H.'yi 2007 yılında Reina gece klubündeki tehdit konusu ile alakalı alıp hakkında işlem yaptığını için kendisini tanıdığını belirtti. Şüphelinin kendisine neden yumuk atmış olabileceğini bilmediğini söyleyen F.D., mekanda bulunan güvenlik görevlilerinin kendisini kolundan tutup dışarı çıkardıklarını söyledi. Amacının bir an önce olay yerinden uzaklaşmak olduğunu ifade eden F.D., gece kulübünün işletme müdürü Tarkan A. ve güvenlik müdürü Hakan S.'nin yanına gelerek içeride ne olup bittiğini sordukları sırada şüpheli Ali H.'nin ve 3 kişinin kendisine saldırarak dövdüklerini ileri sürdü. Güvenlik görevlilerinin kavgayı ayırdığını anlatan F.D., silahının alındığını daha sonra fark ettiğini belirtti. Güvenlik müdürü Hakan S.'ye silahını olmadığını söylediğini ifade eden F.D., 2-3 dk sonra ise Hakan S.'nin kendisine silahı getirip teslim ettiğini, ancak kimden aldığını söylemediğini ileri sürdü.

ALİ H: "OLAY SIRASINDA ALKOLLÜYDÜM"

Şüpheli Ali H.'nin savcılıkta alınan ifadesinde, "Supper Clup'ta müşteki F.D. ile göz göze geldik. Lavoboya gidip geldikten sonra da bu tavrı devam etti. F.D., "Ali Ali" diye hitap edince kendisine yumruk attım. Olay sırasında alkollüydüm. Arkadaşım olan diğer şüpheli Kadir Y. bizi ayırdı. Otoparka çıktığımda müşteki birkaç kişi ile sohbet ediyordu. İçerdeki olayında etkisiyle müştekiye tekrar saldırdım. Şüpheli Kadir Y. ve arkadaşlarım arkamdan gelip kavgaya dahil oldular. Şüpheli Kadir Y. "silahı var silahı var" diyince taksiye binip olay yerinden ayrıldık. Şüpheli Kadir Y. müştekinin silahını alıp badigarda verdi" dedi.

"POLİS MEMURUNA BİR KAÇ TEKME İLE SALDIRDIM"

Şüpheli Kadir Y. ifadesinde, " Şüpheli Ali H.'nin sivil bir şahıs ile tartıştığını gördüm. Daha sonra güvenlikçiler müşteki F.D.'yi dışarı çıkardılar. Ali de dışarı çıktı. Bende arkalarından gittim. Ali ile müşteki F.D.'nin tekrar kavga etmesi üzerine Ali'yi koruma amaçlı müştekiye bir kaç tekme ile saldırdım. Olayın gerçekleştiği arabanın alt kısmında bir tane silah gördüm. Kimsenin korkmaması için silahı alarak belime koydum. Yaklaşık 30 saniye sonrada silahı güvenlik müdürü Gökhan olarak bildiğim şahsa teslim ettim" şeklinde konuştu.

ŞÜPHELİLERİN 5 YIL HAPSİ İSTENDİ

İddianamede, olay yerine ait kamera görüntülerinde müştekiye yapılan saldırının şüpheliler Ali H., Hakan S., Kadir Y.ve Cem G. tarafından gerçekletirildiği belirtildi. Olay nedeniyle müştekinin basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralandığının sağlık raporu ile tespit edildiği anlatıldı. Şüphelilerin, müştekinin polis memuru olduğunu bilerek yaptıkları kamu görevinden dolayı kasten yaraladıkları vurgulandı. Şüpheliler önümüzdeki günlerde İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

4 POLİS AÇIĞA ALINDI

Olayda kavga yaşanırken 2 sivil komiser ile 2 polisin olaya müdahale etmedikleri öne sürülmüştü. Olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın kavga sırasında olay yerinde bulunanan ancak olaya müdahale etmeyip tutanak tutmayan 2 sivil komiser ve 2 polis hakkında işlem yaparak açığa alınmalarını sağlamıştı.

?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title