Haberler

Polatlı - Bakan Yıldırım: ``Yolları Açtık, Adalet Yolu Tıkalı''

Ulaşırma Bakanı Binalı Yıldırım Polatlı'da

ULAŞIRMA BAKANI BİNALI YILDIRIM POLATLI'DA

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Yolları biz açtık. Yollarda sorun yok ama sorunlu olduğumuz bir alan var, adalet yolu. Adalet yollarını da 12 Eylül'de vatandaşlarımız 'evet' oylarıyla açacaktır" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yüksek hızlı trenle geldiği Polatlı'da ilk olarak yapımı süren istasyonu gezdi ve yetkililerden bilgi aldı. Polatlı ilçesinde, bir dizi incelemelerde bulunduktan sonra esnafları ziyaret ederken 12 Eylül referandumu için vatandaşlardan ''evet" oyu isteyen Yıldırım, bir iş hanının girişindeki bir berbere de uğradı. Buradaki müşterilerden birinin saçını da kesen Bakan Yıldırım, ilçe merkezinde bir takı dükkanının açılışını yaptı. CHP'NİN YAPTIĞI KARA BİR LEKE

Bakan Yıldırım, partisinin ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında, Anayasa paraketi üzerinde konsensüs aradıklarını ve CHP ile görüşme taleplerinin ise peşinen olumsuz karşılandığını hatırlattı. Yıldırım, ô30 yıldır ilk defa iç ve dış etkenlerin haricinde anayasa değişikliği yapalım dedik, şansımızı yeniden denedik ve CHP'nin kapısını çaldık. CHP hatırlayın bize TBMM 'anayasa yapamaz, anayasayı sadece darbeler yapar' diyerek demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yer aldı. MHP de 'esastan da usülden de buna karşıyız' demişti. CHP parlamentoda kendi üyelerine oy verdirmedi, hayır bile dedirtmedi. Ama meydanlarda vatandaşların 'hayır' demesini istiyor" diye konuştu.

MHP TABANI BİZİM GİBİ DÜŞÜNÜYOR

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, MHP tabanının referanduma 'evet' diyerek kendileri gibi düşündüğünü söyledi. Ayrıca referandumu seçim propagandasına dönüştürmemin ülkeye yapılacak en büyük kötülük olduğunu idda eden Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Başbakan Erdoğan arasındaki 'havuzlu villa polemiği' hakkındaki gazetecilerin sorusuna, ''Ben araya girmeyeyim" diye espirili bir yanıt verdi. Yıldırım, bu tür polemiklerin siyasete zarar verdiğini ve vatandaş nezdinde itibar görmediğini vurguladı.

THY DÜNYA'DA SAYILI MARKALARDAN BİRİ OLDU

Havacılıkta son 7,5 yılda Türkiye'nin büyük gelişmeler sağladığını kaydeden Bakan Yıldırım, THY'nin dünyanın sayılı markaları arasında yer aldığını söyledi. Yıldırım, açık olan 23 havaalanı sayısının 47'ye yükseldiğini belirterek, iç hatlarda uçakla seyahati yaygınlaştırdıklarını bildirdi. Havacılıkta elde edilen başarının dünyayı hayrete düşürdüğünü de belirten Yıldırım, "Adeta havayolu halkın yolu haline geldi" dedi.

3G HIZI DİYARBAKIR'DA PARİS'TEN 9 KAT HIZLI

Bilişim ve internet alanındaki gelişmelere de dikkati çeken Bakan Binali Yıldırım, Türkiye'yi bu konuda Afrika seviyesinden alıp, Avrupa'nın ilk 6 ülkesi arasına soktuklarını açıkladı. 3G internet erişim hızının Diyarbakır'da Paris'ten 9 kat daha hızlı olduğunu da belirten Yıldırım, Türkiye'nin 7 senede havayolu, demiryolu, karayolu ve internet konusunda katettiği mesafenin daha iyi görüldüğünü bildirdi.

ADALET YOLU TIKALI

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Yolları biz açtık. Yollarda sorun yok ama sorunlu olduğumuz bir alan var, adalet yolu. Adalet yollarını da 12 Eylül'de vatandaşlarımız 'evet' oylarıyla açacaktır" dedi. Bakan Yıldırım şöyle konuştu:

"12 Eylülde tıkalı olan adalet yolları da inşallah vatandaşlarımızın, milletimizin evet oylarıyla açılmış olacak. Türkiye'ye yakışacak, Türkiye'yi Cumhuriyet'in 100'ncü yılına taşıyacak ve demokrasimizi daha da güçlendirecek, çocuklarımızın geleceğini aydınlatacak bir anayasa değişikliği yaptık. 12 Eylül sonrası darbe anlayışıyla yapılan ve istisnasız bütün kesimlerin, bütün siyasi görüşlerin, sağcısı, solcusu herkesin değişsin dediği ama bir türlü değiştirmek için harekete geçmediği anayasayı, ilk defa millet iradesiyle yani meclis, değiştirme kararı verdi. Bu 30 yıldan beri ilktir. Daha önce anayasa değişikliği yok mu? Var. Ama bakıyorsunuz ya dış şartlar bizi zorlamış, ya da iç şartlar bizi zorlamış."

PANORAMA MÜZESİ 8 MİLYON LİRAYA MAL OLUYOR

Bakan Yıldırım, esnafları ziyaret ettikten sonra öğle namazını Çarşı Camii'nde kıldıktan sonra AK Parti ilçe binasına geçti. Kartal Tepe'ye yapılan Sakarya Savaşı Zaferi Müzesi'nin inşaatında da incelemelerde bulunan Yıldırım, müzenin 8 milyon liraya mal olacağını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title