Haberler

Ortaöğretim Öğrencileri İş İnsanı Olma Yolunda İlk Adımı Atıyor

Türkiye'nin Çeşitli Bölgelerinden Seçilecek Ortaöğretim Öğrencileri "Genç Yenilik ve Girişimcilik Projesi" ile Geleceğin İş İnsanları Olma Yolundaki İlk Adımlarını Atacaklar.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden seçilecek ortaöğretim öğrencileri "Genç Yenilik ve Girişimcilik Projesi" ile geleceğin iş insanları olma yolundaki ilk adımlarını atacaklar.

Türk Eğitim Derneği (TED) tarafından, ABD Ankara Büyükelçiliği'nin desteği ile gerçekleşecek projenin tanıtım toplantısı Ankara'da yapıldı. Buna göre, Türkiye'ye genç girişimciler kazandırmaya yönelik projenin ilk aşamasında, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 5 pilot okulda görev yapan (İzmir, Adıyaman, Diyarbakır, Ankara ve Polatlı) Teknoloji Tasarım ve Rehberlik Danışmanlık öğretmenleri, girişimcilik konusunda eğitici eğitimi alacak. Eğitim alan öğretmenler, yıl içinde ilgi duyan gönüllü öğrencilere girişimcilik konusunda eğitim verecek. Daha sonra, proje katılımcısı olmaya karar veren öğrenciler, sanal şirketler kuracak, yenilikçi iş fikirleri geliştirecek ve kendi iş planlarını hazırlayacak. Proje süreci içinde katılımcı öğrencilere, seçilen illerdeki üniversite son sınıf öğrencileri de rehberlik yapacak.

Projenin ikinci aşamasında ise seçilen okullardan projeye katılan öğrenciler, Ankara'da bir araya gelerek kurdukları sanal şirketleri ve hazırladıkları iş planlarını iş dünyasının temsilcilerine sunacak. Ayrıca, öğrenciler tarafından geliştirilmiş olan iş planları, Türkiye'de ve yurtdışında bulunan özel ve kamu kurumları tarafından geliştirilen yeniliklerin gerçek örnekleri ile karşılaştırılacak ve ABD'de aynı projeleri uygulayan okullar ile paylaşılarak işbirlikleri kurulmasına çalışılacak.

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu yaptığı konuşmada, yeniliğin üretkenlik ve işsizliğin azaltılması ve sürdürülebilir bir ekonomik büyüme için şart olduğunu söyledi. Bu nedenle Türk Eğitim Derneği olarak ABD Ankara Büyükelçiliği'nin işbirliği ile gençlerin yenilikçiliğin öneminden haberdar olmaları ve sürdürülebilir bir ekonominin motoru olarak "Yenilikçi" tabanlı "Girişimcilik"le ilgili bireyler olarak yetişmeleri için söz konusu platformu oluşturduklarını kaydetti. Pehlivanoğlu, "Bu amaca ulaşmak için, ortaöğretimde yaratıcılık, yenilik ve girişimciliğin öğretilmesi için iki dönemli bir eğitim programı ve eğitim materyalleri proje ekibi tarafından geliştirilecektir. Öğrenciler hazırlanacak eğitim materyalleri doğrultusunda öğretmenleri tarafından eğitilecek ve sonuçta yenilikçi fikirleri için iş planları hazırlanacaktır. Proje sonunda hazırlanan iş planları Ankara'da yapılacak bir iş fuarında ilgili paydaşlara öğrenciler tarafından tanıtılacaktır. Projenin temel hedefi öğrencilerin Yenilikçilik ve Girişimcilik yeteneklerini arttırmakla birlikte, ortaöğretim seviyesinde milli eğitim müfredatında yenilik ve yenilikçi girişimciliğin bütünleştirilmesi olacaktır" dedi.

ABD Büyükelçisi Ross Wilson ise kendisinin Azerbaycan'da Büyükelçilik görevini sürdürürken söz konusu projenin benzerinde bir yarışmaya dahil olduğunu ve bu yarışmanın gençlerin iş ortamını hızlı kavramalarına çok yardımda bulunduğunu söyledi. Türk katılımcılar için de söz konusu eğitim projesinin yaralı olması dileğinde bulunan Wilson, programın devamının da olabilmesi için projenin hem Türk hem ABD iş çevrelerinin dikkatini çekmesi gerektiğini belirtti. (ANKA)

(GO/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title