Haberler

Odtü Rektörü Prof.Dr.Ahmet Acar Rektör Polisi Kınadı

ODTÜ Rektörü Prof.dr. Ahmet Acar, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nun Toplantısına Katılmak Üzere Üniversitelerine Gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Protesto Eden Öğrencilere Polisin Uyguladığı Şiddeti Kınadığını Belirterek, "üniversitemizin Faaliyetlerini Durduracak Noktaya Getiren Bu Toplantı Nedeniyle Öğrencilerimize Polisin Uyguladığı Şiddetti Üniversite Olarak Kınıyoruz. Protesto Her İnsanın Olduğu Gibi Öğrencinin de En Doğal Hakkıdır" Dedi.

ODTÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Acar, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nun toplantısına katılmak üzere üniversitelerine gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto eden öğrencilere polisin uyguladığı şiddeti kınadığını belirterek, "Üniversitemizin faaliyetlerini durduracak noktaya getiren bu toplantı nedeniyle öğrencilerimize polisin uyguladığı şiddetti üniversite olarak kınıyoruz. Protesto her insanın olduğu gibi öğrencinin de en doğal hakkıdır" dedi.

ÖDTÜ'de Başbakan Erdoğan'ı protesto eden öğrencilerden 26'sının gözaltına alınması tepkilere neden oldu. ÖDTÜ Yerleşkesi'nde toplanan yaklaşık 500 öğrenci sloganlar atarak Rektörlük Binası'na yürüdü. Burada Rektör Prof.Dr. Ahmet Acar'ın dışarı çıkması yönünde sloganlar atan öğrenciler, binanın giriş kapısının camlarını kırdı. Rektörlük binasının cam ve pencerelerini kıran öğrenciler, 'Öğrenciler burada rektör nerede', 'Rektör aşağı gelmezse al aşağı', 'İşgal, isyan' sloganları attı.

REKTÖR ÖĞRENCİLERE KONUŞTU

Öğrencilerin dağılmaması üzerine aşağıya inen Rektör Prof.Dr. Ahmet Acar, bir sehpanın üzerine çıkarak olaylara karışanların adliyeye sevk edilmemesi için çalıştıklarını söyledi. Öğrencilerin sık sık sözünü kestiği ve protesto ettiği Rektör Acar, "Öğrencilerimizle üniversite yönetimi arasında hiçbir sorun yok. Biz üniversitemize hiçbir zaman polis çağırmadık. Bu toplantının yapılacağını ve Başbakan'ın katılacağını önceki gün öğrendim. Polisin ne şekilde önlem alacağını bilmiyordum. Protesto öğrencilerin en doğal hakkıdır. İstanbul'da ve Siyasal'da yaşanan olayları kınadık, burada polisin öğrencilere uyguladığı şiddeti kınadık, bugün uygulanan şiddeti de kınarız" dedi.

ÖĞRENCİLERLE BASINA AÇIKLAMA YAPTI

Ancak öğrenciler bu açıklamayla da ikna olmayarak, polisi basın açıklamasıyla kınamasını istediler. Bunun üzerine Prof.Dr. Acar, gazetecileri rektörlük makamına davet etti. Yanına protestoya katılan üç öğrenciyi de alan Rektör Acar burada yaptığı açıklamada, "Toplantı nedeniyle üniversitemizde malesef üzücü olaylar yaşadık. Öğrencilerimize polisin müdahalesi sırasında maalesef şiddet olayları yaşandı. Üniversitemizin faaliyetlerini durduracak noktaya getiren bu toplantı nedeniyle Öğrencilerimize uygulanan şiddeti üniversite olarak kınıyoruz" diye konuştu.

Rektör Prof.Dr. Acar ile birlikte basının karşısına geçen 3 öğrenci de polisin uyguladığı şiddetle ilgili olarak, polisin kendilerine karşı uyguladığı biber gazlarının kutularını gösterdiler. Açıklamaların ardından öğrenciler slogan atarak dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title