Haberler

Mersin: Mersin Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Kurulu Toplantısı

Mersin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Özsoy, 2007 Yılında 3 Bin 70 Kurs Açmayı Hedeflediklerini Söyledi.

Mersin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Özsoy, 2007 yılında 3 bin 70 kurs açmayı hedeflediklerini söyledi.

İl Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Kurulu Toplantısı, Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıda Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Özsoy tarafından 2006-2007 planları hakkında bilgi verildi. Eğitimle ilgili sorunlara değinen Özsoy, Mersin'de genç nüfusun fazla oluşu ve iç göçün yoğun oluşunun yanı sıra eğitim için gerekli olan fiziki mekanlar konusunda da sıkıntılar bulunduğunu anlattı.

Özsoy, "Sorunlarımızın çözümü için eğitimin her kademesinde okul öncesinden, yükseköğretime kadar okul bina ve eğitim materyallerine ihtiyacımız var. Bu ihtiyaçlarımızı giderebilirsek en azından eğitim konusunda fiziksel sorunlarımızı çözmüş olacağız. Sadece bina yaparak eğitimin kalitesini artırmak mümkün değil, ama bina olmadan da eğitim olmuyor. Bu nedenle öncelikle okullarımızın fiziksel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor" dedi.

2006 yılında halk eğitim merkezlerinde 273 dalda bin 793 kurs açıldığını ve bu kurslarda 23 bin 797'si kadın, 14 bin 909'u erkek 38 bin 296 kursiyerin eğitim gördüğünü belirten Özsoy, 2007 yılı hedefleri hakkında şunları söyledi:

"2007 yılında 48 bin 500 kursiyer ve 3 bin 70 kurs hedefleniyor. Ara eğitime önem vererek istenilen vasıfta eleman yetişmesini sağlamayı umuyoruz. Toplumu bilinçlendirmeye yönelik olarak da yerel radyo ve televizyonlarda eğitim konusunda programlar yapmayı planlıyoruz."

Eğitimin zor ve meşakkatli bir iş olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy da, eğitim konusunda yaşanabilecek aksaklıklara karşı toplumun tüm kesimi ile işbirliği içinde olunması gerektiğini kaydetti. Herkesin eğitim ve fırsat eşitliğinden yararlandırılması gerektiğine işaret eden Ersoy, eğitim kapsamı dışında olanlar ve eğitim kapsamı dışına çıkanlar konusunda, özellikle Türkiye genelinde kadınların önemli bir yer tuttuğunu, bu kesimi oluşturan insanlardan en azından ulaşılabilenlere okuma-yazma konusunda eğitim verilmesi gibi bir sorumluluk bulunduğunu anlattı.

Halk Eğitim Merkezi'nde açılan kursların yanı sıra farklı kursların da açılması gerektiğini dile getiren Ersoy, bu konuda klasik bir yol olarak halktan ve kurumlardan gelen talep doğrultusunda kurslar açıldığını, oysa biçki-dikiş gibi klasik kursların dışına çıkılması gerektiğini kaydetti. Her türlü kurumla eğitim konusunda işbirliğine açık olduklarının altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, "Her türlü işbirliğine açığız ama bu açıklık lütfen farklı boyutlarda olsun. Elemanlarının yetiştirilmesi olabilir, kendi çalışan personelinin değişimi konusunda olabilir, kurumların daha verimli çalışması için neler yapılması gerektiği konusunda kurslar açılabilir. Özellikle sivil toplum kuruluşlarında görev alan arkadaşlarımızın belli bir alan içinde kalan kesimlerin topluma bağlantılarını sağlamak açısından bize destek olmalılar. Bu kültür kaynaşması açısından da önemlidir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Toplantı dilek ve temenniler bölümü ile son buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title