Haberler

Manisa Mensucat'ın Özelleştirilmesi Danıştay'dan Döndü

Sümer Holding Bünyesindeki Manisa Pamuklu Mensucat'ın Özelleştirilmesine İlişkin Verilen Özelleştirme Yüksek Kurulu, Değer Tespit Komisyonu ve İhale Komisyonu Kararlarının İptali İçin Açılan Davada Danıştay 13. Dairesi'nin Verdiği Red Kararı Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu'ndan Döndü.

Sümer Holding bünyesindeki Manisa Pamuklu Mensucat'ın özelleştirilmesine ilişkin verilen Özelleştirme Yüksek Kurulu, Değer Tespit Komisyonu ve İhale Komisyonu kararlarının iptali için açılan davada Danıştay 13. Dairesi'nin verdiği red kararı Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu'ndan döndü.

Özelleştirme İdaresi'nce 2005'te 3 milyon 751 bin dolara Manisa Ortak Girişim Grubu'na satıldıktan 4.5 ay sonra alıcının 13 milyon 750 bin dolara başkasına satmasıyla gündeme gelen Manisa Mensucat için yeniden yargılama yolu açıldı.

Yargıtay üyesi Ali Suat Ertosun'nun açtığı dava daha önce Danıştay 13. Dairesi tarafından reddedilmişti.

Ertosun'un kararı temyiz etmesinin ardından dosya Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu gündemine geldi. Kurul, verilen red kararını bozdu. Daire, kararı yeniden görüştükten sonra nihai kararını verecek.

Danıştay 13. Dairesi verdiği red kararında davacı Yargıtay üyesi Ertosun'un ehliyet yönünden menfaat ilişkisi kurulamadığını gerekçe göstermişti. Kurul ise, hisse sahibi olan davacının, şirketin ortağı olması nedeniyle dava konusu özelleştirme işlemleri ile menfaat alakası olduğunu ve dava ehliyetinin olduğunu kabul etmiş oldu.

Ertosun, ANKA'ya yaptığı açıklamada, "Danıştay Genel Kurulu, dava açmakta menfaatimin dolayısıyla ehliyetimin bulunduğunu kabul etmiştir. Mücadelemiz devam edecektir. Haklı davamızda tüm hemşehrilemin desteklerini bekliyorum. Manisa Pamuklu Mensucat, Manisalılarındır. Arsa, ortakların da menfaatleri gözetilerek Manisamızın ve tüm Manisalıların yararına bırakılmalıdır. İlgilileri bu sorunu çözmeye davet ediyorum" dedi.

-SÜREÇ-

Manisa Mensucat ile ilgili süreçte şunlar yaşanmıştı:

Sümerbank'ın 50 yıl önce 5 bin ortakla kurduğu Pamuklu Mensucat, 13 Temmuz 2005'te Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca 3 milyon 751 bin dolara Manisa Ortak Girişim Grubu'na (OGG) satıldı. Dönemin TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın da aralarında olduğu bölge milletvekilleri, fabrika ve arazilerinin 47 kişi ile altı ticaret ve esnaf odasından oluşan gruba verilmesine destek oldular.

-4.5 AYDA 4 KAT RANT-

Özelleştirme İdaresi, fabrikayı satarken, özel imar yetkisini kullanarak kent merkezindeki 145 dönüm araziden 55 dönümünü belediyeye bıraktı. Şirketi alan grubun ilk icraatı kalan 90 dönümden 55 dönümlük bölümünü, alışveriş merkezi yapılmak üzere TESCO KIPA şirketine satmak oldu. OGG, 13 milyon 750 bin dolarlık bu satışla, fabrika ve arazileri için yatırdığı paranın 4 katını, 4.5 ay sonra kazanmış oldu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title