Haberler

Manisa - İşten Çıkartılan Sendikalı İşçiler İçin Fabrika Önünde Eylem

İşten çıkartılan sendikalı işçiler için fabrika önünde eylemManisa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Toyo Matbaa Mürekkepleri San. ve Tic. A.Ş.'de 30 sendikalı işçinin gerekçe gösterilmeden işten çıkartılması nedeniyle Petrol-İş Sendikası'na bağlı sendika üyeleri fabrika önünde eylem yaptı.

İşten çıkartılan sendikalı işçiler için fabrika önünde eylem

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Toyo Matbaa Mürekkepleri San. ve Tic. A.Ş.'de 30 sendikalı işçinin gerekçe gösterilmeden işten çıkartılması nedeniyle Petrol-İş Sendikası'na bağlı sendika üyeleri fabrika önünde eylem yaptı. Petrol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Gani Gündoğdu, işçiler fabrikaya geri alınana kadar eylemlerin devam edeceğini ve gerekli yasal sürece başlattıklarını söyledi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi 5. Kısım'da Yaşar Holdingin bünyesinde kurulan DYO Matbaa Mürekkepleri San. ve Tic. A.Ş., geçen 1 Ocak itibariyle hisselerinin yüzde 75'ini bir Japon firmasına satarak ismini Toyo Matbaat Mürekkepleri San. ve Tic. A.Ş. olarak değiştirdi. Yaklaşık 7 aydır yeni ismiyle faaliyetlerini sürdüren fabrikada 21 Temmuz tarihi itibariyle fabrikada yetkili sendika olan Petrol-İş'e üye 30 işçi gerekçesiz işten çıkartıldı. İşten çıkartmalara karşı Petrol-İş'e ve Türk Metal-Sen 1. Nolu Şubesi'ne bağlı sendikalı yaklaşık 200 işçi fabrikanın önünde eylem yaptı. Eyleme Petrol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Gani Gündoğdu, Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, Türk Metal-Sen Manisa 1. Nolu Şube Başkanı Ercan Develi de katıldı.

"35 YILDIR BU FABRİKADA YETKİLİ SENDİKAYIZ"

Petrol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Gani Gündoğdu, fabrikanın hisselerinin satılması ve isminin değiştirilmesinden önce 35 yıl boyunca fabrikada yetkili sendika olduklarını belirterek, üyelerinin işten çıkartılmasına tepki gösterdi. Şube Başkanı Gündoğdu fabrikada çalışan 117 işçinin tamamının sendikalarına üye olduğuna dikkat çekip, "İş barışı ve iş huzuru içinde yürüttüğümüz sendikal anlayış Japon Toyo firmasının satın almasından sonra yerini baskıcı ve sendikayı yok edici anlayışa bırakmıştır" diye konuştu.

"KİRALIK İŞÇİ UYGULAMASI BAŞLADI"

Fabrikanın yeni yöneticilerinin sendikalı işçi yerine İş-Kur bünyesindeki istihdam bürolarından temin edilen kiralık işçileri çalıştırmayı tercih etmeye başladığını vurgulayan Gündoğdu, "Manisa'da bulamadıkları işçileri Akhisar İlçesi'nden getirip, fabrikaya almışlardır. Şuanda üretim bölümünde 12 kiralık işçi bulunmaktadır. Kiralık işçilerin fabrikada alınmaya başlaması ile birlikte 30 sendikalı işçimiz ise hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkartılmıştır. 14 üyemiz bu taşeronlaşmaya karşı gelmiş ihbar ile kıdem tazminatlarını alarak işten ayrılmışlardır. Kiralık işçiye müsaade eden torba yasaya her zaman karşı çıktık ve şimdide karşı çıkmaya devam edeceğiz. Toyo firmasına da sesleniyor, 35 yıldır örgütlü olduğumuz bu işyerini onlara bırakmayacağımızı belirtiyoruz. Burası Japonya değildir" diye konuştu.

Gündoğdu, çıkartılan işçilerin geri alınması noktasında gerekli hukuki süreci başlattıklarını ve işçiler geri alınana kadar fabrikanın önünde eylemlerin devam edeceğini açıkladı.

Açıklamanın ardından fabrikanın önünde toplanan yaklaşık 200 sendikalı işçi 'Atılan İşçiler Geri Alınsın', 'Burası Japonya Değil', 'Birleşen İşçiler Asla Yenilmez' sloganları attıktan sonra eylemlerini olaysız bir şekilde sonlandırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Gündoğdu İzmir Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title