Haberler

Malta'da Dil Eğitimi Almak İsteyenlerin Mutlaka Bilmesi Gerekenler

Güncelleme:

Educaİstanbul Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Genel Koordinatörü Nilüfer Kalafat anlatıyor.

Her yıl yüzbinlerce turisti ve on binlerce öğrenciye ev sahipliği yapan Akdeniz'in en büyük adası ve Avrupa Birliği üyesi Malta, yaklaşık 20 yıldan bu yana dünyada İngilizce öğrenmek için en popüler destinasyonların başında gelmektedir.

Türkiye'nin Malta'ya en çok dil okulu öğrencisi gönderen 8. Ülke olduğunu biliyor muydunuz?

Türkiye'den yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilerin de özellikle 10 yıldır İngiltere, Amerika, Kanada, İrlanda ve Avustralya gibi seçeneklerin yanında Malta'daki okullara ilgisi artmıştır. O kadar ki, Malta Dil Okulları Federasyon'u Feltom'un verilerine göre, Türkiye 2013 yılında Malta'ya en çok dil okulu öğrencisi gönderen 8. ülke konumundadır.

Türk öğrenciler uzun süreli programları tercih ediyorlar!

Yine Malta Dil Okulları Federasyon'u Feltom'un verilerine göre Türk öğrencilerin katıldıkları İngilizce programlarının ortalama süresinin, diğer ülke öğrencilerinin ortalama kurs süresinden uzun olduğu, yani Malta'da dil eğitimi alan Türk öğrencilerinin uzun dönemli programlar tercih ettiği görülmektedir. Bunun en önemli nedeni Malta'daki dil okullarının ücretlerinin diğer birçok ülkeye göre daha ekonomik olmasıdır.

Malta'da sadece yerel okullar değil aynı zamanda dünyada dil eğitimi konusunda söz sahibi olan onlarca zincir okul da vardır!

Malta eski bir İngiliz sömürgesidir. Maltalılar, İngiltere egemenliği altında geçirdiği yıllar boyunca sadece günlük yaşam tarzı, trafik, ceza hukuk gibi konulardaki İngiliz uygulamalarını değil aynı zamanda dil olarak da İngilizceyi benimsemişlerdir. Halkın hemen hepsi çok iyi derecede İngilizce konuşur.

Bu yüzden Malta'da sadece Maltalıların açtıkları yerel okullar değil aynı zamanda dünyada dil eğitimi konusunda söz sahibi olan onlarca zincir okul da burada şube açarak İngilizce eğitim vermektedir.

Siz de vaktinizi Avrupa Birliği üyesi ve Akdeniz göbeğindeki cennet ada Malta'da dil eğitimi alarak değerlendirmek istiyorsanız, gerek Malta'daki dil okulları ve bu okullarda sunulan programlar hakkında daha detaylı bilgi, gerekse okul seçimi ve başvuru prosedürü konusunda www.educaistanbul.com adresinden bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği Türkiye Akdeniz Malta Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title