Haberler

Lezzetlerin tarifi Twitter'da

Güncelleme:

Akşama ne pişireceğiz? En taze otları nereden bulacağım?

Et yemeklerine hangi baharat yakışır? Bunlar gibi daha nice sorular her gün mutfak meraklılarının kafasını kurcalıyor. Yanıtlarını bulmak içinse Twitter'a başvurabilirsiniz. Türkiye gibi birbirinden lezzetli yemeklere sahip bir ülkenin yeme/içme uzmanları; sırlarını, tariflerini, özel bilgilerini Twitter üzerinden paylaşıyor. Dünya mutfaklarına dair de eğlenceli tariflerin yer aldığı birbirinden özel Twitter hesaplarını sizin için derledik.

O zaman önce hesaplara uğrayıp tarifleri inceleyin sonra da mutfağınıza girerek denemelerinize başlayın. Herkese afiyet olsun…

: Nilay Tulum, gerçek bir gurme ve "Mutfak Sırları" adını verdiği Twitter adresi de uzmanlığını ve "sırlarını" 190 bini aşkın takipçisiyle paylaştığı bir platform. Özel helvalar, sağlıklı çorbalar, börekler, kahveli kuplar ve daha nicesi bu adreste. Ayrıca Nilay Tulum'un atölye çalışmalarına da sayfasından ulaşabilirsiniz.

: Türkiye'nin en önde gelen yemek uzmanı ve yazarlarından biri olan Sahrap Soysal, en güzel tariflerini Twitter'da fotoğraflarıyla paylaşıyor. Aniden gelen misafirinize hızlıca hazırlanacak yemekler, Osmanlı usulü sebze yemekleri, pratik börekler gibi birbirinden lezzetli özel tarifleri bu adreste bulabilirsiniz.

: Yerel, yörelere özgü yüzlerce lezzetin peşine düşen birini arıyorsanız siz de Ömür Akkor'un Twitter hesabının peşine düşün! Gümüşhane'de ekşili ekmek için çıktığı yolculuğunu, Gaziantep'teki kapamalı firik pilavının tarifini ve daha nice yemek bilgilerini takip edebilirsiniz.

: Canınız kuru meyveli yulaflı şekersiz kurabiye mi çekti? Ya da böğürtlenli reçel mi yapmak istiyorsunuz? Ya da hiç denemediğiniz kara şora çorbası mı hazırlayacaksınız? O zaman sizi bu hesabı takip etmeye davet ediyoruz. Çok sayıda blogger'ın tariflerinin yer aldığı hesapta lezzete doyacaksınız.

: En iyi aşçıların erkeklerden çıkacağına inananlardansanız Burak Kan'ın hesabını takip etmenizde büyük fayda bulunuyor. Guru Kafa, hesabında aynı zamanda gittiği gördüğü yerlerdeki yerel lezzetleri de "ballandıra ballandıra" anlatıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Twitter Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title