Haberler

Lefkoşa: Bayrak Hırsızı Rum Milletvekili Matsakis Yargılanmadan Beraat Etti

Kıbrıs Rum Basını, Güney Kıbrıs'ta Hakkında 'Suç Anlaşması Yapma' ve 'Rüşvet' Suçlamalarıyla İki Ayrı Dava Açılan Rum Avrupa Parlamentosu Milletvekili Marios Matsakis'in Bu Davalardan Yargılanmadan Beraat Ettiğini Yazdı.

Kıbrıs Rum basını, Güney Kıbrıs'ta hakkında 'suç anlaşması yapma' ve 'rüşvet' suçlamalarıyla iki ayrı dava açılan Rum Avrupa Parlamentosu Milletvekili Marios Matsakis'in bu davalardan yargılanmadan beraat ettiğini yazdı.

Bayrak hırsızı olarak bilinen Rum Avrupa Parlamentosu Milletvekili Matsakis'in suç anlaşması yapmak ve rüşvet suçlamalarından yargılanmadan beraat ettiğini yazan Rum Politis Gazetesi haberi, "Matsakis'in Mahkemesiz Beraatı" başlığı altında verdi. Gazete, Rum AP Milletvekili Matsakis'in adli tıp doktoru olduğu dönemde bir Rum polisinden, söz konusu polisi, bir suçluya ateş açtığı şeklinde yöneltilen suçlamalardan kurtarmak için rüşvet talep etmesine ilişkin suçlamadan Rum Başsavcılığı'nın davayı geri çekmesi sebebiyle beraat ettiğini yazdı. Gazete, Matsakis'e yönelik birinci suçlama olan, bir Rum polis mensubundan adli tıp raporu hazırlaması karşılığında para talep ettiği suçlamasının, söz konusu polisin diğer bir mahkemede görülen ateş açma suçundan beraat etmesi üzerine Rum Başsavcılığı tarafından geri çekildiğini vurguladı. Politis, Matsakis'in avukatlarının, Rum polisin aklanmasından dolayı ortada suç unsuru olmadığı, suç unsuru olmadığı için 'suç anlaşması yapma' suçlamasının da mümkün olmayacağını belirterek, cezai kovuşturmanın ertelenmesi talebinde bulunduğunu, Rum Başsavcılığı'nın da bu talebi kabul ettiğini yazdı.

Öte yandan gazete, Matsakis hakkında rüşvet suçlaması ile açılan davanın duruşmasının dün Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi tarafından görüldüğünü ve mahkemenin, Matsakis'in söz konusu suçtan yargılanabilmesi için Avrupa Parlamentosu'ndan dokunulmazlığının kaldırılmamış olmasından ötürü davanın görülemeyeceği kararına vardığını yazdı. Gazete, Avrupa Parlamentosu'nun Matsakis'in dokunulmazlığını sadece suç anlaşması yapma suçlaması için kaldırmış olduğunu belirtirken, Matsakis'in rüşvet suçlamasıyla yargılanması için AP'den dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulmadığının da altını çizdi.

Öte yandan gazete, Rum Meclisi Hukuk Komitesi Başkanı DİSİ Milletvekili İonas Nikolau'nun konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Matsakis'e yönelik rüşvet suçlamasına ilişkin davanın bu şekilde sonuçlanmasının 'yazık olduğunu' söylediğini yazdı. Habere göre Nikolau, "Ciddi konularda gösterdiğimiz umursamazlığın bir göstergesidir. Yurt dışında ve de özellikle AB'de sergilediğimiz imaj beni düşündürmektedir. Bu fiyasko için Avrupa Parlamentosu'na ne diyeceğiz? Üzgünüz hata yaptık ve Sn. Matsakis'in dokunulmazlığının kaldırılmasını isterken rüşvet-çıkar ilişkisi suçlamasını eklemeyi unuttuk mu diyeceğiz? Avrupa Parlamentosu'ndan dokunulmazlığın kaldırılması talebinin tam olarak yapılmaması kabul edilemez" şeklinde konuştu. Nikolau, Matsakis'e yönelik suç anlaşması yapma suçlamasının geri çekilme kararının doğruluğundan şüphe duyduğunu da belirtirken, Matsakis'in o dönemde suç teşkil eden bir olayı saklamaya çalıştığını ve bu durumun, Rum polisin beraat etmesi ile bir ilişkisinin de bulunmadığını vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title