Haberler

Kıryat Shımona: Bm Kararının Ardından

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yapılan ateşkes anlaşması sonrasında iki taraftan sivilleri evlerine dönmeye başladı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yapılan ateşkes anlaşması sonrasında iki taraftan sivilleri evlerine dönmeye başladı.

Bir aydan fazla süren savaşta İsrail'in kuzeyinde yaşayan halkın yüzde 70'i evlerini terk edip güneye kaçmıştı. Pazartesi günü yürürlüğe giren ateşkes ile halk eve dönmeye başladı. Hizbullah Katyuşa'larına en çok hedef olan Kiryat Shimona'da, bir hafta önce boş olan sokaklar şimdi araba sesleri ile dolu. Dükkanların açıldığı kentte, halk da normal yaşantısına dönmeye başladı.

Bu arada Lübnan'da savaştan dönen askerlerin, Kiryat Shimona halkına yardım ettiği gözlendi. Ordunun emriyle erler ellerinde kova ve süpürgelerle sokak sokak gezip buralardaki sığınakları temizliyor.

Eve dönüşte kötü sürprizlerle karşılaşanlardan Daniel Shimson 5 kişilik ailesi ile yıllardır aynı yerde yaşadığını belirterek, savaş başladığında ailesini ülkenin güneyindeki Petah Tigwa'ya götürdüğünü söyledi. Bu sabah ateşkese güvenip evini kontrole gelen yaşlı İsrailli gördüğü manzara karşısında ne yapacağını bilmediğini ifade etti. Evine Katyuşa füzesi isabet eden Tigwa, "Para yok. Ev harabe halde ne yapacağım ben" dedi.

Hizbullah, savaş boyunca İsrail'e 4 binden fazla Katyuşa gönderdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title