Haberler

"Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı"

Erzurum Valisi Altıparmak: "Jeotermal kaynakların bugüne kadar iyi kullanılamaması başkanlarımızın veya diğer insanların suçu değil. Talebin Türkiye'de yeni yeni artıyor olmasıdır"

Jeortermal Kaynaklı Belediyeler Birliği'nin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Erzurum'da yapıldı.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Aziziye Belediyesi'nin ev sahipliğinde Palandöken Dağı'ndaki bir otelde düzenlenen meclis toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, jeotermal enerji kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılmasının önemli olduğunu söyledi.

Kentin ciddi jeotermal kaynaklara sahip olduğunu, bugüne kadar iyi kullanılamadığına dikkati çeken Altıparmak, şöyle devam etti:

"Ama kaynakta sınırsız değil, israf etmemeliyiz. Hocalarımızın danışmanlığında diğer bölge ve ülkelerde bunun nasıl kullanıldığının takip edilmesi, bu teknolojinin ülkemize aktarılması, bu güzel ve çevre dostu kaynağın iyi kullanılması önem arz ediyor. Erzurum bölgenin merkezi bir il. Bu kaynakların bugüne kadar iyi kullanılamaması başkanlarımızın veya diğer insanların suçu değil. Talebin Türkiye'de yeni yeni artıyor olmasıdır."

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de 2014 yılında yapılacak yerel seçimler öncesinde birlik olarak dönemlerinin son toplantısını yaptıklarını belirtti.

Bahçeci, belediyelerde ortak bir vizyon oluşturabilmek, jeotermal konusunda ülke geneli ve dünyada yapılan çalışmaları birebir takip edebilmek amacıyla 1997 yılında kurulan birliklerinin belediye başkanlarının bilgilendirilmesi, birbirleriyle deneyim paylaşmaları konusunda önemli çalışmalar yaptığını anımsattı.

Jeotermal konusunda belediye başkanlarında bir bilincin oluştuğunu görmekten son derece mutlu olduklarını vurgulayan Bahçeci, "Bu konuda artık bir tartışma platformu oluştuğuna da inanıyorum" dedi.

Bahçeci, jeotermal kaynakların ısıtmadan turizme, tarımdan kozmetiğe kadar birçok alanda faaliyet gösterme fırsatı sağlayan önemli sektör olduğunu da kaydetti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise birlik aracılığıyla yapılan bilinçlendirme çalışmaları sayesinde jeotormal kaynakların birçok alanda kullanılabileceğine dikkati çekerek, "Enerji günümüz dünyasında herşey demek. Bu kaynaklar ülkemizde de fazlasıyla var. Dünyada etkin bir noktadayız ama kullanım açısından etkin olmadığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Bahçeci konuşmaların ardından Vali Altıparmak ve büyükşehir belediye başkanı Küçükler'e plaket takdim etti. - Erzurum

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title