Haberler

İzmir: Emekliden Maaş Tepkisi

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Çözüm Grubu, 1 Ocak 2007 Tarihinde Yürürlüğe Girecek Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Çalışan Emeklilerin Yaşlılık Aylılıklarını Kaybedeceklerini Öne Sürerek, Uygulamanın Durdurulmasını İstedi.

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Çözüm Grubu, 1 Ocak 2007 tarihinde yürürlüğe girecek Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile çalışan emeklilerin yaşlılık aylılıklarını kaybedeceklerini öne sürerek, uygulamanın durdurulmasını istedi.

Sosyal Sigortalar Kurumu İzmir İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan grup adına açıklamayı, İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Çözüm Grubu Koordinasyon Kurulu Başkanı Ümit Kurtulmamış okudu. Yasanın, emekli olduktan sonra çalışanların emekli aylığına el koyduğunu, çalışanı ayrıca ek ödeme yapmak zorunda bıraktığını savunan Kurtulmamış, "Emekli aylığı devletin lütfü değil, emeklinin kendi parasıdır, el konulamaz. Ülkemizde milyonlarca insan açlık sınırının altında yaşıyor. Yine milyonlarca insan karın tokluğuna çalışıyor. Sigortasız çalıştırılanlar, toplam sigortalılardan fazla. İşsizlik oranı yüzde 18'e ulaşmış durumda. Devleti küçültme ve hantal devletten kurtulma yalanı altında devletin sosyal sorumlulukları yerine piyasa ilişkilerini geçiren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, 1 Ocak 2007 tarihinde yürürlüğe girecek. Bu yasaları çıkaranlar, sosyal sorumluluktan azade edilmiş devletin olduğu yerde sosyal güvenlik hakkının olamayacağını bizden gizlemeye çalışıyor" dedi.

Yeni dönemde emekliliğin hayal olduğunu, emekli olabilmek için 9 bin iş günü prim ödemenin ötesinde 60 yaşla yetinilmediğini, kadın ve erkek ayrımı yapmaksızın emeklilik yaşının 68'e çıkartıldığını ifade eden Kurtulmamış, Türkiye'de ortalama yaş süresinin 60 yaş civarında olduğunu, 68 yaşına kadar çalışmanın hayal bile edilemeyeceğini öne sürdü. Kurtulmamış, "Yeni yasayla asgari emekli aylığı güvencesi yok ediliyor. Emekli maaşlarının çalışanların ücretlerine oranı yüzde 70'lerden yüzde 35'lere düşüyor. Olur da 68 yıl yaşayıp emekli olursanız diye, yasa buna bir yol bulmuş durumda. Çalışarak ölmezseniz, açlıktan öleceksiniz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Meydanı yanındaki postaneye giden grup, dile getirdikleri hususların 1 Ocak 2007 tarihinden önce çıkartılacak bir yasayla düzeltilmesini talep ettikleri mektupları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a gönderdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title