Haberler

İstanbul: Rafet El Roman Hakkındaki İddialara Yanıt Verdi

Ünlü popçu Rafet El Roman düzenlediği basın toplantısıyla hem yeni kasetinin tanıtımını yaptı hem de basın mensuplarının çocuklarının velayetiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Ünlü popçu Rafet El Roman düzenlediği basın toplantısıyla hem yeni kasetinin tanıtımını yaptı hem de basın mensuplarının çocuklarının velayetiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Beyoğlu Tarlabaşı'nda bulunan Büyük Londra Oteli'nde bir basın toplantısı yapan ünlü popçu Rafet El Roman, "Gönül Yarası" isimli yeni kasetinin tanıtımını yaptı. Rafet El Roman, ayrıca basın mensuplarının çocuklarının velayetiyle ilgili sorularına yanıt verdi.

Rafet El Roman yaptığı basın açıklamasında, "Bu benim 8. albümüm. İçinde 10 şarkı var. Şarkıların kayıtlarının tümü Almanya'da yapıldı. Herkese tavsiye edebileceğim hareketli parçaların oluştuğu bir albüm değil. Daha çok hüzünlü parçaların yer aldığı bir kaset. Kasetim için de ilk olarak 'Gönül Yarası' isimli parçaya klip çektim" dedi.

Çocuklarının velayetinin kendisinden alınacağına dair sorulara yanıt veren ünlü popçu El Roman, "Benim anlam veremediğim, şoka uğradığım bir durum. Verilen karar kesin değildir, temyize gidilecektir. Daha önce verilen kesin bir kararın olmasına rağmen bu çıkan karar beni şaşırtmıştır. Boşanırken çocukları bana verdi. Ve Almanya da yaşayacağımızı bile bile bu karar çıktı. Velayetin bende olmasına rağmen bir rahat yüzü görmedik. Aslında burada bunları konuşmak benim kişiliğime uygun değil ancak şunu anlamıyorum, bir baba çocuklarını neden kaçırsın? Bir köşe yazarı yazısında benim çocuklarımı kaçıracağımı söylüyor. Acaba kendileri bu konunun geçmişini, özünü biliyor mu? Lütfen araştırarak ve bilerek yazsınlar. Tuba ile ilgili tek olumlu nokta, çocuklarımıza bu durumu hissettirmedik. Onlara bu durumu ulaştırmadık. Almanya'da çok huzurlu bir hayat sürdürüyoruz" diye konuştu.

Kendisini çocukları annesinden ayırmakla suçladıklarını belirten El Roman, sözlerine şöyle devam etti:

"Çocukların anne duygusundan mahrum olacağını söylüyorlar. Biz ayrılırken ben bunu Tuba'ya söyledim. 'Çocuklarını istediğin zaman görebilirsin, hatta gelip Almanya'da yaşabilirsin, sana imkan sağlayabilirim' dedim. Ancak kendisi süren bir davanın olduğu gerekçesiyle bunu kabul etmedi ve annesi 3 yıldır çocuklarını gelip görmüyor. Ben de buna anlam veremiyorum. Böyle bir mesele yüzünden gündemde olmayı da hiç tasvip etmiyorum. Bu yüzden hayatımda aldığım en doğru kararlardan biri, Almanya'da yaşamaktır. 30 yıldır da ordayım, yaklaşık 2 yıldır çocuklarım orada yaşıyor. Bu dava Almanya mahkemelerine intikal etti. Almanya mahkemeleri bu davayla ilgili tedbir kararı koydu. Bu yanlış anlaşılmasın. Ülkemle karşı karşıya gelmek için ya da Türk hukukuna güvenmediğim için değil. Orada yaşadığım içindir. Ve bu dava ulusal bir alana taşınmıştır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de gidebilir".

Gazetecilerin, "Çocuklarınız, 'Annemle neden ayrıldınız?' şeklinde bir soruyu size yöneltiyorlar mı?" sorusuna El Roman, "Bu soruları soruyorlar, beni bu konuda biraz zorluyorlar. Ben de, 'kızım büyüyünce daha iyi anlayacaksın' gibi cevaplar vererek durumu daha iyi anlatmaya çalışıyorum. Ancak başında da söylediğim gibi bunu ne ben ne de Tuba çocuklara hiç bir zaman yansıtmadık. Nasıl ki bir annenin hakkı varsa ben de babayım, benimde bir hakkım var. Beni suçlamak yerine bana da hak verilmesi gerekir. En son yapılan açıklamalarda velayetin benden alınması, hakkında tutuklama kararı çıkarılması, hatta çocuklarımı kaçıracağım gibi iddialarda bulunulması bırakın hukuku, insan haklarını bile aşmaktadır" şeklinde yanıt verdi.

Toplantıya avukatı Tufan Karataş ile birlikte katılan Rafet El Roman, basın mensuplarının, "Bu konu uluslararası bir soruna sebep olur mu?" şeklindeki sorusunun yanıtını Karataş'ın vermesini istedi. Söz alan Karataş, "Bu konuyla ilgili birinci şart, yaşanılan ülkede bu davanın görülmesi. İkinci şartta vatandaşı olduğun ülkeden konuyla ilgili bilgi alınır, çözümsüzlük ve yanlışlık varsa değerlendirilir. Tekrar vatandaş olduğu ülkede görülebilir; ancak böyle bir durum oluşmamıştır. Çünkü bu anlaşmalı bir boşanmadır. Çocukların velayeti babaya verilmiştir ve velayetin geri alınması için hiç bir şart oluşmamıştır. Verilen karar kesin bir karar değildir. 10 gün gibi bir süresi yoktur, karar temyize gidecektir. Ama mahkeme yinede bu konuda tedbir koymuştur. Velayetin geri alınması içinde belirttiğimiz gibi şartlar oluşmamıştır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title