Haberler

İstanbul: İlk Uh-72a Hafif Kamu Hizmeti Helikopteri Amerikan Ordusu'na Teslim Edildi

Eads Kuzey Amerika, Önemli Bir Savunma Programının Başlangıcını Temsil Eden İlk Uh-72a Hafif Helikopteri Amerikan Ordusu'na Resmi Olarak Teslim Etti.

EADS Kuzey Amerika, önemli bir savunma programının başlangıcını temsil eden ilk UH-72A Hafif Helikopteri Amerikan Ordusu'na resmi olarak teslim etti.

Yapılan açıkmalaya göre, Amerikan Ordusu, sayısı 322'ye kadar çıkabilecek ve toplam işletme süresi potansiyeli 2 milyar doların üzerindeki helikopter ihtiyacı için daha sonra UH-72A olarak isimlendirdiği UH-145'yi seçti. Amerikan Ordusu bugüne kadar pilotlar için ilişkili eğitimler ve bakım personelini de kapsayan toplam 42 UH-72A sipariş etti. Eurocopter EC145'in ticari başarısından yola çıkılarak geliştirilen UH-72A acil tıbbi servisler ve yüksek donanım gerektiren görevler için kullanılan standart bir hava aracı konumuna geldi.

İlk UH-72A, Eurocoper'in Amerika'daki kolu Eurocopter America'nın üretim tesislerinin yer aldığı ve çift motorlu helikopterleri üreteceği Mississippi eyaletinin Columbus şehrinde, yüksek düzeyli ABD'li yetkililer, politikacıların hazır bulunduğu bir törenle Amerikan Ordusu tarafından teslim alındı. İkinci bir UH-72A, Ordu'nun hızla gelişen helikopter ihtiyacına en erken sürede yanıt vermek üzere yıl sonundan önce teslim edilecek. Bu helikopter Ordu'nun ABD içindeki lojistik ve destek hizmetlerinde kullanılacak. 40 tane daha hafif kamu hizmeti helikopteri 2007 ve 2008 yılları içinde Ordu'ya teslim edilmek üzere halen üretim aşamasında bulunuyor.

Bugünkü teslim töreninde Ordu, UH-72A'nın resmi adını da ilk olarak açıkladı: Lakota. Büyük Sioux Ulusu'nun kabilelerinden Lakota'nın UH-72'ya isim olarak belirlenmesi helikopterlere Kızılderili kabile isimleri verilmesi yönündeki Amerikan geleneğinin bir devamı olarak yer alıyor. Eurocopter CEO'su Lutz Bertling, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Prestijli bir müşteriye yapılan bu ilk teslimat, EADS ile ABD savunma pazarına katıldığımız ilk günden itibaren Eurocopter'in kaydettiği büyük başarıyı sembolize ediyor. Bu aynı zamanda söz konusu helikopterin kalitesinin, modernliğinin ve görevlere uygunluğunun da bir kanıtı. Söz konusu durum Eurocopter'in ABD pazarındaki varlığını güçlendirme ve artırma yolunda önemli bir fırsat. Mississippi'deki üretim tesislerimizin genişlemesiyle ABD'de 250 ile 300 kişilik ek istihdam sağlayacağız. Bu Eurocopter için 40 yıldan uzun süredir Amerikan şirketleriyle olan iş birliğinin ve müşteri memnuniyetine gösterdiği özenin bir sonucudur."

Eurocopter, uzun yıllardan beri ABD pazarında aktif olarak faaliyet gösteriyor ve bugün pazarda yüzde 50'nin üzerindeki payıyla sivil ve kamu pazarında lider konumda bulunuyor. Eurocopter'in ABD'deki şirketi Eurocopter America, Sahil Güvenlik, Gümrük ve Sınır Koruma, Uyuşturucuyla Mücadele Birimi ve FBI'ın da içlerinde bulunduğu ABD iç güvenlik ve yasa koruyucu kurumlarına helikopter sağlıyor. ABD ordusunun ana yüklenicileri arasında yer alan EADS Kuzey Amerika, bu önemli müşteriye en iyi şartlara sahip hafif helikopter çözümünü sunmak için ABD'li endüstriyel partnerler ve alt müteahhitlerden oluşan bir UH-72A takımına liderlik ediyor.

Columbus, Mississippi'deki American Eurocopter fabrikası UH-72A'nin üretim, montaj ve teslimatını destekleyen en önemli tesis konumunda. Columbus'taki endüstriyel çalışmalar Hafif Kamu Hizmeti Helikopteri'nin inşası ve teslim kabulüyle başladı. Tam ölçekli üretime geçişle birlikte toplam kapalı alan 32 bin 500 metre kare olacak ve 2007 sonbaharında tamamlanmış olacak. UH-72A programına ek olarak Columbus fabrikasındaki üretim Kuzey Amerika'daki ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza ve diğer kamu/güvenlik birimleri için AS350 ve EC120 helikopterlerinin üretim ve montajının yanı sıra ABD Sahil Güvenlik'in HH-65 Dolphin helikopter filosunun modernizasyonu için verilecek desteği de içeriyor.

Öte yandan, EADS bünyesinde yer alan Fransız-Alman-İspanyol ortaklığındaki Eurocopter Grubu, dünyanın en büyük üç havacılık şirketinden biri. Grubun sağladığı istihdam 13 bin kişi. Uluslararası alandaki güçlü varlığını dağıtıcı ağı ve sertifikalı acentelerinin oluşturduğu 16 alt birimle beş kıtada sürdürüyor. Dünya üzerinde yaklaşık 2 bin 500 müşteriye ait 9 bin 500 Eurocopter helikopteri 139 ülkede faaliyette. Eurocopter sivil ve askeri alanda dünyanın en geniş helikopter seçeneklerini sunuyor. Grup dünya pazarının yüzde 30'unu elinde bulunduruyor. 2005 yılında Eurocopter, pazarın yüzde 52'sine karşılık gelen 401 sivil ve askeri helikopter siparişi ile dünyanın bir numarası olmayı sürdürdü. 2005 yılında ayrıca 2004 yılına göre cirosunu yüzde 15 artışla 3.2 milyar euroya yükseltti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title