Haberler

İstanbul: Good Programı, 14 Kasım'da İş Dünyası ve Toplum İçin İyi Kurumsal Yönetim) Konferansı ile Son Bulacak

İsveç Büyükelçiliği, İsveç Ticaret Merkezi ve Capital Dergisi İş Birliği ile Gerçekleştirilen Good-kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilir Büyüme Programı, 14 Kasım Salı Günü Gerçekleştirilecek, "Good 4 Business & Society (İş Dünyası ve Toplum İçin İyi Kurumsal Yönetim)" Konferansı ile Son Bulacak.

İsveç Büyükelçiliği, İsveç Ticaret Merkezi ve Capital Dergisi iş birliği ile gerçekleştirilen GOOD-Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilir Büyüme Programı, 14 Kasım Salı günü gerçekleştirilecek, "GOOD 4 Business & Society (İş Dünyası ve Toplum İçin İyi Kurumsal Yönetim)" konferansı ile son bulacak.

Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenecek "GOOD 4 Business & Society" konulu konferansta, kurumsal yönetimin iş dünyası ve toplum açısından önemi dünyadan ve Türkiye'den uzman isimler tarafından ele alınacak. "GOOD for Business" ve "GOOD for Society" konulu iki panel oturumu ve bir yuvarlak masa tartışmasını kapsayacak konferansın açılışında, Devlet Bakanı Abdüllatif Şener konuk olarak konuşacak. Konferansın açılış konuşmasını Investor AB eski Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Claes Dahlback yapacak.

"İş dünyası" konulu ilk oturumda Türkiye'den ve dünyadan özel sektörde lider konumdaki tanınmış isimler, iş dünyasında uygulanan kurumsal yönetim konusundaki deneyimlerini ve gelişmeleri katılımcılara aktaracak. Panelde, bankacılık sisteminde kredi risk primi ile kurumsal yönetim arasındaki ilişki ve kurumsal yönetim ilkelerinin nasıl geliştirildiği gibi konular üzerinde durulurken, gerçek hayattan örnekler anlatılacak. Bu bölümde, Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar oturum başkanlığını üstlenecek. Panele Denizbank Finansal Hizmetler Gurubu Yatırım şirketleri Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Cafer Bakırhan, ICC ( International Chamber of Commerce Committee on Business in Society) Yönetim Kurulu Başkanı Erik Belfrage, ISS (Institutional Shareholder Services) Kurumsal Program Direktörü Justin Reynolds, East Capital CEO'su ve Kurucu Ortağı Karine Hirn, Fintur Holding Genel Müdürü Erdal Durukan ve Dubai Uluslararası Finans Merkezi Baş Ekonomisti ve Lübnan Eski Ekonomi Bakanı Dr. Nasser Al Saidi konuşmacı olarak katılacak. "Toplum" konulu öğleden sonraki bölüm, OECD Şirket İşleri Bölümü Baş İdarecisi ve Yasal Müşaviri Janet Holmes'un konuşması ile başlayacak. Kurumsal yönetimin toplum üzerindeki etkilerinin analiz edileceği ikinci oturumda, kamu yönetiminin kurumsal yönetim için ön şart olduğunun altı çizilecek. Bu bölümde, uluslararası kurumlar tarafından yapılan çalışmalar, bu alandaki önde gelen konuşmacılar tarafından sunulacak.

İkinci oturumun başkanlığını Svenska Dagbladet Gazetesi Köşe Yazarı Thomas Gür üstlenecek. İsveç eski Maliye Bakanı Erik Asbrink Hifab Kurumsal Sosyal Sorumluluk Baş Danışmanı Nicoletta Haslaris, TeliaSonera Kurumsal İlişkiler Bölümü Müdür Yardımcısı Gunnar Forsgren, Avrupa Parlamento Üyesi Dr. Jorgo Chatzimarkakis ikinci oturumun konuşmacıları arasında yer alacak. Konferansın son bölümünde yapılacak "Yuvarlak Masa Kapanış Oturumu"nda da ana konuşmacılar ve dinleyiciler fikirlerini karşılıklı paylaşma olanağına sahip olacak. Yuvarlak masa kapanış oturumunda da oturum başkanlığını Thomas Gür üstlenecek. TeliaSonera CEO'su Anders Igel, Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ishak Alaton, Claes Dahlback, SPK Başkanı Doğan Cansızlar, TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Hergüner, Dr. Jorgo Chatzimarkakis, Dr. Nasser Al Saidi ve Kesar Dass B & Associated Hukuk Bürosu Kıdemli Ortağı Sumant Batra yuvarlak masanın konuğu olacak.

Öte yandan GOOD Programı'nın amacı, reel ekonomide kurumsal yönetim ve yatırımcı davranışı arasındaki ilişkiyi analiz ederek, her iki alanda da performansı geliştirme adına tavsiyelerde bulunmak. Program MORI tarafından Aralık 2005'de yapılan "Sermaye Piyasaları İtibar Araştırması" ile başladı. Program çerçevesinde 7 Mart'ta "Sermayenin Tabana Yayılması ve Kurumsal İtibar", 27 Nisan'da "Kurumsal İtibar ve Katmadeğerli Yabancı Sermaye" panelleri gerçekleştirildi. 1 Haziran'da yapılan "Sürdürülebilirlik ve İyi Yönetim" paneli ile devam eden program, 14 Kasım'daki "İyi Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilir Büyüme" konferansı ile sona erecek. TeliaSonera'nın ana sponsorluğunu üstlendiği GOOD Programı'nın diğer sponsorları ABB, Alarko, Atlas Copco, Denizbank, Doğuş Otomotiv-Scania, Ericsson, Fortis, HIFAB, IKEA ve Tetra Pak'tır. Program Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) ve İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (TBCSD) tarafından destekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title