Haberler

İstanbul: 24 Kasım Öğretmenler Günü

Öğretmenlerin Maddi İmkan ve İhtiyaçlarının En İyi Şekilde Karşılanması, Çağın Gerektirdiği Donanımlara Kavuşturulması Gerektiğini Belirten TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Bu, Hükümetlerin Bir Hedefi Olduğu Kadar, TBMM'nin de Hedefidir" Dedi.

Öğretmenlerin maddi imkan ve ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanması, çağın gerektirdiği donanımlara kavuşturulması gerektiğini belirten TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Bu, hükümetlerin bir hedefi olduğu kadar, TBMM'nin de hedefidir" dedi.

Bağcılar Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlere Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda bir resepsiyon düzenledi. Gecede konuşan TBMM Başkanı Arınç, Bağcılar'da gerek okuma-yazma kursları, gerekse yeni eğitim kurumlarının açılmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Öğretmenlik mesleğinin diğer mesleklerden çok farklı özelliklere sahip olduğunu, kendilerini yetiştiren öğretmenlere her zaman saygı duyduklarını ifade eden Arınç, hiç kimsenin öğretmenlerinin ismini unutmadığını, bugün törene katılan ve Cumhuriyetin ilk kadın öğretmenlerinden olan Refet Angın'ın eşinin öğretmenliğini de yaptığını kaydetti. Öğretmenliğin zorlu bir meslek olduğunu, fedakarlık gerektirdiğini ve mesai kavramlarının bulunmadığını dile getiren Arınç, onların çocuklarla sadece okul sıralarında değil, okul dışında da meşgul olduklarını, bazen bir ağabey, bazen abla, çoğu zaman da bir anne gibi ilgilendiklerini anlattı.

Öğretmenlerin aldıkları maaşın, onların emeklerinin karşılığı olmadığını dile getiren Arınç, "Eğer bunların karşılığının bir maaş olarak ödenmesi gerekseydi, Türkiye'nin buna hazineleri yetmezdi. Öğretmenler o kadar güzel ve büyük hizmet yapıyorlar ki bunun maddi karşılığı düşünülemez. Kaldı ki öğretmenlerimiz yıllarca maddi olarak çok geri kalmalarına rağmen hiçbir zaman hedeflerinden, şevklerinden, gayretlerinden ayrı ve uzak kalmadı. Onları bu açıdan da mesleklerinin kutsallığı nedeniyle de kutlamamız gerekiyor. Onların ellerinden öpüyoruz. Onlar her zaman başımızın tacı" diye konuştu.

"MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI BÜTÇESİ BİRİNCİ SIRADA YER ALIRKEN, SON 3 YILDIR MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BİRİNCİ SIRADADIR"

Arınç, 1972-73 yıllarında askerlikten sonra stajyer avukatlık yaparken maddi imkanlarının yetersizliği nedeniyle Manisa'nın Muradiye İlçesi'nde bir ortaokulda İngilizce vekil öğretmenliği yaptığını söyledi. Aradan 30 yıl geçtikten sonra o dönemden kalan güzel hatıraların yanı sıra zaman zaman çeşitli meslek gruplarında karşısına çıkan öğrencilerinin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Arınç, hiç kimsenin öğretmenlerine karşı ilgi ve sevgiyi ihmal etmediğini kaydetti. Son 4 yılda milli eğitimde büyük hamleler yapıldığını, 24 bakanlık arasında sadece Milli Savunma ve Milli Eğitim bakanlıklarının isminde 'milli' kelimesinin bulunduğunu ifade eden Arınç, bu kelimenin ulusal değerlerin, toplumu bir arada tutan ortak değerlerin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini söyledi.

AK Parti'nin göreve geldiği dönemde Türkiye bütçesinde birinci sırada Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin yer aldığını, son 3 yıldaysa Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin birinci sırada bulunduğunu dile getiren Arınç, yeterli olmamakla beraber eğitime genel bütçe içinden 17 milyar YTL ayrıldığını aktardı. Yapılan bu çalışmaların eğitime verilen değeri gösterdiğini ifade eden TBMM Başkanı Bülent Arınç, son 3 yılda ülke genelinde 3 bine yakın okul ve binlerce derslik yapıldığını, 2002-2006 yılları arasında 80 bine yakın öğretmenin göreve başladığını ve bunların son yıllarda yapılan önemli atılımlar olduğunu kaydetti. Ülke genelinde 537 bin okulda bilgisayar bulunduğunu, 125 bin okulda da internet erişimi sağlandığını anlatan Arınç, milli eğitimin hedefinin, bütün okulları internete ve bilgisayara kavuşturmak olduğunu belirtti.

TBMM Başkanı Arınç, "Eğitim, birinci öncelikli hedefimizdir. Eğitimin ana unsuru olan öğretmenlerimize her zaman saygı ve sevgi duyacağız. Öğretmenlerimizin maddi imkan ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamalıyız. Onları çağın gerektirdiği bütün donanımlara kavuşturmalıyız. Bu, hükümetlerin bir hedefi olduğu kadar, TBMM'nin de hedefidir. Çok uzun olmayan bir gelecekte öğretmenlerimizin imkanları bugünkünden kat kat daha iyi olacaktır, bundan eminim" şeklinde konuştu.

Gecede, Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, TBMM Başkanı Arınç'a porselen bir tabakla öğretmenler adına bir buket çiçek verdi. Öğretmenler korosunun konser verdiği gecede, öğretmenler arasında düzenlenen şiir ve anı yarışmasını kazananlara da ödülleri verildi. Gecede, stajyer öğretmenlerin yemin töreninin yapılması ve emekli öğretmenlere hizmet ödüllerinin sunulmasının ardından sanatçı Zara konser verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title