Haberler

Isparta: AK Parti Isparta İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Isparta İl Yönetiminin Aylık Olarak Gerçekleştirmiş Olduğu İl Danışma Meclisinde 4 Kasım 2007 Günü Yapılacak Olan Genel Seçimlerde Çalışma Prensiplerini Masaya Yatırarak Değerlendirdi.

AK Parti Isparta İl Yönetiminin aylık olarak gerçekleştirmiş olduğu İl Danışma Meclisinde 4 Kasım 2007 günü yapılacak olan genel seçimlerde çalışma prensiplerini masaya yatırarak değerlendirdi.

Gelendost'ta sosyal tesiste gerçekleştirilen toplantıya il, ilçe yönetimleri, belediye başkanları, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis üyeleri hazır bulundu. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı danışma toplantısına TBMM'de bütçe görüşmeleri nedeniyle milletvekilleri katılamadı. Divan teşekkülünden sonra kürsüye çıkan İl Başkanı Haydar Kemal Kurt, 1.5 saate yaklaşan bir konuşma yaptı. Konuşmasının tamamını 2007 kasım ayında yapılacak olan genel seçimler üzerine gerçekleştirdi. Özellikle kırsal kesimlerin bahar ve yaz aylarında tarımla uğraşması nedeniyle çalışmalara şimdiden start verilmesi gerektiğine dikkat çeken Kurt, özellikle sandıkların önemli olduğun ve sandık başında bulunacak elemanların iyi seçilmesi ve onların iyi eğitilmesi gerektiğini vurguladı. Kurt, 4 Kasım 2007'ye kadar il ve ilçelerde bulunan seçim işleri başkanlarına büyük görev düştüğünü ifade ederek, bu konuda titizlikle durulması gerektiğini kaydetti. Kurt, şunları söyledi: "Genel seçimlerin yapılmasına 10 ay gibi kısa bir süre kaldı. Bu süre zarfında hükümetimizin yaptığı faaliyetleri tüm evlere aktarmamız gerekmektedir. Bahar ve yaz döneminde özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın bağ ve bahçe işleri ile uğraşacaklarını göz önünde tutarak, bugünden itibaren Nisan ayına kadar tüm çalışmalarımızı ve gayretlerimizi göstermemiz gerekmektedir. Özellikle seçim sırasında önümüze konacak olan sandıklara sahip çıkmamız gerekmektedir. Bunun için sandık müşahitlerini oluşturarak seçmenlerle birebir görüşme sağlamamız gerekmektedir. 2002 yılındaki seçim öncesi başbakanımız için muhtar bile olamaz diye başlık atıyorlardı. Ancak bizim gibi bugüne kadar gelmiş siyasi partilerden mağdur olmuş halkımız bu partiyi yüzde 34 ile başına getirmiştir. Halkımızın bize olan güvenini hala mevcuttur. Bu güveni sarsmadan yolumuza devam edeceğiz."

CHP'yi de eleştiren Kurt, "Türkiye Cumhuriyeti.'nin ortak değerleri hiç kimsenin tekelinde değildir. CHP özellikle Atatürk, ilke ve inkılapları kendi tekelinde tutmaya çalışıyor. Bu ilke ve inkılaplar T.C. kimliği taşıyan herkesin ortak noktasıdır. Bu böyle bilinmelidir" dedi.

(ŞT-SÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title