Haberler

IMF Heyeti Türkiye'den Ayrılıyor

Uluslararası Para Fonu Türkiye Masası Şefi Lorenzo Grorgianni ve IMF Türkiye Temsilciliği Görevine Atanan Hüseyin Samiei'nin Yapılan Görüşmeler Sonrası Bugün Türkiye'den Ayrılması Bekleniyor.

-Uluslararası Para Fonu Türkiye Masası Şefi Lorenzo Grorgianni ve IMF Türkiye Temsilciliği görevine atanan Hüseyin Samiei'nin yapılan görüşmeler sonrası bugün Türkiye'den ayrılması bekleniyor.

ANKARA (ANKA) - Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi Lorenzo Grorgianni ve IMF Türkiye Temsilciliği görevine atanan Hüseyin Samiei'nin yapılan görüşmeler sonrası bugün Türkiye'den ayrılması bekleniyor.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in daveti üzerine Türkiye'ye gelen IMF heyeti, ekonomi yönetimindeki Bakanlar ile tanışma amaçlı görüşmelerde bulundu. Görüşmeler basına kapalı olarak yapıldı.

İlk olarak Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'i makamında ziyaret eden IMF Heyeti, ardından Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren görüşmelerde bütçeye ilişkin konuların gündeme getirildiği öğrenildi. Maliye Bakanı Unakıtan'dan sonra Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Erken ile görüşen IMF Heyeti, buradan sonra Merkez Bankası'nda görüşmelerde bulundu.

IMF Heyeti bugün yaptığı temaslarda ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i makamında ziyaret etti. Görüşmede, sosyal güvenlik reformu ile ilgili konuların ele alındığı öğrenildi. Heyetin bugün Türkiye'den ayrılması bekleniyor. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title