Haberler

Hem okuyup hem çobanlık yapan Şevki, sosyal medyada fenomen oldu

Güncelleme:

Balıkesir'in Havran ilçesinde, derslerinden arta kalan zamanında ailesine destek olmak için çobanlık yapan 12 yaşındaki Şevki Savran, yöre şivesiyle yaptığı konuşmaların sosyal medyada paylaşılmasıyla fenomen oldu.

Havran ilçesine bağlı kırsal Büyükdere Mahallesi'nde yaşayan Şevki Savan'ın, sosyal medyada yayınlanan görüntüleri büyük ilgi gördü. Kısa sürede on binlerce izlenme alan görüntülerde, günlük yaşamının yanı sıra, küçükbaş hayvanları yetiştirirken yaptıklarını anlatan Savran'ın doğal hali ve yöresel şivesi de büyük ilgi çekti.

Hem okuyup hem çobanlık yapan Şevki, sosyal medyada fenomen oldu

"DOĞDUĞUMDAN BERİ BURALARDAYIM"

Havran İmam Hatip Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Şevki Savran, okuldan arta kalan zamanlarında ailesine yardımcı olmak amacıyla kendilerine ait 98 küçükbaş hayvanın bakımını gerçekleştirdiğini söyledi. Sabah 06.00'da kalktığını ve günde 90 litre süt veren 98 küçükbaş hayvanla ilgilendiğini anlatan Savran, "Ben doğduğumdan beri buralardayım. Çamurun içindeyim. Sabah geliyorum buraya, kendime bir çay demliyorum. Çay içiyorum babamlarla. Sonra meraya gidecek koyunları ayırarak meraya çıkartıyoruz. Saat 19.00'a kadar merada yayıyoruz ve dönüyoruz. Ertesi gün yine aynı işlemi yapıyoruz. İçinden gelmesi lazım. İçinden gelmedi mi hiçbir şey olmaz. Doktor olacağım dedin mi, zorla hiçbir şey olmuyor. Çiftçinin malı para yapmıyor. Peynir, yoğurt ucuz. Şehirliler de, İstanbul'dakiler de peynir pahalı diyorlar. Peyniri pahalı yapan aradaki fırsatçılar. Fırsatçılara da artık biz bir şey diyemiyoruz" dedi.

Hem okuyup hem çobanlık yapan Şevki, sosyal medyada fenomen oldu

"GÖRÜNTÜLERDEN SONRA HERKES SELAM VERİYOR"

Büyükşehirden gelerek hayvancılıkla uğraşmak isteyenlere tavsiyelerde bulunan Şevki Savran, şunları söyledi:

"Önce altı ay boyunca hayvanı tanısınlar. Altı aydan sonra alışıyorsun. Önce bir çoban tutsun altıncı aya kadar. Altıncı aydan sonra kendi yapsın. Ahırını yapsın. Nuri Saltan ağabeyim bize bir video çekti. O video patladı sosyal medya üzerinde. Milyonlar izlemiş. O izleyenlere teşekkür ederim. Benim hayatım değişti. Nasıl değişti? Bizim burada Havran'ın pazarı oluyor. Oraya gittim. Herkes, gelen geçen selam veriyor. 'YouTuber Şevki', 'Nasılsın Şevki?', 'Merhaba Şevki'. Herkes tanımış beni. İstanbul'a gitsem başımdan ayrılmayacaklar. Tanınmak iyi."

Hem okuyup hem çobanlık yapan Şevki, sosyal medyada fenomen oldu

Hem okuyup hem çobanlık yapan Şevki, sosyal medyada fenomen oldu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Balıkesir Çay Haberler

500

Yorumlar (9)

Veli:

Köy çocukları hayata 1-0 yenik başlıyormuş gibi görünse de okurlarsa 5-0 öne geçebilirler.

7
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

helal olsun sana şevki çoban, YÜCE RABBİM helalinden bol kazanç versin İNŞALLAH, küçüklüğümden beri çamırın içindeyim diyor, sen çok yaşa emi, hiç üzülme, insanoğlunun mayası da çamırdır, ölünce de çamırdan mezara konur. Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok, nice elbiseler gördüm içinde insan yok. HAZRETİ MEVLANA

6
0
yanıtYanıtla
Yigit oglan:

Onca çoluk çocuk evde oturup aglayip zirlarken bir yetiskin isi yapiyor, tebrik ederim yigit oglan seni, bu isi herkes yapamaz, bereketli olsun kolay gelsin.

5
0
yanıtYanıtla
Easy:

Aferin. Bi an Tosuncuk aklıma gelmezmi?

0
3
yanıtYanıtla
murti:

geleceğin tarım bakanı

3
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

iyi bilesin, küçük afacan işin en kralını yapıyorsun, insanların çoğunun bulunduğu ortamlarda kürem kürem günahlar işleyeceğine ne kadar güzel bir işin var, köpek on yavru doğurur sonra bir parça kemik için birbirini parçalar sürüsü olmaz, koyun ise bir tane doğurur fakat sürüsü olur, bereketli hayvandır koyun, İNŞALLAH senin de çok çok koyun sürülerin olsun

0
0
yanıtYanıtla
gercek-saf-lider:

insallah bir gün parti kurar bu ülkeye hizmet edersin

0
0
yanıtYanıtla
UTANILACAK BİR DURUM:

BİR ÖĞRENCİNİN HEM PARA BULMAYA ÇALIŞIP HEMDE OKUMAYA ÇALIŞMASI UTANILACAN BİR DURUM AVRUPA ÜLKELERİ GERİ ÖDEMESİZ BURS VERİYOR HER ÖĞRENCİYE BİZ TON VERGİ VERİYORUZ KARŞILIĞI YOK

0
0
yanıtYanıtla
ahmet:

olayın parayla ne ilgisi var? siz şehirliler bunu anlayamazsınız. çocuk bunu sevdiği için yapıyor, para kazanmaya mecbur olduğu için değil. hem de ailesine yardım ediyor. köyde yaşıyorsan zaten herkes ister istemez bütün işler paylaşılır. .

yanıt2
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title