Haberler

ATO Başkanı: Çanakkale zaferi Türkiye Cumhuriyeti'nin ön sözüdür

Güncelleme:

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Çanakkale'de elde edilen zaferin, bağımsızlık için şahlanan bir milletin dilden dile dolaşan destanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ön sözü olduğunu bildirdi. TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu da Çanakkale Deniz Zaferi'nin azmin ve kararlılığın en büyük göstergesi olduğunu aktardı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Çanakkale'de elde edilen zaferin, bağımsızlık için şahlanan bir milletin dilden dile dolaşan destanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ön sözü olduğunu bildirdi.

ATO Başkanı Baran ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu,18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tarihten silinmek istenen bir milletin, birlik ve beraberlik içinde verdiği mücadeleyle düşman güçlerini ne denizden ne de karadan geçirdiğini bildiren Baran, şu değerlendirmede bulundu:

"Buğday çorbası ve üzüm hoşafıyla karnını doyuran, yokluk içinde mücadele veren bu milletin evlatları, en güçlü silahların dahi vatan aşkıyla savaşan, iman dolu yüreklere sahip bir orduyu yenemeyeceğini tüm cihana gösterdi. Çanakkale, tarihin akışını değiştiren, yokluklar içindeki bir milletin varoluş mücadelesidir. Çanakkale'de elde edilen zafer, bağımsızlık için şahlanan bir milletin dilden dile dolaşan destanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ön sözüdür. Çanakkale bir bilinçtir. Çanakkale'yi geçilmez yapan ruh, bugün yerli ve milli üretim üzerinde yükselen ve kendine yeten ekonomidir. Çanakkale'de canları pahasına vatan toprağını çiğnetmeyen şehit ve gazilerin torunları olarak, aziz emanete sahip çıkarak, çalışıp üretmeye devam ederek, onlara layık olma gayretimizi sürdüreceğiz."

"Cumhuriyet'e uzanan yol açıldı"

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu da Çanakkale Deniz Zaferi'nin azmin ve kararlılığın en büyük göstergesi olduğunu aktardı.

Çanakkale kahramanlarının, umudun tükendiği noktada inancın ve silahların yokluğunda yüreğin her türlü engeli aşabileceğini kanıtladığını belirten Kartaloğlu, şunları kaydetti:

"Bu büyük zafer, Türk milletinin hangi şart altında olursa olsun, hürriyet ve istiklali için neler yapabileceğini açıkça gözler önüne sermektedir. Çanakkale'de dünyanın en büyük ordularına karşı verilen direnişle tarihe 'Çanakkale geçilmez' diye yazdıranlar, bağımsızlık mücadelemize ve Cumhuriyet'e uzanan yolu açmıştır. Vatanının bağımsızlığı için başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, kendini bu yola adayan kahramanlarımızı, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ankara Ticaret Odası Türkiye Cumhuriyeti Çanakkale Zaferi Gürsel Baran Çanakkale Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
title