Haberler

Suriye'de Kasım Ayı Bilançosu: 2 Bin 583 Ölü

Suriye'de her saatte 4 kişi ölüyor Ölenlerin yüzde 14'ü çocuklardan, yüzde 8'i de kadınlardan oluşuyor

Suriye'de rejime bağlı güçlerin kasım ayında ülke genelinde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği baskın ve operasyonlarda 2 bin 583 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nün (SNHR) hazırladığı raporda, Şam yönetimine bağlı güçlerin kasım ayı boyunca ülke genelinde düzenlediği baskın ve operasyonlar ile çıkan çatışmalarda 663'ü silahlı muhalif, bin 920'si sivil olmak üzere toplam 2 bin 583 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Ölen sivillerden 227'sinin çocuk, 194'ünün ise kadın olduğu ifade edilen raporda, 122 kişinin de rejimin denetimde olan hapishane ile karakollarda işkence sonucunda öldükleri kaydedildi.

Kasım ayında günde ortalama 92 kişinin öldüğü ve her saate 4 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi verilen raporda, Suriye'de her gün ortalama 9 çocuğun hayatını kaybettiği, bunun da ölü sayısının yüzde 14'üne takabül ettiği vurgulandı.

Raporda, rejime bağlı güçlerin havan topu, keskin nişancı ateşi ve füzelerle düzenlediği saldırılar sırasında her gün ortalama 6 kadının hayatını kaybettiğine işaret edilerek bu rakamın da toplam ölü sayısının yüzde 8'ine karşılık geldiği, ülkede yönetim karşıtı protestoların başladığı günden bu yana yaklaşık 12 bin çocuk ile 11 bin kadının hayatını kaybettiği bildirildi. - Şam

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Şam Politika Güncel Haberler

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

CHP'li Yazgan'dan AK Parti için sert sözler: Kılımız kıpırdamaz

CHP'li Yazgan'dan AK Parti için sert sözler: Kılımız kıpırdamaz

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title