Haberler

Samsun'da "2. Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi" Başladı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) düzenlenen "2.Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi (IMESCON)" başladı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) düzenlenen "2. Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi (IMESCON)" başladı.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongreye 22 ülkeden 175 yabancı öğrenci ve Türkiye'den de 30'a yakın tıp fakültesinden 270 kişi katıldı.

Kongre öncesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ne gelen katılımcılar, girişte mehter takımının çaldığı marşlarla karşılandı. Daha sonra kongre, klasik Türk müziği eserlerinin seslendirdiği konser ve semazen gösterileri ile başladı. Gösterilerin ardından açılış konuşmasını yapan 2. Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi Başkanı ve OMÜ Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Eyüp Ayrancı, "Bilimsel Araştırma Kulübü olarak yıllardır hekim adaylarının daha donanımlı bir şekilde mezun olabilmeleri için aracılık etmeye çalıştık. Bu amaçla bilimin evrenselliğinin farkındalığı ile hayal kurduk. Geçen sene başarı ile gerçekleştirdiğimiz ve marka haline gelen İnternational Medikal Students Congress, İmesco'nun geleneksel hale getirerek, Türkiye ile tarihi ve kültürel bağları olan ülkelerden ve çeşitli Avrupa ülkelerinden 22 ülkeden 175 ve 275 yurt içi katılımcı tıp öğrencisi ile gerçekleşecek bu anlamlı organizasyonu düzenledik" dedi.

Hz. Mevlana'nın "Gel ne olursan yine gel" sözlerinden ilham alarak sınırları kaldırdıklarını belirten OMÜ Bilimsel Araştırma Kulübü Danışmanı Öğretim Üyesi ve 2. Uluslararası Tıp Öğrencileri Kongresi Koordinatörü Prof. Dr. Murat Günaydın, "Büyük İslam düşünürü Hz. Mevlana'nın 'Gel ne olursan yine gel' sözünden ilham alarak sınırları kaldırdık ve sizlere çağrıda bulunduk. Sizler de buraya geldiniz. Birçok ülkeden bilim, tanışmak ve görmek için Samsun'a geldiniz. Sizler en zor meslek olan hekimliği seçtiniz. Bu faaliyetin gençlik faaliyetleri içinde yer almasını da devlet büyüklerimizden arz ediyorum" diye konuştu.

"Sınırları Kaldırdık" sloganıyla 2. Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi'ni düzenlediklerini ifade eden OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, "Bölgemizin en büyük uluslararası katılımlı tıp fakültesi öğrenci kongresinin fakültemiz tarafından organize ediliyor olması hepimizi gururlandırmıştır. Çeşitli ülkelerden gelen tıp fakültesi öğrencilerimiz üniversitemizin çatı altında bir araya gelmesi fakültemiz ilimiz ve ülkemiz açısından ne kadar önemli ise bir o kadarda sorumluluk gerektiren bir yüktür. Öğrencilerimizin bu organizasyon sürecinde edindikleri deneyimleri gelecekteki yaşamlarında onların başarılı olmalarında çok yararlı olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bir hekimin görevinin insanın ruh ve beden sağlığının sağlıklı olmasını sağlamak olduğunu kaydeden OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, konuşmasına şöyle devam etti:

"İnsanlar eğer çalışırlarsa ve konuşurlarsa kavga edemezler. Hekimliği düşündüğümüzde, bir hekimin görevi bir insanın ruh ve beden sağlığının sağlıklı olmasını sağlamaktır. Bir hekimin sadece fiziksel olarak bir iyileştirmeyi sağlaması değil, aynı zamanda hastaya güler yüzle, sıcak ve nazik davranması gerekmektedir. Bunun en önemli itici gücü aynı zamanda da vizyonumuzu genişleten bir unsur olarak uluslararası ilişkiler yani birçok ülkenin insanlarının birbiriyle tanışması ve kaynaşmasıdır. Bu tip kongreler tanışmaya ve kaynaşmaya hizmet etmektedir."

Samsun hakkında bilgiler veren, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bilimsel kongrelerin artık dünyanın küçüldüğü dünyada sınırların artık tartışıldığı, dünyanın başka bir ucundaki insan ile sanki yan yanaymış gibi iletişim içersinde olduğu bir dünyada yapılması, dostlukların kuvvetlendirilmesi, aynı meslektaşların birbiriyle iletişimin arttırılması kadar doğal bir şey olamaz."

OMÜ'nün Türkiye'de yaptığı çalışmalar ve verdiği eğitim kalitesi ile kendisini ispat ettiğini belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise, şunları söyledi:

"OMÜ artık uluslararası alanlarda da adından söz ettirecek bir konuma doğru hızlı bir şekilde ilerliyor. Bunun en belirgin özellikleri de yabancı öğrenci sayısı ve Türkiye'deki üniversiteler arasındaki bir sayıya ulaşmış durumdadır. Özellikle uluslararası niteliklerdeki konferansların üniversitemizde düzenleniyor olması da hem üniversitemiz adına hem de Samsun adına övünç duyduğumuz güzel gayretlerdir. Samsun, Türkiye'nin önemli kentlerinden biridir. Karadeniz'in en büyük şehridir. Bu şehrin en büyük özelliklerinden biri de özellikle Tıp ve sağlık alanında önemli çalışmaları olan bir kent olması boyutuyla da öne çıkmaktadır. Özellikle Samsun 'Sağlık Kenti Samsun' sloganıyla yola çıktı. Bunun içerisinin doldurulması adına da yürüttüğü önemli çalışmalar var."

Tıptaki yeni gelişmelerin ve bilimsel sunumların yapılacağı konferans 13 Mayıs'ta sona erecek. Konferansa AK Parti Samsun Milletvekilleri Mustafa Demir ve Çağatay Kılıç, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş da katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk Politika Güncel Haberler

Saadet ve Gelecek Partileri 'Abdullah Gül' iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Saadet ve Gelecek Partileri "Abdullah Gül" iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title