Haberler

Prof. Dr. Kavukçu Bu Kez Tarihi Donduracak

Yaşadığı şehrin iklim şartlarını ve oluşturduğu zorlukları sergilediği bir birinden ilginç performansları gündeme taşıyan Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanı Prof.Dr. Mehmet Kavukçu, bu kez tarihi donduracak.

Yaşadığı şehrin iklim şartlarını ve oluşturduğu zorlukları sergilediği bir birinden ilginç performansları gündeme taşıyan Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanı Prof.Dr. Mehmet Kavukçu, bu kez tarihi donduracak. Aziziye Parkına çelikten yaptırılan tarihi çifte minareli medrese maketini geceleri itfaiyenin su sıkarak buza dönüştürdüğüne işaret eden Prof. Dr. Kavukçu, "Buz ve ateş başlıklı bu çalışmamızda amacımız, tarihi mirasın günümüz sanat anlayışı ile yeniden değerlendirilmek. 16 metre uzunluğundaki tarihi çifte minareli medreseye hava sıcaklığının 10 dereceye kadar düştüğü gecelerde itfaiye araçları ile su sıkarak buz tutmasını sağlıyoruz. Yaklaşık 10 gün sürecek çalışmamız sonunda ortaya muhteşem bir tablo çıkacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Üniversitesi Mehmet Kavukçu Ömer Özkan Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title