Haberler

Sinop Orman Bölge Müdürlüğü kuruldu

Güncelleme:

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Orman Bölge Müdürlüğünün kurulmasına dair Cumhurbaşkanı Kararı'nın Resmi Gazete'de yayımlandığını bildirdi.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Orman Bölge Müdürlüğünün kurulmasına dair Cumhurbaşkanı Kararı'nın Resmi Gazete'de yayımlandığını bildirdi.

Maviş, yaptığı yazılı açıklamada, Sinop Orman Bölge Müdürlüğünün kurulmasıyla ilgili taleplerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ocak ayında onay vermesinin ardından Orman Genel Müdürlüğünün kuruluş teknik çalışmalarını yürüttüğünü, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının onay süreçlerinin tamamlandığını anlattı.

Sinop Orman Bölge Müdürlüğünün kurulduğunu, bu aşamadan sonra orman ve orman gelirlerinin artırılmasına yönelik yeni proje ve teknik çalışmalara yoğunlaşılacağını belirten Maviş, orman köylüsü ve yöre halkının talep ve ihtiyaçlarının yerinden karşılanacağını, daha fazla yatırım ve istihdam için ilgili kurumlar nezdinde de takiplerinin devam edeceğini aktardı.

Maviş, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Merkez İlçe Başkanı Faruk Şanaoğlu başta olmak üzere teşkilat mensupları ve ilin yöneticileriyle Sinop'un geleceği için uyum içinde hedefe kilitlenmelerinin bu sonucu getirdiğini kaydetti.

Maviş, Sinop Orman Bölge Müdürlüğünün kurulmasında emeği geçen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, eski Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Sinop Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title