Haberler

Ordu 'Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali Başladı'

Ordu Belediyesi ve Devlet Tiyatroları Opera ve Bale Çalışanları Vakfı (TOBAV) işbirliğiyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 8'ncisi yapılan 'Uluslararası Çoçuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali' başladı.

Ordu Belediyesi ve Devlet Tiyatroları Opera ve Bale Çalışanları Vakfı (TOBAV) işbirliğiyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 8'ncisi yapılan 'Uluslararası Çoçuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali' başladı. Festivale yurt içinden ve yurt dışından 20 ayrı ekip katıldı.

Ordu'da 4- 10 Haziran 2012 tarihleri arasında sürecek olan etkinlikler ilk olarak Süleyman Felek Caddesi, İsmet Paşa Caddesi, Yeni Mahalle ve Sahil Yolu güzergahında festival yürüyüşüyle başladı. Festivale Bulgaristan, Çin, Nepal, Hindistan, Macaristan, Rusya, Sırbistan, Polonya, İsveç ve İran, yurt içinde de Eskişehir, Giresun, Konya, İstanbul, Menemen, Ankara, Tokat, Antalya'dan toplam 20 ayrı ekibin katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşle start aldı. Özellikle Nepal, Çin ve Hindistan'dan gelen ekipler Ordululardan büyük alkış alırken, konuk tiyatrocular da Ordulu vatandaşlarla hem fotoğraflar çektirdi, hem de ellerindeki gülleri dağıttı.

Atatürk Anıtı'nda sona eren yürüyüş sonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye gelen TOBAV Genel Başkanı Tamer Levent, 8 yıl önce başladıkları festivalde 7 yaşında olan çocuğun bugün 15, 10 yaşında olan çocuğun ise bugün 18 yaşında olduğunu belirterek şöyle dedi:

" Ordu'da yapmakta olduğumuz festivalden ötürü TOBAV olarak büyük gurur duyuyoruz. Bizler artık Ordu sokaklarında elele tutuşarak son derece kişilikli bir şekilde tiyatroya gittiklerini, oyunları doldurduklarını, oyunlardan çıktıktan sonra oyunlarla ilgili birbirleriyle konuştuklarını görüyoruz. Bu kişilik gelişimi şunu gösteriyor ki; hayata dair özgüvenli, geleceğe dair yaratıcı bakmayı öğrenen kişilikle gelişen bir kuşak yetişiyor."

'TİYATRO SEVGİSİ OLAN KENT'

Ordu Belediye Başkanı CHP'li Seyit Torun da konuşmasında, konuk tiyatro ekiplerine "Ordu'da yaşlısından gencine kadar büyük bir tiyatro sevgisi olan bir kenttesiniz" diye seslenerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sanatçıların medya süzgecinden geçmemiş repliklerini doğrudan yorumuyla izleyebiliyorsunuz. Tiyatro sanatının gelişmesini ve yaygınlaşmasını bu yüzden çok istiyorum. Tiyatro sanatı halkın en çabuk ve doğru yansıtan sanat olduğu için yeni kuşakların bu sanattan kopmalalarını sağlamakta da bizlere görev düştüğünü biliyorum." Festival yürüyüşü ve seranomisi Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösteriyle sona erdi. Festivalin ilk gününde Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, İstanbul Devlet Opera ve Balesi ve Bulgaristan ekipleri 3 oyun sahneyelecek. - Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Devlet Tiyatroları Bulgaristan İstanbul Ordu Politika Güncel Haberler

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Aziz Yıldırım, elini havaya kaldırmak isteyen Ali Koç'a izin vermedi

Aziz Yıldırım, elini havaya kaldırmak isteyen Ali Koç'a izin vermedi

Sevgililer Günü'nde öldürülen genç kızın tetikçi olduğu ortaya çıktı

Sevgililer Günü'nde öldürülen genç kızın tetikçi olduğu ortaya çıktı

Bakmadan Geçme

Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 10 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? GAMZE ÖZÇELİK KİMLE EVLENDİ? Gamze Özçelik'in eşi Reshad Strik kim, nereli, kaç yaşında? LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN? #9997 2024 LGS sonuçları açıklandı mı, tarih belli oldu mu? MEB SONUÇ SORGULAMA! BOMBA TRANSFER! Anderson TALİSCA, Fenerbahçe'ye mi geliyor? #9917 SURVİVOR YUNUS EMRE ELENDİ Mİ? Survivor All Star 2024 dün akşam (9 Haziran) kim elendi? Merve Dizdar kiminle evlendi? Merve Dizdar'ın eşi Cihan Aygün kimdir?
Erdoğan'ın 'Müjde' olarak açıkladığı yeni döviz uygulaması bugün başladı

Erdoğan'ın "Müjde" olarak açıkladığı yeni döviz uygulaması bugün başladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title