Haberler

Kadın Kanserine Karşı Yürüyüş

Hacettepe Üniversitesi, Globeathone yüyüyüşüne ev sahipliği yaptı.

Hacettepe Üniversitesi, Globeathone yüyüyüşüne ev sahipliği yaptı. Kadın kanserlerine farkındalık kazandırmak için yapılan uluslararası yürüyüşün Türkiye ayağı Hacettepe Üniversitesi'nin Beytepe Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

Yıllardır çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan etkinlik; kadınlarda en fazla görülen meme kanseri dışında rahim, rahim ağzı ve yumurtalık gibi kanser türlerine dikkat çekmek için yapıldı. Etkinlik Almanya, Belçika, Hollanda, Japonya gibi 65 ülkede aynı anda gerçekleştirildi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Uğur, Prof. Dr. Hasan Bayhan'ın yanı sıra çok sayıda kadının katıldığı etkinlikte yürüyüşün yanında müzik eşliğinde oyunlar oynandı, yemek yendi.

Sağlık Bakanlığı'ndaki görevi sırasında kanserle mücadelede sergilediği başarılı ve etkili performans ile bilinen Rektör Murat Tuncer, şöyle dedi:

"Kaliteli hayat için herkesin yaşam disiplinine sahip olması gerekir. Bu etkinlikle farkındalık sağlanması planlandı. Sağlık Bakanlığı önemli bir rapor hazırladı. Raporda kadınlarda rahim ağzı kanserinin tüm dünyada meme kanserinden sonra ikinci sırada olduğu görülüyor. Rahim ağzı kanserini önlemek için yapılan smear testleri bu kansere bağlı ölüm riskini yüzde 50 azaltıyor. Bu testlerin bakanlığa bağlı hastanelerde ücretsiz yapılıyor. 30 yaşını doldurmuş her kadının 5 yılda 1 tarama testi yapması gerekir. Türkiye'deki kadınlarda rahim kanseri görülme sıklığı yüz binde 4,3." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bakanlığı Murat Tuncer Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title