Haberler

İsrail'in Gazze Saldırısı: 368 Ölü 2650 Yaralı

Güncelleme:

İsrail'in sabah saatlerinde düzenlediği saldırılarda 20 kişi ölürken çok sayıda kişi de yaralandı. Katliamın 13. gününde toplam 368 kişi öldü, 2650 kişi de yaralandı.

İsrail'in Gazze'ye aralıksız olarak düzenlediği saldırılarda dün 49 kişinin hayatını kaybettiği, 314 kişinin yaralandığı belirtildi. Bu sabah düzenlenen saldrılarda da en az 20 kişi ölürken operasyonda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 368'in üzerine çıktı, yaralı sayısı ise yaklaşık 2 bin 650'ye ulaştı.

"13. GÜN 49 KİŞİ ÖLDÜ"

AA muhabirine konuşan Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in başlattığı askeri operasyonun 13'üncü gününde, dün 49 kişinin öldüğünü, 314 kişinin yaralandığını belirtti.

Kudra, İsrail ordusunun Gazze'nin doğusundaki Eş-Şucaiyye Mahallesi'ne düzenlediği topçu saldırısında 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 40 kişinin yaralandığını kaydetti.

Sözcü Kudra, İsrail'in, Gazze'nin kuzeyinde bir eve düzenlediği saldırıda ise 37 yaşındaki Ekrem Muhammed el-Metruk'un yaşamını yitirdiğini, 7 kişinin yaralandığını kaydetti.

İŞTE AĞIR BİLANÇO

İsrail'in cuma günü başlattığı kara operasyonundan beri 113 kişinin hayatını kaybettiğini, 748 kişinin yaralandığını aktaran Kudra, 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlenen askeri operasyonlarda 32'si kadın, 83'ü çocuk, 368 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 650 kişinin yaralandığını kaydetti.

Filistin hükümeti, İsrail'in askeri operasyon başlattığı 7 Temmuz'dan bu yana saldırı düzenlenen 14 bin 500 evin kısmi zarar gördüğünü, 694 yerleşim biriminin ise tamamen yıkıldığını açıklamıştı.

NASIL BAŞLADI?

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye operasyon başlatmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Filistin İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Canlı yayına damga vurdu! Aziz Yıldırım'ın teklifini duyan Ali Koç yerinden fırladı

Canlı yayına damga vurdu! Aziz Yıldırım'ın teklifini duyan Ali Koç yerinden fırladı

Bakmadan Geçme

AYT kaçta bitiyor? AYT sınavı kaçta biter, kaç dakika sonra çıkılır? 9 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Haziran dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 9 HAZİRAN 2024: Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? YKS en geç giriş saati kaç? YKS sınavına en geç saat kaçta girilir, kaçta kapılar kapanır? YKS kapılar kaçta açılıyor? YKS sınavı saat kaçta başlıyor, içeri kaçta giriliyor? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? YKS cevap anahtarı hangi tarihte, ne zaman yayınlanacak? Bugün sınav kaçta bitiyor? Bugün ÖSYM YKS sınavı saat kaçta bitecek? AYT'ye girmek zorunlu mu? TYT'ye girenler AYT'ye girmek zorunda mı? AYT'de tekrar kalem veriliyor mu? AYT'de tekrar kalem verilecek mi, yeniden kalem dağıtılacak mı 2024? AYT sınavı ne zaman, saat kaçta bitecek? AYT oturumu ne kadar, kaç dk sürecek? 2024 YKS/AYT sınavı başlangıç ve bitiş saati! AYT erken çıkış saati kaç? 2024 AYT sınavında en erken saat kaçta çıkılıyor? AYT sınavında ne zaman, saat kaçta çıkış yapılabilir? AYT SINAV SÜRESİ: AYT sınavında sınav süresi ne kadar, kaç dakika, kaç saat? AYT sınavı ne kadar sürüyor? Bugün sınav var mı? 9 Haziran bugün ne sınavı var? YKS sınavı iptal mi iddiaları doğru mu?
Sınava 40 dakika kala kimliğini okul çevresindeki mazgala düşürdü

Sınava 40 dakika kala kimliğini okul çevresindeki mazgala düşürdü

500

Yorumlar (4)

aha:

Savaş niye başladı..önce 3 yahudi kaçırılıp öldürülüyor,daha sonra 1 filistinli kaçırılıp öldürülüyor..kusura bakmayında savaşı başlatan suçludur .Askeri yoldan değil,diplomatik yoldan çözmeleri gerekirdi.Hamas,ın amacı nedir?

2
6
yanıtYanıtla
İSPİRLİ:

TERÖRİST DEVLET P.İSRAİLDE DİPLOMAT OLMAZ.

7
0
yanıtYanıtla
AZAD:

BU SAVAŞ DÜNYADA MÜSLÜMAN OLMADIĞ NI BM .HİÇ Bİ İŞE YARAMADĞİNİ GÖSTERİYOR VE YAHUDİLERİN DÜNYADA ABD DE NEKADAR ETKİN OL DUĞUNU GÖSTERİYOR .

5
0
yanıtYanıtla
yusuf:

bu füze ile vurma vidoolarını basına vermeleri psikolojik üstünlük sağlama stratejileri hiç bir zaman ben mağlup oldum demeden bir toprağı alamazlarlar.mağlubiyet ve ezikliği kabul edersen yenilmiş olursun.israil abd ve dünyadaki yahudiler ne zaman kaybetmeye başladılarmı böyle ramazan da tahriklerle yaptırım uygulamaya çalışıyor ve korku duvarı oluşturuyorlar.bunlara en iyi tepki arajtırıp yahudi sermayeli ürünleri almamak destekçilerini tanımamak bitti kaybetmeye mahkumlarlar dünyanın adalet terazisinin dengeye gelme sancıları bunlar

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title