Haberler

Iaee, Bakü'de Enerji Konferansı Düzenleyecek

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - IAEE Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu'nun açıklamaları IAEE, Bakü'de enerji konferansı düzenleyecek- IAEE Başkanı Kumbaroğlu: - "Farklı çevrelerden ilgili insanları, uzmanları biraraya getirerek Avrasya bölgesinin enerji sorunlarını tartışmayı ve çözümler üretmeyi amaçlıyoruz"- "(İran'da) Çok büyük fırsat söz konusu. Türkiye ve Azerbaycan gibi ülkelerin bu fırsatlardan faydalanma şansı daha çok" Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, gelecek yıl Bakü'de 1. Avrasya Enerji Konferansı düzenleyeceklerini bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - IAEE Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu'nun açıklamaları IAEE, Bakü'de enerji konferansı düzenleyecek- IAEE Başkanı Kumbaroğlu: - "Farklı çevrelerden ilgili insanları, uzmanları biraraya getirerek Avrasya bölgesinin enerji sorunlarını tartışmayı ve çözümler üretmeyi amaçlıyoruz"- "( İran'da) Çok büyük fırsat söz konusu. Türkiye ve Azerbaycan gibi ülkelerin bu fırsatlardan faydalanma şansı daha çok" Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, gelecek yıl Bakü'de 1. Avrasya Enerji Konferansı düzenleyeceklerini bildirdi. IAEE Başkanı Kumbaroğlu, düzenlediği basın toplantısında, dünya enerji sektörünün büyük güçlerinden biri olan Azerbaycan'da 2012 yılından beri enerji konulu büyük ölçekli organizasyon yapılmadığını, bu nedenle Bakü'de bir konferans gerçekleştirmeye karar verdiklerini söyledi.Kumbaroğlu, 28-31 Ağustos 2016 tarihlerinde yapılacak konferansta, farklı ülkelerden iş dünyası temsilcileri, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ile akademisyenlerin katılacağını ve geleceğin enerji politikasını şekillendireceklerini ifade etti.Azerbaycan'ın ilgili bakanlık ve kurumlarından destek gördüklerini anlatan Kumbaroğlu, konferans programını Azerbaycan Diplomatik Akademisi (ADA) Üniversitesi ile birlikte hazırladıklarını kaydetti. Kumbaroğlu, "Farklı çevrelerden ilgili insanları, uzmanları bir araya getirerek Avrasya bölgesinin enerji sorunlarını tartışmayı ve çözümler üretmeyi amaçlıyoruz" dedi. Bu yıl yapacakları organizasyonlara da değinen Kumbaroğlu, G20 zirvesi öncesinde 14 Kasım tarihinde Rusya, Azerbaycan ve Türkiye'den enerji bakanı ve üst yönetici (CEO) düzeyinde katılımla bir konferans düzenleyeceklerini ve bölgedeki jeopolitik gelişmelere şekil vermek, tıkanıklığı aşmak istediklerini kaydetti. - " İran'da çok büyük fırsat söz konusu" Bölgedeki diğer önemli gelişmelerden birinin İran'a yönelik ambargonun kalkması olduğuna işaret eden Kumbaroğlu, bu kapsamda da 22-23 Ocak 2016 tarihlerinde İstanbul'da iş dünyası ve hükümet temsilcilerine yönelik bir konferans düzenleyeceklerini bildirdi.İran'ın yurt dışındaki bankalardaki bloke edilen paralarının geri döneceğini, bu paraların özellikle enerji sektöründe yatırıma dönüşeceğini ve tüm sektörlerde ciddi ticaret hacmi oluşacağını belirten Kumbaroğlu, "Çok büyük fırsat söz konusu. Türkiye ve Azerbaycan gibi ülkelerin bu fırsatlardan faydalanma şansı daha çok. Çünkü hem coğrafi hem de kültürel olarak çok yakınız. Bölgesel işbirliğini geliştirmemiz lazım" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Azerbaycan Türkiye İran Bakü Politika Güncel Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Can Yaman, Dubaili aileden gelen 1 milyon euroluk teklifi reddetti

Can Yaman, Dubaili aileden gelen 1 milyon euroluk teklifi reddetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title