Haberler

Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı yeni Kabine'de! İşte kulislerde konuşulan isimler

Güncelleme:

Seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni Kabine'yi yarın açıklaması bekleniyor. Kulislere düşen son bilgilere göre Dışişleri Bakanlığı için MİT Başkanı Hakan Fidan'a, İçişleri Bakanlığı için İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya, Gençlik ve Spor için Osman Aşkın Bak'a telefon gittiği öne sürüldü. Öte yandan Maliye Bakanı olarak Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı olarak Yaşar Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak Uğur İbrahim Altay'ın ismi geçiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de ilk kez yapılan 2. tur oylamada yüzde 52,14 oy oranına ulaşarak yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Seçimin ardından gözlerse kurulacak yeni Kabine'ye çevrildi.

KABİNE BUGÜN 22.00'DA AÇIKLANACAK

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada 2 Haziran'da milletvekillerinin yemin edeceğini belirterek, "Sonraki gün cumhurbaşkanımız mazbatasını aldıktan sonra yemin edecek. Cumartesi mazbata ve yemin olacak. Akşam saatlerinde 22.00 gibi düşünülüyor. Yeni kabine açıklanacak" diye konuştu.

EKONOMİNİN BAŞINA MEHMET ŞİMŞEK

Yeni dönemde en kritik koltuklardan biri Nureddin Nebati'den boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğu olacak. Erdoğan'ın, eski Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten yeniden yararlanmak istediği biliniyor. Şimşek'in Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı görevlerini birlikte yürütmesi düşünülüyor. Bu durum, Şimşek'in ekonomik yönetimde daha etkin bir rol alacağını ve politikaların şekillendirilmesinde anahtar bir figür olacağını gösteriyor.

Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı yeni Kabine'de! İşte kulislerde konuşulan isimlerEski Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek

FAHRETTİN KOCA VE MEHMET ERSOY GÖREVLERİNE DEVAM EDECEK

Kulislerdeki son bilgilere göre; yeni kabinede mevcut bakanlardan Fahrettin Koca, yeni dönemde de Sağlık Bakanlığı görevinde hizmet vermeye devam edecek. Kültür Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da yeni kabinede görevini sürdürecek.

Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı yeni Kabine'de! İşte kulislerde konuşulan isimlerMehmet Ersoy - Fahrettin Koca

DIŞİŞLERİ'NE HAKAN FİDAN, İÇİŞLERİ'NE ALİ YERLİKAYA

Öte yandan Sözcü'den İsmail Saymaz'ın kulisine göre Dışişleri Bakanlığı için Hakan Fidan'a, İçişleri için İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya, Sanayi ve Teknoloji için Fatih Kacır'a, Gençlik ve Spor için Osman Aşkın Bak'a bu akşam telefon gittiği konuşuluyor.

Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı yeni Kabine'de! İşte kulislerde konuşulan isimler

İBRAHİM KALIN, MİT MÜSTEŞARI

Gazeteci Candaş Tolga Işık'ın kulisine göre ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yeni MİT müsteşarı oldu. Fuat Oktay'ın ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı görevine devam edeceği ifade ediliyor.

Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı yeni Kabine'de! İşte kulislerde konuşulan isimlerİbrahim Kalın

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINA YAŞAR GÜLER

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı için Yaşar Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı için Uğur İbrahim Altay, Bilim ve Sanayi Bakanlığı için Fatih Kacır, Ulaştırma Bakanlığı için Hayri Baraçlı'nın ismi geçiyor.

Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı yeni Kabine'de! İşte kulislerde konuşulan isimlerGenelkurmay Başkanı Yaşar Güler

Haberler.com / Emre İliksiz - Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

bekir yapici:

ekonomik cöküs devam ediyor Türk lirasi sürekli deger kaybediyor pahalilik gün gectikce artiyor hazine bos döviz rezervleri bitti deniyor gelecek olan yeni kabinenin elinde sihirli cubuk olmadigina göre bu gidisat devam ederse korkarim ufukta erken secim var gibi ama yeni gelenlerde tahribati önler enkazi kaldirabilirlermi iste oda mechul.

92
175
yanıtYanıtla
Hasan Durmuş:

Sen hangi kanalları izliyorsun önce bunu yaz

yanıt38
yanıt47
arda kartaltepe:

Hakan Durmuş bunun kanalla ne alakası var soy smini bari bu kadar belli etme beee

yanıt5
yanıt6
OğuzhanŞen:

Ulan yeni kabinenin elinde sihirli değenek yok diyorsun erken seçim de gelecek olanın eline sihirli değeneği sen mi vereceksin peki .Asıl erken seçim gibi istikrarsız muhabbetler ekonomiyi ve yatırımcıyı etkiler. Kör cahil bir yorum

yanıt2
yanıt1
Özcan Çelik:

Fahrettin koca olmasın yaw biz paramedikler (ilk ve acil yardım teknikeri) 85 puanla atanamiyorken tıbbi sekreterler 65 ile atandı hemde çalışma alanımız o kadar geniş iken

38
48
yanıtYanıtla
pusatalfa:

Memura verilen sözler unutulmasın takipçisiyiz.

18
12
yanıtYanıtla
Cemalettin Öcal:

Mehmet şimşek ekoniminin basina gecmesi demek ozellestirmlerin başlaması demek..halk ne halt ederse etsin devletin kasasina para girmesi lazim stratejisi guden bir kişi Allah hepimize yardim etsin.adam halki pek dusunecek biri degil. Sıkı tedbirler uygylayacagindan eminim.malesef..j

10
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title