Haberler

Ermenistan-Azerbaycan Cephe Hattı Gergin! 30 Ermeni Asker Öldürüldü

Güncelleme:

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında ateşkese rağmen devam eden çatışmalarda, Ermenistan'ın 30 askeri öldürüldü, 3 tank imha edildi.

Ermenistan- Azerbaycan cephe hattında devam eden çatışmalarda, Ermeni silahlı güçlerine bağlı 30 asker öldürüldü, 3 tank imha edildi.

ERMENİSTAN SALDIRDI

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermeni güçlerinin Hocavend- Fuzuli yönünde Azerbaycan mevzilerine saldırı girişiminde bulunduğu, Azerbaycan askerlerinin de yanıt verdiği bildirildi.

30 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Çatışmada Ermeni silahlı güçlerinden yaklaşık 30 askerin öldürüldüğü belirtilen açıklamada, Ermeni güçlerine ait 3 tankın ve 1 bataryanın imha edildiği kaydedildi.

Cephe hattındaki durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu ifade edildi.

AZERBAYCAN SAVUNMA BAKANLIĞI: ERMENİSTAN TANSİYONU ARTIRIYOR

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan'ın dün karşı atakları durdurma kararını açıklamasına rağmen Ermenistan'ın tansiyonu artırmaya devam ettiği belirtildi.

SİVİL YERLEŞİM BİRİMLERİNE ATEŞ AÇTI

Ermeni güçlerinin, kaybettikleri bölgeleri geri almak için cephe hattının Ağdere, Terter, Hocavend ve Fuzuli bölgelerinde Azerbaycan mevzilerine saldırdığı, sivil yerleşim birimlerine ateş açtığı bildirildi.

3 AZERBAYCAN ASKERİ ŞEHİT DÜŞTÜ

Açıklamada, dün gün boyu ve gece çıkan çatışmalarda Ermeni güçlerinin çok sayıda kayıp verdiği, Ermenistan askeri araçlarının imha edildiği vurgulandı. Çatışmalarda Azerbaycan ordusundan 3 askerin şehit düştüğü ifade edildi.


Ermenistan'ın başkenti Erivan'daki gönüllü askerler, Dağlık Karabağ gitmek için otobüslerin kalkmasını bekliyor.

ATEŞKESE RAĞMEN ERMENİSTAN SALDIRIYOR

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hikmet Hacıyev, Ermeni güçlerin sivilleri hedef almaya devam etmesi halinde, Azerbaycan'ın atacağı adımların sorumlusunun, Ermenistan olacağını bildirdi.

Cephe hattında yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yapan Hacıyev, Azerbaycan ordusunun dün barışçıl adım atarak karşı saldırıları durdurma kararını açıklamasına rağmen Ermenistan silahlı güçlerinin yerleşim birimlerini ve sivilleri hedef aldığını, cephe hattındaki Azerbaycan mevzilerini yoğun ateş altında tuttuğunu belirtti.

ÇOK SERT UYARI: SORUMLUSU ERMENİSTAN OLUR

Hacıyev açıklamasında, "Ermeni güçlerin yerleşim birimleri ve sivilleri hedef almaya devam etmesi halinde, sivillerin güvenliğini temin etmek için Azerbaycan ordusunun atacağı adımların sorumlusu Ermenistan olacaktır" ifadelerini kullandı.

AZERBAYCAN, ERMENİSTAN'IN KARABAĞ'DAKİ KOMUTA MERKEZİNİ VURDU

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, işgal altındaki bölgelerde bulunan Ermenistan Silahlı Kuvvetler Komuta Merkezi'nin vurulduğunu açıkladı.

ARALARINDA GENERAL VE ALBAYLARIN DA BULUNDUĞU ÇOK SAYIDA ERMENİ ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Yapılan nokta atışı ile Komuta Merkezi'ni vurduklarını açıklayan Azerbaycanlı yetkililer, aralarında general ve albayların da bulunduğu çok sayıda Ermeni askerinin öldürüldüğünü bildirdi. Bakanlık yapılan operasyona ilişkin görüntülerin yakın zamanda basına servis edileceğini de ifade etti.

1 NİSAN'DA OPERASYON BAŞLADI

Azerbaycan ordusu, sivillerin can güvenliğinin temin edilmesi için 1 Nisan'da operasyonlara başlamış, bazı stratejik tepeler ve yerleşim birimlerini geri almıştı. Çatışmalarda 12 Azerbaycan askeri şehit olmuş, 100'den fazla Ermenistan askeri öldürülmüştü.


Kaynak: AA / Güncel

Ermenistan Azerbaycan Fuzuli Dünya Güncel Haberler

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok'

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok"

Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'a cinsel saldırı suçundan hapis cezası

Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'a cinsel saldırı suçundan hapis cezası

Erdoğan: Sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesini amaçlıyoruz, bunu başarabilirsek sonraki adıma gerek kalmayacak

Erdoğan: Sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesini amaçlıyoruz, bunu başarabilirsek sonraki adıma gerek kalmayacak

AK Parti'nin ağabeyleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı iki konuda uyardı

AK Parti'nin ağabeyleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı iki konuda uyardı

title