Haberler

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok"

Güncelleme:

Kamuda tasarruf hamlesiyle pek çok alanda kısıtlamaya gidilirken AK Parti genel merkez çalışanlarının her seçim sonrasında aldıkları bir maaş ikramiyenin 31 Mart seçimlerinin ardından hesaplara yatırılmadığı öne sürüldü. Çalışanların aralarında konuştuğu 2 senaryodan birinin Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz'ün "Bu seçim sonuçlarıyla Cumhurbaşkanı'nın önüne ikramiye dosyası götürmeye yüzüm yok" yönünde açıklama yaptığı iddiası olduğu öğrenildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan kamuda tasarruf tedbirleriyle birçok alanda kısıtlamalara gidildi. Tasarruf hamlesinin AK Parti Genel Merkezi'ne de sıçradığı iddia edilirken, her seçim sonrası genel merkez çalışanlarına verilen bir maaşlık ikramiyenin 31 Mart sonrasında hesaplara yatırılmadığını ifade ediliyor.

"BANA KRİTİK BİR BİLGİ GELDİ"

Katıldığı Sözcü TV canlı yayınında "Bana kritik bir bilgi geldi" sözleriyle aldığı istihbaratı paylaşan gazeteci İsmail Saymaz "AK Parti, Genel Merkez çalışanlarından tasarrufa gitmiş. Normalde Genel Merkez çalışanlarının maaşları 20 ila 26 bin lira arasında değişiyormuş.

"PERSONELE HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YAPILMAMIŞ"

Çalışanlara hiçbir şekilde mesai yatırılmıyormuş, bunun yerine dini ve milli bayramlarda ve seçimde bir maaş tutarında ikramiye veriliyormuş. Ancak her seçim sonrası verilen bir maaş ikramiye 31 Mart'ta sonra verilmemiş. Personele herhangi bir açıklama da yapılmamış.

"İKİ SENARYODAN BAHSEDİLİYOR"

Çalışanlar arasında iki senaryodan bahsediliyormuş. Bunlardan birinci senaryo Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz 'Bu seçim sonuçlarıyla Cumhurbaşkanı'nın önüne ikramiye dosyası götürmeye yüzüm yok' demiş. İkincisi ise yine Demiröz 'Tasarruf tedbirleri kapsamında her yerde kesintiye gidilecek, ikramiyeler de ekstra gider olduğu için bunu yatıramayız' demiş. AK Parti'nin çalışanları da 'Her türlü fatura yine emekçiye kesiliyor' diye konuşuyorlarmış" ifadelerini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Vedat Demiröz AK Parti Ekonomi Güncel Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

500

Yorumlar (17)

mehmet türkel:

Emekliye 3 bin tl ikramiyeyi reva görüyorsunuz ,kendi çalışanlarınıza ikramiye dağıtıyorsunuz ,mademki tasarruf ediyorsunuz bu çelişki neden.

490
19
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

örtülü ödeneği kullansınlar kimsenin ruhu duymaz

yanıt47
yanıt7
Özcan Özcan:

emeklinin ne özelliği var da ikramiye veriliyor ya böyle bir adaletsizlik görmedim.Biz gençlere niye vermiyorlar da sizlere veriyorlar.Hadi gençleri de geçtim hiç geliri olmayanlara versinler.10 Bin tl de olsa geliriniz var kardeşim geliri olmayan napsın.

yanıt1
yanıt26
Güray Dilli :

Sarayların , kamu kurumlarının ,affedilen vergilerin , ertelenen kira alacaklarının vb vb tutarını bir görseniz dudağınız uçuklar. Ve çalışana, emekliye verilebilecek zammın önü açılır...

259
11
yanıtYanıtla
kocak aziz:

secimlerde anlayacaksınız emeklıyı nasıl surunduruyorsunuz keyfinize bakın

188
12
yanıtYanıtla
M Sıddık ÖRTİMUR:

Her kes kendine çalışana ikramiye ikram ediyor. yensin içilsin. tıksırıncaya kadar yiyin beyler.........

151
6
yanıtYanıtla
Quantum:

Genel merkez çalışanları ikramiyelerini bu sefer şimdiye kadar aldığı ihalelerle köşeyi dönen adları lazım değil yandaş inşaat şirketlerinden istesin

108
4
yanıtYanıtla
ARSLANOĞLU Hakan:

Paraların içinde iki yüz var ama :)

85
3
yanıtYanıtla
emin yıldız:

algı yaratıyorlar tasarruf yapıyoruz diye hikaye millet kanmaz geçti o günler.

79
2
yanıtYanıtla
Emir Emir:

ÜNİVERSİTE MEZUNU 1/4 DERECEDEN EMEKLİ DEVLET MEMURUYUM ÇALIŞIRKEN YÜKSEK PRİM ÖDEMEME RAĞMEN BUNUN KARŞILIĞINI ALAMIYORUM TARİHTE İLKDEFA MEMURA VERİLEN SEYYANEN ZAM MEMUR EMEKLİSİNE YANSITILMAMIŞTIR BU ZAMMIN ŞİMDİKİ KARŞILIĞI OLAN 12300 TL'Yİ MEMUR EMEKLİSİNE VERİLMESİNİ İSTİYORUM.EMEKLİ SANDIĞINA 150 PRİM ÖDEYEN ŞAHIS İLE 450 TL PRİM ÖDEYEN NEREDEYSE AYNI MAAŞI ALACAK NİYE YÜKSEK PRİM ÖDEDİM.

55
6
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title