Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

1)BANYODA DÜŞEN FABRİKA İŞÇİSİ ÖLDÜKAYSERİ'de evde yalnız olduğu sırada girdiği banyoda düşen fabrika işçisi 37 yaşındaki İbrahim Özüdoğru, kaldırıldığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde öldü.

1)BANYODA DÜŞEN FABRİKA İŞÇİSİ ÖLDÜ

KAYSERİ'de evde yalnız olduğu sırada girdiği banyoda düşen fabrika işçisi 37 yaşındaki İbrahim Özüdoğru, kaldırıldığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde öldü.Merkez Kocasinan ilçesi Beyazşehir Mahallesi 830. Sokak Mehmetçik Apartmanı'nın birinci katında oturan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) bir fabrikada işçi olarak çalışan İbrahim Özüdoğru, öğleden sonra duş almak için evinde banyoya girdi. Banyoda kayarak düşen Özüdoğru, bu sırada çığlık attı. Düşme ve çığlık sesini duyan komşuları, durumu 112'ye bildirdi. Eve gelen ekipler, Özüdoğru'yu banyoda hareketsiz buldu. Ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Özüdoğru, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Banyoda düşen adamın ambulansla hastanese getirilişi

-Ölen adamın opak fotoğrafı

-Detay görüntü

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

1 Dosya 37 saniye/17,7 MB

============================================================

2)ÇARPMAMAK İÇİN REFÜJE ÇIKTI, KIRDIĞI AĞAÇ YAYAYI YARALADI

Erzurum'da hatalı sollama yapan otomobile çarpmamak için sürücünün direksiyon kırmasıyla refüje çıkan 25 AG 967 plakalı otomobilin kırdığı ağaç, yoldan geçen bir yayanın üzerine devrildi. Başından kanlar akan yaya yere yığılırken, sürücü olayın şoku ile gözyaşlarına boğuldu. Kazayı görenler bir yandan yaralanan gence müdahale ederken, bir yandan da gözyaşı dökerek titreyen sürücüyü sakinleştirmeye çalıştı. Sağlık ekipleri yaralıyı ambulansa bindirdikten sonra sürücüye  "Birşeyi yok merak etme" diyerek sürücüsü teselli etti. Sağlık ekipleri yaralıyı ve sürücüyü aynı ambulansla hastaneye götürdü.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Olay yeri

-Kaza yapan araç

-Devrilen ağaç

-Toplanan kalabalık

-Yaralanın yerde yatması

-Yaralıya müdahale edenler

-Şoka giren sürücü

-Sürücüyü sakinleştirenler

-Sağlık ekiplerinin müdahalesi

-Yaralı ve sürücünün ambulansa bindirilmesi

Haber-Kamera: Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM,

(05.13 dk-310 mb)

===========================================

3)SU KANALINA DÜŞEN SARI KIZ'IN BAŞINDAN AYRILMADI

Erzincan'da yaşayan Zafer Şahin, otlarken sulama kanalına düşen 'Sarı Kız' ismini verdiği ineğinin boğulmaması için yardım gelene kadar suya girdi ve hayvanın başında bekledi. İnek ip atıldıktan sonra Çukurkuyu Belediyesine ait iş makinesine bağlanarak su kanalından çıkarıldı. İneğini ile birlikte suda nekleyen Zafer Şahin, "İneğim su içmek için uzandı ve kayarak kanala düştü. Ben de onu yalnız bırakmamak ve boğulmasını önlemek için hemen suya girdim, Şükür kurtuldu" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Sahibinin inekle birlikte kanalın içinde beklemesix

-İneği kurtarma çabaları

-İş makinesinin gelişi

-İneğin iş makinesi ile çıkartılması ve inekten görüntü

-Sahibi Zafer Şahin'in açıklaması

(Haber-Kamera: Coşkun MENEK / ERZİNCAN,

===========================================

4)ŞEHİT BEDENLERİ 15 TON MERMERLE ANLATILDI

Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü tarafından 10 kişilik ekiple '15 Temmuz Demokrasi Anıtı' heykeli yapıldı. Anıtın mermer olan alt kısmı şehit bedenlerini sembolize ederken, paslanmaz çelikten oluşan üst kısmındaki kuş figürü ise şehitlerin ruhlarını temsil ediyor. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat, anıtın 10 kişilik ekiple gece-gündüz çalışılarak 15 Temmuz yıl dönümüne hazır edildiğini söyledi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Anıt

-Rektör Ömer Çomaklı'nın konuşması

-Anıtın açılışı

-Dekan Mustafa Bulat ile röp.

-Karma sergide yapılan eserler

( Haber-Kamera: Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM,

(212 MB-03.33 DK)

===========================================

5)FETÖ ELEBAŞI VE DARBECİ GENERALLERİN AFİŞİNİN ÜZERİNDEN GEÇTİLER

ANTALYA'da dün 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü etkinlikleri için bastırılan, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile darbeci askerlerin eleştirildiği afiş, bugün yere serildi ve birçok kişi tepkiyle üzerinden yürüdü.Cumhuriyet Meydanı'nda kaldırım üzerine serilen afişin 15 Temmuz şehitlerinin isim ve resimlerinin yer aldığı afişin hemen altına konulması dikkat çekti. Üzerinde bir köpeğin kafasına monte edilmiş Fetullah Gülen fotoğrafı ile darbeci komutanların yer aldığı afişi fark eden birçok kişi, afişin üzerinden yürüyerek geçti.

Süleyman EKİN/ANTALYA, -

============================================================

KIRKPINAR'DA BAŞPEHLİVANLAR ALTIN KEMER İÇİN ÇAYIRA ÇIKIYOR (3)

6)FİNALİN ADI BALABAN VE OKULU

656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde yarı finalindeki kurada Orhan Okulu ile Şaban Yılmaz, İsmail Balaban ile de Hamza Köseoğlu eşleşti. Baş cazgırların manilerinin ardından Er Meydanı'nda peşrev çekerek tribünleri selamlayan başpehlivanlar kol bağlayarak güreşe tutuştu. İsmail Balaban normal sürede rakibi Hamza Köseoğlu'nu zorlu geçen güreşin sonunda tuş ederek adını finale yazdıran ilk başpehlivan oldu.Yarı finalin diğer eşleşmesinde ise Orhan Okulu rakibi Şaban Yılmaz ile puanlama bölümüne kadar yenişemedi. Altın puan bölümünde yaptığı atakla sayı kazanan Orhan Okulu ikinci finalist oldu. Kırkpınar'ın yeni başpehlivanı Orhan Okulu ve İsmail Balaban arasındaki final maçında belli olacak.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-İsmail Balaban güreşi ve kazanması

-Orhan Okulu güreşi ve kazanması

-Genel güreş görüntüleri

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY-Mehmet YİRUN/EDİRNE,-

============================================================

7)HEDİYELİK EŞYA VE GIDA FUARINDA SEDEF EŞYALARA YOĞUN İLGİ

Kayseri'de Dünya ticaret merkezinde açılan 18. Yöresel Fuarı'nda sedef sanatına ait hediyelik eşya ürünleri, fuarı gezmeye kalan vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.13-30 Temmuz tarihleri arasında Dünya Ticaret Merkezi içine açılan Yöresel Ürün Fuarı hafta sonu vatandaşların akınına uğradı. Yurdun birçok bölgesinden getirdikleri yöresel lezzetleri Kayseri halkına sunan fuar katılımcılarından Sedefkar Adem Bıyık, " Sedef sanatı Osmanlı'dan günümüze kadar gelen sanattır. Biz de babadan oğla geçmek suretiyle 55 yıldır bu işi yapıyorum. El emeği göz nuru olan bu hediyelik eşyalar, nesilden nesile giden bir iş olmasına rağmen maalesef son dönemlerde çırak yetiştirmekte zorlanıyoruz. Tamamen el işi olup ceviz ağıcı yardımı ile yaptığımız hediye eşyalar biraz pahalıdır. Ancak satışını gerçekleştirdiğimiz sedef ürünlerin hemen hepsi uzun ömürlü hediye eşyalardırö dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Fuar alanından genel görüntü

Sedefkar Adem Bıyık ile röp

Sedef ürünlerde görüntü

Detay

Haber: Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ, DHA

1 Dosya 3 dakika 18 saniye- 105 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Balaban Kırkpınar Erzurum Kayseri Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

title