Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Suikast Girişimi Davası

Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3'ü firari, 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında tanık olarak dinlenen dönemin Sualtı...

Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3'ü firari, 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında tanık olarak dinlenen dönemin Sualtı Taarruz (SAT) Komutanı Mustafa Turhan Ecevit, suikast girişimine katılan SAT personelinin göreve gider gibi değil, hırsız gibi hareket ettiğini ifade etti.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde SAT Komutanı Ecevit'in tanık olarak dinlenmesine devam edildi.

Ecevit'e bir sanık avukatı, "15 Temmuz'da sanıklardan önce siyah kıyafetli askerlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konakladığı otelin bölgesine gelerek saldırı gerçekleştirdikleri" yönünde iddialar olduğunu belirterek, kendisinin bu konuda bilgisinin olup olmadığını sordu.

Böyle bir timi görevlendirmediğini, bunun yaşandığıyla ilgili bilgisinin olmadığını belirten Ecevit, "Kıyafet yönetmeliğine göre, 2015'ten bu yana SAT personeli siyah kıyafet giymiyor. Yani 15 Temmuz darbe girişimi sırasında SAT'ların siyah kıyafet giyiyor olmaları mümkün değil." diye konuştu.

Duruşmada, daha önceki ifadelerinde "Marmaris görevine Turhan Ecevit'in emriyle gidildi" diyen sanıklardan eski SAT üyesi yüzbaşı Özay Cödel, söz aldı.

Sanığın soruları üzerine Ecevit, "Bu personel, göreve gider gibi değil, hırsız gibi hareket edip birliği yağmalamışlardır. Arkadaşlarının ve cephaneliğin kilitlerini kırarak malzemeleri alıp gitmişlerdi. SAT'ın tarihinde böyle bir şey yok." ifadelerini kullandı.

Cödel'in FETÖ'cü olup olmadığı konusunda bir bilgisinin olmadığını dile getiren Ecevit, "SAT Komutanlığında hak eden hak ettiğini alır. Hiç kimsenin şu ya da bu nedenle kayrılması söz konusu değildir." dedi.

- "HERO"nun altında "Kahramanlar Ölümsüzdür" yazıyormuş

Bu arada, duruşmanın sabahki bölümünde sanıklardan Gökhan Güçlü'nün giydiği ve tartışmalara neden olan üzerinde "kahraman" anlamına gelen İngilizce "HERO" yazılı tişörtünde, bu yazının altında Türkçesi "Kahramanlar Ölümsüzdür" anlamına gelen İngilizce ifadenin daha yer aldığı anlaşıldı.

Duruşmaya ara verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Muğla Politika Güncel Haberler

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Özgür Özel: Asgari ücrete zam yapılmazsa sert tepki veririz

Özgür Özel: Asgari ücrete zam yapılmazsa sert tepki veririz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Bakmadan Geçme

AYT'ye girmek zorunlu mu? TYT'ye girenler AYT'ye girmek zorunda mı? AYT'de tekrar kalem veriliyor mu? AYT'de tekrar kalem verilecek mi, yeniden kalem dağıtılacak mı 2024? AYT sınavı ne zaman, saat kaçta bitecek? AYT oturumu ne kadar, kaç dk sürecek? 2024 YKS/AYT sınavı başlangıç ve bitiş saati! AYT erken çıkış saati kaç? 2024 AYT sınavında en erken saat kaçta çıkılıyor? AYT sınavında ne zaman, saat kaçta çıkış yapılabilir? AYT SINAV SÜRESİ: AYT sınavında sınav süresi ne kadar, kaç dakika, kaç saat? AYT sınavı ne kadar sürüyor? Bugün sınav var mı? 9 Haziran bugün ne sınavı var? YKS sınavı iptal mi iddiaları doğru mu? AYT SORU DAĞILIMI 2024: AYT sınavında hangi derste, kaç soru bulunuyor? AYT sınavında soru dağılımı nasıldır? YKS sınavı saat kaçta bitecek? Bugün AYT sınavı saat kaçta, ne zaman bitecek 2024? AYT ve YDİL Sınavları Saat Kaçta Başlıyor, Kaçta Bitiyor? Yarın ne sınavı var? 9 Haziran Yarın hangi sınavlar, hangi ÖSYM sınavı var? Ahmet Selim Kul kimdir? Ahmet Selim Kul kaç yaşında, nereli? Ahmet Selim Kul hayatı ve biyografisi! Haber Global Digiturk'de hangi kanalda? Haber Global Digiturk'de kaçıncı kanalda, sırada? Mehmet Akif Ersoy hangi takımlı? Sunucu Mehmet Akif Ersoy hangi takımı destekliyor? Ali Koç - Aziz Yıldırım CANLI İZLE! Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını hangi kanalda, nereden izlenir? Ali Koç/Aziz Yıldırım hangi kanalda? Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını nerde yayınlanıyor?
Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın canlı yayındaki tartışmasına Mehmet Uçum damgası

Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın canlı yayındaki tartışmasına Mehmet Uçum damgası

title