Haberler

Cezaevi personelinden oluşan "CEKUT" afetlerde hayat kurtaracak

Güncelleme:

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan Ceza İnfaz Kurumları Arama ve Kurtarma Timi (CEKUT), afetler için zorlu eğitimlerden geçti.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan Ceza İnfaz Kurumları Arama ve Kurtarma Timi (CEKUT), afetler için zorlu eğitimlerden geçti.

Doğal afetlerde ortaya çıkabilecek mal ve can kayıplarını en aza indirilmesi için ilk kez uygulanan ve Silivri, Maltepe ile Aliağa Ceza İnfaz Kurumlarındaki 63 gönüllünün katılımıyla kurulan CEKUT ekipleri, İzmir'de 45 günlük teorik ve uygulamalı eğitimlere katıldı.

İzmir İl Afet ve Durum Müdürlüğü'ndeki deneyimli eğitmenlerce verilen "Kentsel Arama ve Kurtarma Temel Eğitimi" 16 Nisan'da sona erecek.

CEKUT ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Afet ve Durum Müdürü Kartal Muhcı, İzmir Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Yusuf Altun'un katılımıyla İzmir Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünde özel olarak hazırlanan eğitim alanında tatbikat yaptı.

Özel eğitimli köpeklerin katılımıyla gerçekleşen tatbikat gerçeği aratmadı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, burada yaptığı konuşmada, kararlılık ve ekip ruhu gerektiren CEKUT eğitim programına Adalet Bakanlığının büyük önem verdiğini belirtti.

İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan depremin ardından arama kurtarma faaliyetlerinin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha anlaşıldığını ifade eden Güre, şunları kaydetti:

"Bu çalışmalara katkı vermek adına Ceza İnfaz Kurumları Arama ve Kurtarma Timi'nin kurulmasına karar verildi. Bu anlamda AFAD ekiplerine çok teşekkür ediyoruz. Burada ekibin performansını görme imkanı bulduk. Müdürümüz de ekibimizin, performansından, yeteneğinden, hevesinden son derece memnunlar. Bundan çok memnun olduk. 63 personelimizin hepsi gönüllü. Kendileri mesleklerinin yanında bu zahmetli faaliyete gönüllü oldular. Hepsine teşekkür ediyorum. Allah afetlerden saklasın ama olası bir afet durumunda artık bizim de bir ekibimiz var. Arkadaşlarımızın çok başarılı işler yapacağına inanıyorum."

İl Afet ve Durum Müdürü Kartal Muhcı ise Türkiye'nin bir afet ülkesi olduğunu dile getirerek, bu anlamda söz konusu eğitimin önemini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Adalet Bakanlığı İzmir Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Bakmadan Geçme

Yusuf Yazıcı hangi takımda oynuyor? Yusuf Yazıcı hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Semih Kılıçsoy hangi takımda oynuyor? Semih Kılıçsoy hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Cenk Tosun hangi takımda oynuyor? Cenk Tosun hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Bertuğ Yıldırım hangi takımda oynuyor? Bertuğ Yıldırım hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Arda Güler hangi takımda oynuyor? Arda Güler hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Barış Alper Yılmaz hangi takımda oynuyor? Barış Alper Yılmaz hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Kerem Aktürkoğlu hangi takımda oynuyor? Kerem Aktürkoğlu hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Kenan Yıldız hangi takımda oynuyor? Kenan Yıldız hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Yunus Akgün hangi takımda oynuyor? Yunus Akgün hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? İrfan Can Kahveci hangi takımda oynuyor? İrfan Can Kahveci hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Salih Özcan hangi takımda oynuyor? Salih Özcan hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Orkun Kökçü hangi takımda oynuyor? Orkun Kökçü hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Okay Yokuşlu hangi takımda oynuyor? Okay Yokuşlu hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Kaan Ayhan hangi takımda oynuyor? Kaan Ayhan hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? İsmail Yüksek hangi takımda oynuyor? İsmail Yüksek hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024?
Görüntüleri televizyonda krize neden olan kadından açıklama var

Görüntüleri televizyonda krize neden olan kadından açıklama var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title