Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Borsada işlem ücreti alınacak

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son yıllarda çok fazla rağbet gören borsayla ilgili vergi söylentilerine itibar edilmemesi gerektiğini belirterek yatırımcılardan işlem ücreti alınacağını duyurdu. Yılmaz, "Sadece 10 binde 1'ler olur mu bunun tartışması var işlem ücreti olarak." dedi.

Ekonomide gelinen son noktayla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, önemli açıklamalarda bulundu. Borsada kazanç vergisi düzenlemesi yapılacağı yönündeki iddialarla ilgili konuşan Yılmaz, sadece işlem vergisi getirileceğini, bunun oranının da çok düşük olacağını belirtti.

ENFLASYONDA TEK HANE 2026'DA

Yılmaz, NTV canlı yayınındaki açıklamalarında Türk ekonomisinin en önemli sorunları arasında başı çeken enflasyonla ilgili "Temmuz-Ağustos-Eylül'de devam edecek düşüş süreci. Enflasyon yıl sonunda yüzde 38'ler seviyesine gelecek. 2026'da ise yüzde 10'un altına düşecek şekilde programımızı yaptık. 2026'da tek haneli rakamları yakalayacağız." dedi.

BORSA'DA İŞLEM VERGİSİ OLACAK MI?

Borsada kazanç vergisi alınacağı yönündeki iddialara da değinen Yılmaz, "Çok spekülatifler görüyoruz sosyal medyada. Yetkililer açıklanmadan söylentilere itibar edilmemeli. Borsada yapılan işlemler üzerinden cüzi bir miktar alma tartışmaları yapılıyor. Borsada kazançlar üzerinden bir vergi yok. Sadece 10 binde 1'ler olur mu bunun tartışması var işlem ücreti olarak." ifadelerini kullandı.

"KKM GÖREVİNİ YAPTI, ADIM ADIM ORADAN ÇIKIYORUZ"

Uygulamaya konulduğu Aralık 2021'den beri tartışılan Kur Korumalı Mevduat (KKM) hakkında da konuşan Yılmaz, "Zaten başından itibaren geçici bir düzenlemeydi. Görevini yaptı, artık adım adım oradan çıkıyoruz." ifadelerine yer verdi.

İSRAİL'LE TİCARETİN BİTİRİLMESİ

Yılmaz, 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarla 40 bine yakın Filistinliyi katleden İsrail'le Türkiye arasında tartışma konusu olan ve hükümetin sonlandırma kararı aldığı ticaretle ilgili de "Ticarette biliyorsunuz bütün dünyaya öncülük yaptı Türkiye. Başka ülkelere örnek olmasını temenni ediyoruz. Dolayısıyla Türkiye diplomaside, yaptırımlarda, hukuki alanlarda Filistin'in yanında mücadele ediyor." dedi.

Haberler.com / Selahattin Demirel - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Finans Politika Ekonomi Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

500

Yorumlar (44)

ismail Yasin:

akp bu ülke için artık çok tehlikeli bir parti oldu..

539
49
yanıtYanıtla
Ömer:

Ne diyelim yaparsa Reis yapar. Bu millet herşeye layık, millet hakettiğini yaşıyor. Bence daha fazla vergiler getirilmeli.

yanıt212
yanıt20
Ömer:

İsrail limanina gelen demir ve çelik yüklü Türk gemisinde yangın çıkmış. Hani İsraille tüm ticareti kestiydik.

yanıt129
yanıt10
şahabettin Ayyıldız:

Nefes alıp vermedé vergi yokmu temiz para var bu işte

385
19
yanıtYanıtla
VEFA:

Kardeş millet son kerede artık nefesi de ağızdan alamıyor ki millet, hangi nefesin vergisi!...

yanıt154
yanıt13
Zeynep SUNAL:

En çok kazandıran mi? Şaka mı bu.. 15 gündür aralıksız düşüyor borsa ve yatırımcı enaz %40 zararda.. tamam ozaman zararda ortak olsun.

234
7
yanıtYanıtla
Mustafa Demir:

Aynen şu an %40 zararımız var

yanıt60
yanıt2
Özcan Özcan:

hüseyin nakliyat bakliyat alırsan düşer tabii ayrıca borsa yüksek faizi sevmez şuan tam alım zamanı 2-3 seneye sağlam şirketler uçar.

yanıt6
yanıt34
Eriş Ersoy:

Nefes vergiside alınırsa daha iyi olur

219
13
yanıtYanıtla
SUNSET null:

ne kaldı? iç giyim bedeli alınacaksa onu da giymeyelim.

183
13
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title