Haberler

Bağcılar'dan 575 Ton Un 24 Tır Ile Halep'e Gönderildi

Bağcılar'dan 575 ton un 24 TIR ile Halep'e gönderildiVIDEO YOKErdinç YILDIRIM/İSTANBUL,(DHA)-BAĞCILAR Belediyesi, İHH Bağcılar Temsilciliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde gerçekleştirilen 'Halep'e Yol Açın Kampanyası' kapsamında toplanan 575 ton un 24 TIR dualar eşliğinde...

Bağcılar'dan 575 ton un 24 TIR ile Halep'e gönderildi

VIDEO YOK

Erdinç YILDIRIM/İSTANBUL,(DHA)-BAĞCILAR Belediyesi, İHH Bağcılar Temsilciliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde gerçekleştirilen 'Halep'e Yol Açın Kampanyası' kapsamında toplanan 575 ton un 24 TIR dualar eşliğinde yola çıkarıldı.

Bağcılar Belediyesi, İHH Bağcılar Temsilciliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı kampanyaya sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarında desteğiyle toplam 575 ton un toplanarak Halep'e gönderildi. Uğurlama törenine AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı, İHH Bağcılar Şube Başkanı Halil Oğlak ile sivil toplum kuruluşu, dernek temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

'SINIRDA 1 MİLYON İNSAN YARDIM BEKLİYOR'

Suriye'de 6 yıldır devam eden savaş sırasında 13 milyona yakın insanın ihtiyaç sahibi haline geldiğini belirten İHH Genel Başkan Yardımcısı Yakup Işık, 4,5 milyon insanın da ülkesini terk ederek muhacir olduğunu söyledi. Işık, 'Türkiye bu insanlara ensar oldu. Şu an Suriye sınırında 1 milyon insan yardım bekliyor. Daha önce İHH olarak bin 500 TIR dolusu yardım ulaştırdık. İnşallah yardımlarımız devam edecek' dedi.

"BAĞCILARLILAR OLARAK MUHACİRLERE ENSAR OLDUK"

İslam coğrafyasındaki bu zulümlere karşı Bağcılar ailesi olarak bir araya geldiklerini dile getiren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Ülkemiz 3 milyon mülteciye ensar oldu. Keşke Suriye'de zulüm olmasaydı insanlar evinden, barkından yuvasından olmasaydı. 'Halep'e Yol Açın Kampanyası' ile yardımlarımızın ilk etabını gerçekleştirmiş oluyoruz. Bağcılarlılar olarak sivil toplum kuruluşlarımız, AFAD ve Kızılay ile birlikte Suriyeli kardeşlerimize yönelik yardımlar yapmaya devam edeceğiz. Diğer kampanyalarımızda olduğu gibi bu kampanyamızda da hızlı bir birliktelik gördük. Bağcılarlılar olarak muhacirlere ensar olduk. Bugün inanlıktan nasibini almamış ülkelere maalesef liderler üzerinden yapılan zulümlere seyirci kalan ülkelere ben burada dikkat çekmek istiyorum. Eğer bu zulümlere ses çıkamazsak bu zulümleri bizde yaşayabiliriz" dedi.

Programın sonunda 575 ton un yüklü 24 TIR dualar eşliğinde Bağcılar Molla Gürani Parkı'ndan Halep'e doğru yola çıkarıldı.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Bağcılar Belediyesi İstanbul Suriye Politika Güncel Haberler

'AK Parti'ye oy vermem' diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

"AK Parti'ye oy vermem" diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 16. Bölüm tek parça HD izle 7 Haziran Cuma! 7-8 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızılcık Şerbeti 66. bölüm (SEZON FİNALİ) canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? 7-8 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 15. bölüm TRT 1 HD izleme linki! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! İçmeler Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 7 Haziran günün maçları nereden izlenir? 8 Haziran Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 7 Haziran burç yorumları nedir?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, okullarda uygulanacak yeni modeli böyle tanıttı: Amaç, özgür birey yetiştirmek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okullarda uygulanacak yeni modeli böyle tanıttı: Amaç, özgür birey yetiştirmek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title