Haberler

Anjelika Akbar Büyüledi

Güncelleme:

Anjelika Akbar'ın yeni bestesi '3 Cemre 3 Aşk' ın dünya prömiyeri önceki gün Fulya Sanat'ta gerçekleşti.

Akbar'ın 'Cemre' kavramını manevi anlamıyla inceleyip besteye döktüğü bir senfoni olan '3 Cemre 3 Aşk' konsepte uygun olarak hazırlanan dekor ve kostümleri ile izleyiciden tam not aldı.

Klasik eserlere getirdiği sıra dışı yorumlarıyla tanınan sanatçı Anjelika Akbar, 'Cemre' kavramını enstrümantal müzik ile anlattığı etkileyici bir performansla dinleyicilerinin karşısına çıktı. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan'ın ve Beyhan Murphy'nin desteği ile sahnelenen esere Opera ve Bale Orkestrası kadrosunun solistleri de eşlik etti. '3 Cemre, 3 Aşk' konsepte uygun olarak özel tasarlanan dekor ve kıyafetleriyle izleyicilere etkileyici bir sahne performansı yaşattı. 3 Hafta öncesinden biletlerin tükendiği performans yoğun ilgi nedeniyle ilerleyen günlerde yeniden sahnelenecek.

Akbar'ın tefekkür ile bestelediği, 'Cemre'yi kor ateş, mânasını 'Emre' yani 'aşk' anlamında ele aldığı bestesi İstanbul'dan sonra sırasıyla …. izleyiciyle buluşacak.

Eser 5 bölümden oluşuyor

'3 Cemre, 3 Aşk'e adlı ser beş bölümden oluşuyor: "PROLOG", "HAVA", "SU", "TOPRAK" ve "EPİLOG"…

Prolog ve Epilog bölümleri dışındaki bölümlerden her birinde solist rolünü üstlenecek bir enstrüman mevcut. Prolog bölümünde verilen DOĞA ana teması her bir bölümde kendini farklı biçimlerde hatırlatıyor. Bölümlerin başlangıcında "BUZ" halinde olan cemrelere DOĞA'nın ana teması "dokunduğunda" durağanlıktan uyanıp harekete geçen cemreler, sonunda dönüşüyor ve BAHAR /AŞK halini alıyor. Her bölüm, bir önceki bölümlerin öğelerini taşıyor. Son bölüm Epilog ise bir kutlamadır, her bölümün temalarının coşkulu bir kucaklaşmadır.

Bestenin, biçimsel anlamda tamamen serbest bestelendiği, kavram üzerine yapılan tefekkür sonucunda doğan sinematografik yaklaşımla; aynı zamanda müzik tarzı olarak kısıtlamalardan tamamen özgür olduğu vurgulandı. Fakat buna rağmen, etnik köken, atonal ve "film müziği" öğelerinin birbirilerine geçmiş olduğu kendine özgü bir müzik tarzının fark edildiği belirtiliyor.

Akbar bestesinde "TEKBİR"i ve "BEN MELAMET HIRKASINI/Haydar" ilahisini kullandı!

Anjelika Akbar bestede özgün temalar dışında "Ben Melamet Hırkasını /Haydar Haydar" ilahisini; aidiyet konusunda hala netleşmemiş olsa dahi, Itri'ye ait olan "Tekbir" temasını ve Moğolistan/Kazakistan steplerinde doğan "Chinggis Ayalguu–A" adlı antik bir halk müziği örneğini kullanmış.

"Üç Cemre, Üç Aşk" sadece bir konser değil; aynı zamanda değişik bir dekor ve özel kıyafetlerle tasarlanmış bir sahne performansıdır.

Sahne düzenlemesi Yücel Özeke'ye ait olan eser, İstanbul'un ardından birçok Türkiye sahnelerinde ve yurt dışında sahnelenecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Anjelika Akbar İstanbul Güncel Haberler

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

CHP'li Yazgan'dan AK Parti için sert sözler: Kılımız kıpırdamaz

CHP'li Yazgan'dan AK Parti için sert sözler: Kılımız kıpırdamaz

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title