Haberler

112 Görevlilerine 'Okulda Dayak' İddiası

Kayseri'de Refika Küçükçalık İlköğretim Okulu'nda bayılan 8'inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki E.H.'yi hastaneye götürmek isteyen 112 Ambulans şoförü 35 yaşındaki Cesur Tanrıkulu ve Acil Tıp Teknisyeni 22 yaşındaki Halil Ersoy, öğretmenler tarafından dövüldüklerini iddia etti.

Kayseri'de Refika Küçükçalık İlköğretim Okulu'nda bayılan 8'inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki E.H.'yi hastaneye götürmek isteyen 112 Ambulans şoförü 35 yaşındaki Cesur Tanrıkulu ve Acil Tıp Teknisyeni 22 yaşındaki Halil Ersoy, öğretmenler tarafından dövüldüklerini iddia etti. İki sağlık görevlisi, polise giderek öğretmenlerden şikayetçi oldu. Ögretmenler ise sağlık görevlilerinin öğrenciyi ambulansa koyarken düşürdüğünü, o nedenle tartışma çıktığını, dayak olayı olmadığını ileri sürdü.

Kocasinan İlçesi'nde bulunan Refika Küçükçalık İlköğretim Okulu'nda saat 10.30 sıralarında, 8'inci sınıf öğrencisi E.H. baygınlık geçirdi. Okul yöneticileri bunun üzerine 112'yi aradı. Okula gelen sağlık ekibinden şoför Cesur Tanrıkulu ile Acil Tıp Teknisyeni Halil Ersoy psikiyatrik rahatsızlık geçirdiği belirtilen kız öğrenciyi ambulansa götürürken, okul öğretmenleri iddiaya göre 'Neden sedyeye koymuyorsunuz', 'Hasta çocuğu ambulansa koyarken diye düşürdünüz' diye tepki gösterince aralarında tartışma yaşandı. Sağlık görevlilerinin iddiasına göre tartışma sonucu okulda görevli öğretmen oldukları iddia edilen 9 kişi kendilerini yumrukladı. Öğretmenler ise, sağlık görevlilerinin hasta öğrenciyi ambulansa bindirirken düşürdükleri için tepki gösterdiklerini ileri sürdü.

ÖĞRENCİYİ HASTANEYE BIRAKIP POLİSE GİTTİLER

Sağlık görevlileri önce hasta öğrenciyi Kayseri Araştırma ve Eğitim Hastanesi'ne götürdükten sonra Argıncık Polis merkezine gitti. Burada öğretmenlerin kendilerini dövdüğünü öne sürerek şikayetçi oldu. Sağlık görevlilerinin polisteki ifadelerinin ardından rapor için yeniden hastaneye gidecekleri bildirildi. 112 yetkilileri, 2 görevlilerinin saldırıya uğradığını bildirdiklerini ve adli konuya intikal ettiği için açıklama yapamayacaklarını söylediler. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de okulda meydana gelen olayla ilgili okul yöneticisi ve öğretmenlerle görüştüklerini, olayın hasta öğrencinin ambulansa konulurken düşmesinden kaynaklandığını, konuyu soruşturduklarını kaydetti..

'ÇOCUĞA HOYRAT DAVRANDILAR, TARTIŞTIK'

Refika Küçükçalık İlköğretim Okulu'ndaki öğretmenler ise "Öğrencimiz E.H. iki gündür rahatsızlanıyor. Dün de hastaneye götürülürken, sağlık görevlileri hoyrat davrandı. Bugün de ambulansa koyarken çocuğu düşürdüler. Ona tepki gösterdik. Bu arada ağız münakaşası ve itişme oldu. Saldırı veya dövme söz konusu olmadı" diye konuştular.

Olayla ligili olarak gerek Sağlık Müdürlüğü gerekse Milli  Eğitim Müdürlüğü idari soruşturma başlattı.

E.H.: Esra HARMANCI - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Kocasinan Kayseri Politika Güncel Haberler

Pendikspor ve Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Pendikspor ve Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500

Yorumlar (23)

berkay duruş 7/E rk öğrencisikoray_durus@hotm:

kıza resmen yere düşürdüler ve haksızlar ayrıca kavgada olmadı sadece lafla ilgiliydi

6
11
yanıtYanıtla
Herhangi Bir Acil Tıp Teknikerirapsodiizmir@h:

Öğrenciler buradan size selam olsun.Öncelikle öğrenin; 1 - Sedyeyle gidecek hasta vardır gitmeyecek hasta vardır.2 - Ambulansta 10 çeşit sedye var her sedyeyle her hasta gitmez tanısına göre gider.3 - 1800'lerde değilsin düz tahta değil bu sedye dediğin olay.4 - İki gün üst üste ambulans çağırmışsan ve tanının ne olduğunu ekip biliyorsa zaten ona göre davranır.5 - O çocuğa hastanenin koyduğu tanıya göre çocuk bayılmıyor (herşeyi normal) sadece histeri nöbeti geçiriyor. Dikkat çekmek için elinde olmadan rol yapıyor.6 - Sonra noktalama işareti koymasını ve nasıl cümle kurulacağını öğretmemiş olan öğretmenlerinizle beraber dilinizi tutun çırpındıkça batmaktasınız.

7
10
yanıtYanıtla
ÖğretmenYagmurim1@hotmail.com:

Buradan dikkat çekmeye çalışan sizsiniz öğrencimize teşhis koyacak donanımda olmanız mümkün değil

yanıt0
yanıt0
BİRİSİertekin112@hotmail.com:

24 saat hizmet veren ve hergün evinden helaleşerek çıkan 112 personeli arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz..En kötü anınızda aklınıza gelen bu numaraya biraz saygılı olun.Sağlık personelinden başka şidete ve saldırıya uğrayan başka kurum yok.

7
8
yanıtYanıtla
PARAMEDİKh.ozdemir95@hotmail.com:

HERHANGİ BİR ACİL TIP TEKNİKERİ arkadaşa katılıyorum aynı şeyleri ben söyleyecektim ama yaşları küçük anlamazlar eyvallah kardeş....

5
9
yanıtYanıtla
Didem hocaYagmurim1@hotmail.com:

Maalesef yaşandı birşeyler. Bir öğrencimizin bayılması üzerine okula gelen sağlık ekipleri bizim uyarmamıza rağmen sedye getirmeyip çocuğumuzu ambulansa taşımak yerine ayağa kaldırdılar kolundan çekiştirerek ambulansa bindirmeye çalıştılar.ve nihayetinde çocuğumuzu iki kez yere düşürdüler. Bizim müdahale etmemiz üzerine bize saldırıp birde dayak yedik diye şikayetçi oldular. Biz okulda o yavruların annesi babasıyız. Bizim kontrolümüzdeyken kimse onlara zarar veremez verdirmeyiz.

7
7
yanıtYanıtla
ACİL TIP TEKNİSYENİnba_zahid_12@hotmail.com:

Sen bir ögretmensin.Sen bir Egiticisin.Sen yawrularımızı gönderdigimiz ve emanet ettigimiz bir kişisin...Ellerine saglık onları orda darp edip bütün ögrenciler önünde örnek olmuşun.Bu sıkıntıları bir çok şikayet edilecek yer varken dışarda bir elinde bira bir elinde sigara içen bir ayyaş insan gibi çözmedigin için bir sağlıkçı olarak ELLERİNE SAĞLIK diyorum...

yanıt0
yanıt0
Enes U.umutcagliergin@hotmail.com:

Didem Hocam size katılıyorum 112 görevlileri terbiyesizlik yaptılar bizim o gün bedenimiz vardı olayı gördük kızı çekiştirdiler ve bir sedye bile getirmediler.

yanıt0
yanıt0
Murat Gülmuratgul4949755606@msn.com:

Öğrenci velileri sizi dövdüğünde bizde buradan oh deriz o zaman. Madem öğrenciler sizin çocuklarınız neden hemen hergün bir öğretmenin öğrenciye tacizini okuyoruz gazetelerde. Siz konversiyon nedir bilir misiniz? Ne haddinize düşmüş ki ekibe sedye getir diyebiliyorsunuz. O çocuğu sedye ile taşırsan hergün aynı rahatsızlığı geçireceğini biliyor musun? Diyelim ki düştü, siz böyle mi örnek olacaksınız öğrencilere?

yanıt0
yanıt0
tekbisyene cevapimamogludidem@gmail.com:

ismini vermeden konuşmak kolay teknisyen.olay sırasında orada olmadan çirkin çirkin konuşup iftira atmanın vebalini düşünsene...

yanıt0
yanıt0
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title