Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili olarak, "Nasıl ki, araçların hızlı tempoda seyretmesi için otobanlar uluslararası standartlara göre yapılıyorsa, bu kanun da ticaret erbaplarının seyredeceği uluslararası"...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili olarak, "Nasıl ki, araçların hızlı tempoda seyretmesi için otobanlar uluslararası standartlara göre yapılıyorsa, bu kanun da ticaret erbaplarının seyredeceği uluslararası standartlardaki otobanları sanayiciye getiriyor" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) işbirliğinde Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Şirketlere Yönelik Yeni Ticaret Kanunu Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı"na katılan Bakan Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, ekonomik trendlere bakıldığında Türkiye'nin her alanda büyüyen, uluslararası platformda örnek gösterilen bir performans sergilediğini belirtti.

Mevcut Ticaret Kanunu'nun 1957 yılında yürürlüğe girdiğini hatırlatan Yazıcı, kanunu yapan ekibin başında da Alman profesörün bulunduğunu anlattı. Kanunun 55 yaşında olduğunu ve bu süreçte pek çok yenilik ve değişikliğin yaşandığını ifade eden Yazıcı, yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili olarak,

"Nasıl ki araçların hızlı tempoda seyretmesi için otobanlar uluslararası standartlara göre yapılıyorsa, bu kanun da ticaret erbaplarının seyredeceği uluslararası standartlardaki otobanları sanayiciye getiriyor" ifadelerini kulandı.

Yeni Ticaret Kanunu'nun bin 535 maddeden oluştuğunu ve bütün parti gruplarının örnek ittifakıyla kabul edildiğini kaydeden Yazıcı, komisyon çalışmaları sürecinde de bütün kesimlerin katkı verdiklerini söyledi.

Kanunla getirilen yenilik ve değişiklikleri anlatan Yazıcı, kanunun şirket oluşumunu kolaylaştırdığını dile getirdi. Mevcut kanunla şirket olabilmek için en az 5 ortağın bir araya gelmesi yükümlülüğünün kaldırıldığını belirten Yazıcı, ayrıca şirketin yönetim kurulunda yer alabilmek için pay sahibi olması gerekliliğinin de değiştirildiğini ifade etti. Yazıcı, şirket sahiplerine seslenerek, "Amacımız sizin yolunuzu tıkamak değil, önünüzü açmak" dedi.

Yeni kanunla getirilen bağımsız denetim elemanlarının şirketleri denetleyecek olması hususunun eleştirilere maruz kaldığını belirten Yazıcı, güçlü sermaye için şirketlerin mutlaka bağımsız denetim elemanlarınca denetlenmesi gerektiğini söyledi. Yazıcı, Türkiye'yi ticaretin en kolay ve en güvenli yapıldığı ülke haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

-Hisarcıklıoğlu: "1950 model arabayla yarıştık"-

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, kanunun devrim niteliğinde olduğunu vurguladı.

"Türkiye'nin 1950 model bir arabayla diğer ülkelerle yarıştığı" betimlemesinde bulunan Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'yi 2011'de bu arabayla dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi yaptık. Tarihimizde bir ilki gerçekleştirdik" dedi.

Türkiye'nin 2023 hedefinin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, yarışma şartlarının eşit hale getirildiği bir yasa hazırlandığını söyledi. Yasanın hazırlanmasına birlik olarak önemli katkılar sunduklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, ancak yasada eleştirdikleri bazı bölümler olduğuna da dikkati çekti.

Şirket sahiplerine çağrıda bulunan Hisarcıklıoğlu, araba kullanırken kanunları bildikleri gibi yeni kanunu da mutlaka okumalarını ve bilmelerini istedi.

-AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret-

Bakan Yazıcı, buradaki toplantının ardından AK Parti Malatya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada partililere hitap eden Yazıcı, milletten kopan anlayışın hiçbir derde deva olmasının mümkün olmadığını söyledi.

"Ülkede gerçekten karanlık odaları açan bir siyasi anlayışa sahibiz" diyen Yazıcı, AK Parti iktidarında karanlık odaların olmadığını belirtti. 28 Şubat sürecinin en fazla hasar verici projelerinden birisinin eğitim alanında yapılan müdahaleler olduğuna işaret eden Yazıcı, "28 Şubat döneminde hayata geçirilen toplumu başkalaştırma projelerini de tek tek ortadan kaldırıyoruz" dedi.

Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması teklifine değinen Yazıcı, şunları kaydetti:

"4+4+4 projesi getirdik. 28 Şubat'ın en önemli hasar verdiği bir alanı düzeltiyoruz. Buna karşı direnenler var. Meclisin yerine Tandoğan'a gidiyor. İster Tandoğan'a git, ister Ulus'a git. Biz millet ne istiyorsa onu yapıyoruz. Sonra da git millete sor. Ne diyor millet, 'Ben nasıl istiyorsam çocuğum öyle okuyacak' diyor. Ha, devletin bir milli eğitim politikası olmaz mı- olur. Onu da zaten sen genel çerçeve içerisinde müfredatları belirlemek suretiyle, halkın tercihlerini ülkemizin değerlerini dikkate almak suretiyle belirlersin. Bunu belirleyen üniteler var."

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, konuşmasının ardından Yazıcı'ya kayısı ikramında bulundu.

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

28 Şubat Malatya Türkiye Yerel Haberler

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title