Haberler

Erzurum'da 2011 Unıversıade Değerlendirme Toplantısı

Erzurum'da Bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2011 Üniversite Kış Oyunları Organizasyonuyla İlgili Değerlendirme Toplantısına Katıldı.

Erzurum'da bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2011 Üniversite Kış Oyunları organizasyonuyla ilgili değerlendirme toplantısına katıldı.

Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Celalettin Güvenç, milletvekilleri Ömer Özyılmaz, Muzaffer Gülyurt, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Yaşar Sütbeyaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Sodan, Vali Yardımcısı Kasım Yekeler, ilk kademe belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, siyasi ve sivil toplum örgüt temsilcilerinin katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Bakan Akdağ, 2011'in Erzurum'da bir hava oluşturduğunu ve son yıllarda zaten ortadan kalkmakta olan karamsarlığın dağılmasına da ivme kazandırdığını söyledi. Hükümetin İzmir'de düzenlenen yaz oyunlarına verdiği destekle meydana gelen başarının Erzurum'a referans olduğunu kaydeden Bakan Akdağ, daha sonra toplantıya katılan katılımcıların görüş ve önerilerini dinlemek üzere kendilerine söz verdi. 2011 Üniversite Oyunları ile ilgili olarak görüş ve düşüncesi olan katılımcılar, Bakan Akdağ'a şu görüşleri sundu:

"Şehirde esnaftan taksi şoförüne kadar tüm toplumun yabancı dil öğrenmesine katkı sağlamak ve kurslar açmak, TOKİ tarafından örnek bir mahalle kurulmasını sağlamak, sivil toplum kuruluşlarının kendilerine birer hedef koyarak 4 yıl içerisinde şehre gerek yeni, gerekse eski bir eserin onarımıyla bir eser kazandırılması, Konaklı bölgesinin turizme kazandırılması ve oyunlara dahil edilmesi, gelecek olan misafirlere Erzurum'un ürünlerinin ve hediyelik eşyalarının verilebilmesi için şimdiden tesisleşmenin sağlanması, TRT Prodüksiyon Merkezi'nin kurulması, otopark sorununun çözümü ve Kayakyolu mevkiine otopark yapılmasının sağlanması, Erzurum'da ticaret ve sanayi hamlesinin gerçekleştirilmesi ve birkaç iş merkezinin yapılması, kültür varlıklarının ve çevre düzenlemelerinin yapılması ve şehrin harabe yapılardan kurtarılması".

Katılımcıların görüş ve önerilerini kaydeden Bakan Akdağ, bütün herkesin bu işe kafa yorduğunu, burada gönül birliğinin yanı sıra kafa ve düşünce birliğinin de olduğunu gördüğünü söyledi. 2011'in şehir ve bölgenin gelişmesinde çok büyük bir faktör olduğunun altını çizen Akdağ, "Artık Kimse Sahipsiz Erzurum lafını kullanmıyor. Artık herkes bu şehre olan borcunu ödüyor. Gerek bizler gerek buradaki yöneticiler gece gündüz çalışıyorlar" dedi.

2011 Üniversite Oyunları için bir komitenin kurulacağını da belirten Bakan Akdağ, işlerin bu komite aracılığıyla yürütüleceğini ve bir eylem planı hazırlanarak her 6 ayda bir ilerleme toplantılarının yapılacağını ifade etti.

(AA-İRT-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title