Haberler

Erzincan'da Mevlana Yılı Etkinlikleri

2007 "Mevlana Yılı" Etkinlikleri Kapsamında Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarafından Düzenlenen "Ölümünün 800. Yılında Mevlana" Konulu Panel Büyük İlgi Gördü. Etkinliğe Öğretim Görevlisi ve Üyesinin Yanı Sıra Üniversite Öğrencileri Katıldı.

2007 "Mevlana Yılı" etkinlikleri kapsamında Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen "Ölümünün 800. Yılında Mevlana" konulu panel büyük ilgi gördü. Etkinliğe öğretim görevlisi ve üyesinin yanı sıra üniversite öğrencileri katıldı.

Panele E.Ü. Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr.Mulkim Sağır başkanlık yaparken Yrd. Doç. Dr.Erdoğan Uludağ, Yrd. Doç. Dr. Arzu Sema Baydar ve Yrd. Doç Dr. Faruk Gürbüz konuşmacı olarak katıldılar.

Panelin açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mulkim Sağır yaparak Mevlana Celalettin Rumi hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Daha sonra söz alan Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Uludağ, Yrd. Doç. Dr. Arzu Sema Baydar ve Yrd. Doç Dr. Faruk Gürbüz tarafından Seyyid Burhaneddin Hazretleri ve talebesi Mevlana’nın hayatından kesitler anlatıldı.

(CM-İRT-Y)

03.12.2007 19:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title