Haberler

Erdoğan: "Seçimlerle İlgili Risk Unsuru Görmüyorum"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bu Yılki Seçimlerle İlgili Ekonomide Bir Risk Unsuru Görmediğini Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu yılki seçimlerle ilgili ekonomide bir risk unsuru görmediğini söyledi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin küresel sermayenin Türkiye'ye gelişini ve yerli sermayenin yatırımlarını etkilemeyeceğini belirtti. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin de parlamentonun etkinliklerden birisi olacağını, medyanın konuya bakışını ''olumlu istikamete çevirmesinin'' önem taşıdığını söyledi.

Erdoğan, gerek seçimin yapılacağı sürecin ve gerekse sonucun ''Türkiye'de demokrasinin ne kadar güçlü olduğunun örneğini oluşturacağına'' inandığını kaydetti.

Kendilerinin, bundan önce alışıldığı, görüldüğü gibi bir seçim ekonomisi yapmadıklarını ve yapmayacaklarını kaydeden Erdoğan, bu çerçevede mali disiplinden taviz vermediklerini ve vermeyeceklerini ifade etti.

Erdoğan, elektrik dağıtım ve Halkbank özelleştirme sürecindeki rota değişikliğine ilişkin de TEDAŞ'la ilgili açıklamayı yaptıklarına işaret etti. Bu konuda ülkedeki yönetimin samimiyetine herkesin inanması gerektiğini kaydeden Erdoğan, Türkiye'de geçmişte enerji dağıtımında bazı olumsuzluklar yaşandığını söyledi. Aynı olumsuzlukların tekrar yaşanmaması ile ülke ve halkın çıkarları için elektrik dağıtımıyla ilgili kararı aldıklarını anlattı.

Halkbank'ın da halkın bankası olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, ''Burada halka açarak, piyasayı oluşturalım. Gerekirse kalan kısımları da blok satış yapabiliriz. Blok satışı şu an tercih etmedik. Bunu tercih ettik'' dedi.

Erdoğan, Merkez Bankasının ücret zamlarının enflasyona etkisine yönelik değerlendirmeleri için, ''Merkez Bankası, kendi görevini yapıyor. Biz de, kendi görevimizi yapacağız. İşçiyi, memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz'' dedi.

Erdoğan, Ocak ayı enflasyon rakamının yüzde 1 çıkmasının, yıllık hedefe etkilerinin sorulması üzerine de, 2006 yılında enflasyonda yüzde 100'e yakın bir sapma olduğunu kaydetti.

''O yıl enflasyonda bir başarısızlık söz konusu'' diye konuşan Erdoğan, bunda içerideki ve dışarıdaki etkenlerin rol oynadığını söyledi. Bu yıl çekirdek enflasyondaki düşüşün devam ettiğine dikkat çeken Erdoğan, ''Fakat benim aslında beklentim şimdi hep Nisan ayı. Nisanı bekliyorum. Ve Nisana kadar da inanıyorum ki, şu anda enflasyona yönelik o olumlu gelişmeler olacak ve Nisan'dan itibaren de bunun neticelerini alacağız" dedi.

''2007 bütçe sonuçlarını da Başbakan olarak siz mi açıklayacaksınız'' şeklindeki soruya da Erdoğan, ''Siyasetçi olarak Nisan ayını beklemenizi tavsiye ediyorum. Nisan çok hayırlı bir ay'' karşılığı verdi.

Erdoğan, ''2007'de hedef denk bütçe mi?'' şeklindeki soru üzerine de, ''Hedef o. Zaten denk bütçeyi tutturduğunuz anda hedefi yakalamışız demektir. Şu an geldiğimiz nokta iyi'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title