Haberler

ABD, Almanya ve Fransa'dan vatandaşlarına peş peşe Türkiye uyarısı: Olası terör saldırılarına karşı dikkatli olun!

Güncelleme:

Aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'ın İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim yakmasının ardından ABD, Almanya ve Fransa, Türkiye'de yaşayan vatandaşlarına uyarılarda bulundu. Üç ülke, Kur'an yakma olayları nedeniyle Türkiye'de terör saldırıları riskinin arttığını, bu nedenle vatandaşlarından kalabalık yerlerde ve ibadet alanlarında dikkatli olmalarını istedi.

Aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi Lideri Rasmus Paludan'ın provokatif eylemlerinin yankıları sürüyor. Paludan'ın İsveç'te Türk Büyükelçiliği ve Danimarka'da cami karşısında Kur'an-ı Kerim yakmasının ardından dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

ABD, ALMANYA VE FRANSA'DAN PEŞ PEŞE UYARILAR

ABD, Almanya ve Fransa, Türkiye'de yaşayan vatandaşlarına uyarılarda bulundu. Kur'an yakma eylemleri nedeniyle Türkiye'de terör saldırısı riskinin arttığı, bu nedenle kalabalık yerlerden uzak durulması gerektiği belirtildi.

"TÜRKİYE'DE TERÖR SALDIRILARI RİSKİ ARTTI"

Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kısa bir süre önce İsveç'te Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılması Türkiye'de terör saldırıları riski artırmıştır. Bu nedenle özellikle yoğun, kalabalık kamusal yerlerde bulunmaktan kaçınılmalı ve dini ibadet yerlerini ziyaret ederken dikkatli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.

"TERÖRİSTLER İBADET YERLERİNİ HEDEF ALABİLİR"

ABD'nin Büyükelçiliği ise açıklamasında şunları söyledi: "Avrupa'da son zamanlarda yaşanan Kuran yakma olaylarının ardından ABD hükümeti, vatandaşlarını teröristlerin Türkiye'deki ibadethanelere olası misilleme saldırılarına karşı uyarıyor. Teröristler, ibadet yerlerini veya Batılıların sık sık ziyaret ettiği yerleri hedef alarak, çok az uyarıda bulunarak veya önceden hiç uyarı vermeden saldırabilirler.

"KALABALIKTAN KAÇININ"

Batılıların uğrak yeri olan yerlerde tetikte olun. Kalabalıktan kaçının. Düşük bir profil tutun. Çevrenizden haberdar olun. Güncellemeler için yerel medyayı izleyin. ABD vatandaşlarına yönelik en son Uyarılar ve Mesajlar için Büyükelçilik sitesini takip edin."

"AZAMİ DİKKAT GÖSTERİN"

Fransa'nın Türkiye Büyükelçiliği'nden Türkiye'deki vatandaşlarına dönük yollanan e-postada ise şu ifadeler kullanıldı: "ABD Konsolosluğu'nun 27 Ocak 2023'te yayımladığı güvenlik uyarısında hatırlatıldığı üzere, Türkiye'de terör saldırısı riski arttığından Türkiye'de ikamet eden ya da Türkiye'den geçmekte olan Fransızlar ibadet yerleri de dahil olmak üzere özellikle yabancı uyruklular tarafından ziyaret edildiği bilinen buluşma noktalarında azami dikkat göstermeye çağrılmaktadır."

NE OLMUŞTU?

İsveç'in başkenti Stockholm'de 21 Ocak'ta Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmış, kalabalık polis korumasında gerçekleştirilen eylem sırasında Paludan'ın yanına kimsenin yaklaşmasına izin verilmemişti. Paludan, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da, Danimarka'da bir caminin yanı sıra Türk ve Rus büyükelçiliklerinin önünde Kur'an-ı Kerim yakacağını duyurmuş ve Danimarka makamları kendisine izin vermişti.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Dünya

Rasmus Paludan Danimarka Almanya Türkiye Fransa İsveç Dünya Güncel Haberler

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

500

Yorumlar (12)

sade vatandaş:

vakti zamanında ermeniler doğuda katliam yapıp sonra haçlı müttefiklerini yanlarına alıp ermeni katliamı yalanını uydurdular bunu destekleyen içimizden ermeni bozuntularıda çıktı yani diyeceğim batılıalar önce terör ortamı yaratıp huzursuzluk çıkarır sonra sizi suçlar

26
3
yanıtYanıtla
Yasin Kara:

İslam'a saldıran siz yeni eğer müslüman mintari geymis şeytanlar yani sizden olanlar size saldıracaksa burda bir tek müslüman Turkiyemi var ve yine neden Kuranı Kerime saldırı yapan ülkede değilde Turkiyede sizler çok alcaksiniz

17
2
yanıtYanıtla
Babilya :

Saldırı mı yapacaksınız.Allah hepinizi kahretsin. İnsan müsfetteleri.

16
0
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Müslümanların kutsal kitabını yakmak üstelik buna göz yummak ! Ülkenizde önlem alın ,güvenliğinizi sağlayın. Bizim Ülkemizde güvenlik zaafiyeti olabileceğini söylemek ne haddinize

7
2
yanıtYanıtla
VaioNokia:

Türkiye asırlar boyunca farklı inançlara ev sahipliği yapmış ve farklı inanç sahiplerine, farklı ibadethanelere saygı göstermiştir. bizim dinimiz İslam kafirin bile kul hakkına riayeti emreder. farklı milletlerden, farklı dinlerden insanlara ev sahipliğimiz devam edecektir. biz mazlumuz zalimler düşünsün.

3
0
yanıtYanıtla
Alfakurt:

Bu üç ülkede terörün en büyük destekçileri o yüzden vatandaşlarına dikkatli olun diyorlar.

1
0
yanıtYanıtla
Izzet Gül:

Ne zaman bu Devletler vatandaşlarına terör uyarısında bulunsa terör eylemleri oluyor demek ki yapanda yaptıran da bunlar

0
0
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Devlet etiketli teröristler uyarı yerine hangi teröristin cebine para koyup terör eylemi yaptıracağınızı açıklasanız vatandaşlarınıza daha fazla yardımcı olursunuz.

0
0
yanıtYanıtla
Vahdettin Bayram:

pkk ışid deaş gibi terör örgütlerini kuran ve destekleyen batı bize terör konusunda ders veriyor ne kadar iki yüzlü ve yüzsüz bunlar...

0
0
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Batının izni ve iradesi olmadan, Dünyada Hiçbir ülkede Terör Olayı meydana gelmez..

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title