Haberler

Diyarbakır Ekg BDP'li Ayna, "Bdp Arabulucu, Kck Muhataptır"

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, Kürt sorunun çözümünde İmralı'da bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın muhatap alınmasının gerektiğini söylediklerinde tepkilerle karşılaştıklarını belirterek, "Bazı kesimler bize 'siz neden muhatap olmuyorsunuz' diyorlar.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, Kürt sorunun çözümünde İmralı'da bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın muhatap alınmasının gerektiğini söylediklerinde tepkilerle karşılaştıklarını belirterek, "Bazı kesimler bize 'siz neden muhatap olmuyorsunuz' diyorlar. Biz muhatap değiliz. Biz ancak arabulucu oluruz. Muhataplık başka bir şeydir. Hamas'ta silahlı bir örgüttür. Ancak, Başbakan Erdoğan onları terör örgütü olarak görmüyor. Evet PKK'da silahlı örgüttür. Ama biz de PKK'yı terör örgütü olarak görmüyoruz. Bir Gerry Adams'e ve Sinn Fein'e mi ihtiyacınız var? Eğer 'PKK bizimle savaşıyor, biz PKK ile oturamayız ama Sinn Fein gibi siyasi hareketi olsa onunla otururuz' diyorsanız o zaman KCK ile oturun. Eğer bir Sinn Fein tanımına ihtiyacınız varsa oda KCK'dır. Bu sorunda muhatap KCK'dır"dedi. BDP'nin Silvan ilçe kongresine katılan ve burada konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, mevcut siyasal gidişata dikkat çekerek, Kürt halkının yıllardır böyle zorlu süreçler yaşadığını söyledi. Bu zorlu sürecin Kürt halkının özgürlüğünü kazanana kadar devam edeceğini söyleyen Ayna, "Bu mücadele 30 yıldır doruktadır. Artık Kürt halkı bundan meyvelerini topluyor. Bu süreci aşmak için Abdullah Öcalan ile muhatap olun dediğimizde bir takım kesimler siz neden muhatap olmuyorsunuz diyorlar. Biz muhatap değiliz. Biz ancak arabulucu oluruz. Muhataplık başka bir şeydir"diye konuştu. Hamas'ın da silahlı bir örgüt olduğunu ancak Başbakan Erdoğan'ın bunu "terör" örgütü olarak görmediğini söyleyen Milletvekili Ayna, "Evet, PKK'da silahlı örgüttür. Ama biz de PKK'yı terör örgütü olarak görmüyoruz"dedi.

İrlanda Kurtuluş Ordusu (İRA)'nın siyasi kanadı olan Sinn Fein ve başkanı Gerry Adams'ı örnek gösteren BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, PKK'nın siyasi kanadı olmadıklarını belirterek, "Bir Gerry Adams'e ve Sinn Fein'e mi ihtiyacınız var? Eğer, 'PKK bizimle savaşıyor, biz PKK ile oturamayız ama Sinn Fein gibi siyasi hareketi olsa onunla otururuz' diyorsanız o zaman KCK ile oturun. Eğer bir Sinn Fein tanımına ihtiyacınız varsa oda KCK'dır. Bu sorunda muhatap KCK'dır. Beklenti ve niyet çözüm ise eğer, KCK'yı neden terörize ediyorsunuz? Diyaloğ kurmak için Gerry Adams'a ihtiyacınız mı var? İşte Sayın Abdullah Öcalan"diye konuştu. Konuşmalardan sonra gidilen seçimde BDP Silvan ilçe başkanlığına Mahmut Ekti seçildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title