Haberler

Dinimiz StokÇuluğa, Karaborsacılığa İzin Vermez"

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan cuma hutbesinde, İslam'ın tembelliği, sorumsuzluğu, çalıs¸madan kazanmayı hedefleyen her tu¨rlu¨ sahtekarlık giris¸imini yasakladığı belirtilerek, "Dinimiz toplumun gu¨ven ve huzurunu bozan ru¨s¸vet, tefecilik, stokc¸uluk, karaborsacılık ve alıs¸veris¸te...

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan cuma hutbesinde, İslam'ın tembelliği, sorumsuzluğu, çalıs¸madan kazanmayı hedefleyen her tu¨rlu¨ sahtekarlık giris¸imini yasakladığı belirtilerek, "Dinimiz toplumun gu¨ven ve huzurunu bozan ru¨s¸vet, tefecilik, stokc¸uluk, karaborsacılık ve alıs¸veris¸te hile gibi haksız kazanc¸ yollarına kesinlikle izin vermez." vurgusu yapıldı.

Diyanet tarafından hazırlanarak Türkiye genelindeki camilerde okutulan hutbede, çalıs¸manın bir Müslüman'ın hayatına huzur ve bereket getireceğine, Allah'ın verdigˆi aklı, bedeni ve yu¨regˆi kullanarak, onun razı olacagˆı is¸lerde c¸alıs¸manın, kul ic¸in s¸eref olduğuna işaret edildi.

İslamiyet'in tembelligˆi, sorumsuzlugˆu, c¸alıs¸madan kazanmayı hedefleyen her tu¨rlu¨ sahtekarlık giris¸imini yasakladığı aktarılan hutbede, "Toplumun ahlaki degˆerlerini hic¸e sayarak gu¨ven ve huzurunu bozan ru¨s¸vet, tefecilik, stokc¸uluk, karaborsacılık ve alıs¸veris¸te hile gibi haksız kazanc¸ yollarına kesinlikle izin vermez." ifadesi yer aldı.

Hazreti Muhammed'in, "Sizden birinizin urganını alıp dagˆa giderek bir bagˆ odun getirip satması ve bo¨ylece Allah'ın onun itibarını koruması, bir s¸ey verip vermeyecekleri belli olmayan kimselerden dilenmesinden daha hayırlıdır." hadisi helal kazanca örnek olarak verildi.

Çalışma hayatında dürüstlüğün önemi

Müslüman'ın çalıs¸ma hayatında du¨ru¨stlu¨k, adalet, hakkaniyet gibi erdemleri yas¸atması, geçimini temin etmek ic¸in c¸abalarken kulluk s¸uurundan da uzaklas¸maması gerektiğine dikkat çekilen hutbede, şunlar kaydedildi:

"Rezzak olan Rabbimiz, yedigˆimiz her lokmayı, ic¸tigˆimiz her yudumu, havayı, ekmegˆi, suyu bizlere lütfedendir. O, sonsuz ikram sahibidir. Bizler, 'Ya Rezzak' dedigˆimiz zaman bilir ve inanırız ki, Allah ruhumuzun da bedenimizin de gıdasını verendir ve o rızkımıza kefildir. Mu¨min olarak bize du¨s¸en, rızk elde etmek ic¸in helal yollarla c¸alıs¸mak, temiz ve nezih olan kazancın pes¸inde kos¸maktır. Sevgili Peygamberimiz bu hususu s¸o¨yle dile getirmis¸tir; 'Hic¸ kimse Allah'ın kendisine takdir ettigˆini elde etmeden o¨lmeyecektir. O¨yleyse Allah'ın emirlerine kars¸ı gelmekten sakının ve rızkınızı gu¨zel yoldan isteyin. Helal olanı alın, haramdan kac¸ının.'

I·nsanlıgˆa rehber olarak gelen peygamberler de terzilik, marangozluk, c¸iftc¸ilik, ticaret gibi c¸es¸itli mesleklerle mes¸gul olmus¸lar, kimseye yu¨k olmadan kendileri ve aileleri ic¸in helal rızık temin etmis¸lerdir. Alın teri ve go¨z nuruyla c¸alıs¸mak, helal kazanc¸ endis¸esi gu¨tmek, helalinden u¨retip helal yolda harcamak peygamberlerin su¨nnetidir."

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title