Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

CHP'li Ağbaba : Kılıçdaroğlu'nu cezaevine atacak, bunu düşünecek kafalara boyun eğmeyizCUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, hiç kimseden ve cezaevlerine atılmaktan korkmadıklarını belirterek, "Ama, bunu da herkes bilsin ki, Kemal Kılıçdaroğlu'nu cezaevine...

CHP'li Ağbaba : Kılıçdaroğlu'nu cezaevine atacak, bunu düşünecek kafalara boyun eğmeyiz

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, hiç kimseden ve cezaevlerine atılmaktan korkmadıklarını belirterek, "Ama, bunu da herkes bilsin ki, Kemal Kılıçdaroğlu'nu cezaevine atacak, cezaevine atmayı düşünecek kafalara boyun eğmeyiz. Türkiye'nin kurucusu ana muhalefet partisinin liderini kimse bu şekilde aklından bile geçirmesin. O direnme hakkının ne olduğunu onlara gösteririz" dedi. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, Kürt meselesinin kinle, kan davası mantığıyla, öfkeyle çözülmeyeceğini ifade ederek, "Türkiye'nin, Kürt meselesi şiddetle, çatışmayla da çözülmez, silahlı yöntemle de, terörle de çözülmez. Bütün bunlardan bölge halkı da, bizlerde, yurttaşlarımızda bıktı" dedi.

Diyarbakır'daki temaslarını sürdüren Genel başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki CHP heyeti, kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. Diyarbakır'daki temaslarını ve çalışmalarının olumlu geçtiğini, kente yaptıkları önceki ziyaretlerinden farklı eleştirilerle karşılaştıklarını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, "Halk, Cumhuriyet Halk Partisine karşı memnuniyetlerini sık sık dile getirdi. Bu yaklaşım bizim için önemli. Diyarbakır bizim için önemli bir ilimiz, maalesef Diyarbakır'da uzun bir zamandan beri belki hak ettiğimiz oyu alamadık. O nedenle çok daha fazla önem gösteriyoruz. Türkiye'nin önemli bir ili olmasından kaynaklı CHP olarak önem gösteriyoruz. Önümüzdeki günlerde de, 'Büyük buluşma STK'lar konuşuyor. CHP dinliyor' toplantısını da Genel Başkanımızın katılımıyla burada yapmayı planlıyoruz" diye konuştu. Türkiye'nin gündeminin yoğun olduğunu vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, şöyle konuştu:

"DARBECİLERİN TANK İLE TOP İLE YAPAMADIĞINI HÜKÜMET OHAL İLE YAPTI"

"Darbe gerçekleşmiş olsaydı herhalde darbecilerin yapacağı ilk iş meclisi kapatmak olacaktı. OHAL ile meclisin işlevi kayboldu. Meclis şuanda askıya alınmış durumda darbecilerin silahla yapamadığını, tankla, topla yapamadığını bu hükümet OHAL ile yapmış durumda. Bu darbeyle mücadele değildi, muhalefeti susturma operasyonudur. Bir cephe oluşturarak Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli'yle birlikte MHP tabanı demek istemiyorum, demiyorum da. İkisi beraber başkanlığa doğru bir yol temizliği yapamaya çalışıyorlar. Ama, buna Türkiye'de demokrasiye inanan hiç kimse izin vermeyecektir. Sadece CHP'liler değil, ben inanıyorum ki MHP tabanı da buna karşı gelecektir. Türkiye'de AKP'ye karşı tek muhalefet partisi CHP'dir. Biz bunu böyle olsun istemiyoruz MHP'nin genel başkanı maalesef Tayyip Erdoğan'ın koltuk değneği olmaktadır. Kendi tabanını, kendi siyasi anlayışını bir kenara bırakarak dün söylediklerini inkar ederek Devlet Bahçeli, Tayyip Erdoğan'ın saltanatını kurmak için sarayda mutlu olması için uğraşmaktadır. Türkiye, geçmişte dünyada itibarı olan bir ülkeydi. Ancak, şuan da yalnız kalmıştır. Hem AB'ye hem de dünyaya söylemek istiyoruz. Bugün gazetelerde Tayyip Erdoğan'ın İsrail devletine ezanla ilgili ricada bulunduğunu yazıyor. Türkiye'nin düştüğü, geldiği durum budur. Maalesef Türkiye iyi yönetilememektedir. Bugün yönetilemeyen bir ülke vardır. Son dönemlere baktığımızda Türkiye hakikaten bir Ortadoğu ülkesinden farklı değildir."

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan CHP'li Ağbaba, hiç kimseden korkmadıklarını ve cezaevlerinin de kendilerini korkutmadığını belirterek, "Biz hiç kimseden korkmuyoruz. Cezaevi bizi korkutamaz ama, bunu da herkes bilsin ki, Kemal Kılıçdaroğlu'nu cezaevine atacak, cezaevine atmayı düşünecek kafalara boyun eğmeyiz. Türkiye'nin kurucusu ana muhalefet partisinin liderini kimse bu şekilde aklından bile geçirmesin. O direnme hakkının ne olduğunu onlara gösteririz. CHP'nin tabanı, CHP'liler, milletvekili örgütü bu şekilde sindirilemez, sindirilemez de. Kemal Kılıçdaroğlu bizim liderimizdir onu bu şekilde düşünenlerin bile akıllarını başlarına almasını tavsiye ederim. Eğer birazcık akıl varsa onlarda, bilsinler ki Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu şekilde düşünülmesi bile kabul edilemez. Bizde aklınıza ne geliyorsa şiddeti, tepkiyi göstermekten çekinmeyiz" diye konuştu.

"DİYARBAKIR'DA, BÖLGE DE BİR MAĞDURİYET BİRİKTİRİYOR"

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, Diyarbakır ve bölgede temel hakların askıya alındığını, Türkiye'nin batısında, "Niye sokakta değiliz, niye insanlar tepki göstermiyor" gibi bir algı olduğunu da ifade ederek, "Diyarbakır'da, bölge de bir mağduriyet biriktiriyor şimdi. O mağduriyet birikintisinin yarın öbür gün neye yol açabileceğini herkesin iyi hesaplaması lazım. Sokakta kimse yok, o nedenle tepki yok anlayışı son derece sığ bir anlayıştır. Gözü kapalı, kulakları sağır bir anlayıştır. Türkiye'nin burasına insanların daha vicdanlı, daha sağduyulu yaklaşacak çözüm önerileri getirilmesi lazım" dedi. CHP'li Tanrıkulu, Kürt meselesinin kinle, kan davası mantığıyla, öfkeyle çözülmeyeceğini de belirterek, şöyle dedi:

"Türkiye'nin Kürt meselesi şiddetle, çatışmayla da çözülmez, silahlı yöntemle de, terörle de çözülmez. Bütün bunlardan bölge halkı da, bizlerde, yurttaşlarımızda bıktı bu yöntemlerden. Silaha, şiddete, çatışmaya, teröre son verecek yeni bir anlayışın, yeni başlangıcın bir an evvel yapılması ve başlaması lazım. Biz CHP olarak parlamentoda gerçekten üzerimize düşen ne varsa son 5 yılda yapmaya çalıştık. Yinede Türkiye'de Kürt meselesinin parlamentoda sağduyuyla bütün Türkiye ölçeğinde çözülmesi için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bunun için de Diyarbakır'dan buradan herkesi sağ duyulu davranmaya, herkesi kan davası mantığıyla, kindarlıkla, öfkeyle hareket etmekten uzak durmaya davet ediyoruz. Türkiye'nin Kürt meselesi bizim meselemizdir. Türkiye'nin meselesidir. Bizim meselemiz olmalıdır. ve Türkiye'nin Kürt meselesini şiddetin, çatışmanın ve terör yöntemlerinin olmadığı bir şekilde parlamentoda siyasi zeminde meşru yollarla çözmek için yeni bir başlangıç yapmalıyız."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

-Toplantıya katılanlar

-Tanrıkulu'nun konuşması

-Ağbaba'nın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

=======================================

(ÖZEL) Şanlıurfa'da Suriyelilerin yardım izdihamı

ŞANLIURFA'da, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından verilen 100'er liralık para yardımından almak isteyen Suriyeliler PTT şubesinde yoğunluk oluşturdu, ezilme tehlikesi geçirdi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından, yapılacak para yardımıyla ilgili cep telefonlarına mesaj gelen Suriyeli sığınmacılar, sabah saatlerinde Divanyolu Caddesi'ndeki PTT şubesi önünde toplandı. Şubede 100'er liralık yardımın verilecek kartla ATM'den çekileceği bilgisini öğrenen Suriyeliler, şube önünde uzun kuyruk oluşturdu. Aşırı kalabalık nedeniyle PTT görevlileri polisten yardım istedi. İhbarla gelen çevik kuvvet polisleri, Suriyelileri sıraya koymak için çaba sarf etti. Uyarılara rağmen Suriyeliler arasında sıra nedeniyle zaman zaman tartışma yaşandı. Yoğunluğa neden olan bazı Suriyeliler ezilme tehlikesi geçirdi. Kalabalık, polislerin araya girmesiyle sırayla paralarını almayı sürdürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

PTT Şubesi önünde yaşanan yoğunluk

PTT önünde sırada bekleyen Suriyeliler

Sıra yüzünden yaşanan tartışma

Polis ekiplerinin PTT önünde önlem alması

PTT'eye girebilmek için izdihamın oluşması

Suriyelilerle röportaj

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

=================================

Adıyaman merkezli 18 ilde FETÖ operasyonu: 23 gözaltı

ADIYAMAN merkezli 18 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda 23 kişi gözaltına alındı.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/YPDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında asker ve işadamlarının da bulunduğu Adıyaman merkezli Ankara, Balıkesir, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya, Mardin, Mersin, Siirt, Şanlıurfa ve Yozgat'ta belirlenen 40 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda haklarında gözaltı kararı çıkarılan 23 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 23 şüphelinin Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanacağı belirtildi.

Haber : Mahir ALAN/ADIYAMAN, -

======================================

Özgecanlar Derneği, onun hayalini gerçekleştirmek için çalışacak

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde öldürülen ve kamuoyunda kadına yönelik şiddetin simgesi haline gelen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan adına kurulan Özgecanlar Derneği çalışmalarına başladı.

Gazeteciler Cemiyeti'nde basınla bir araya gelen Özgecan'ın babası ve Dernek Başkanı Mehmet Aslan, derneğin Genel Sekreteri Kunter Kurt ile birlikte açıklamalarda bulundu. Kızının hayalini gerçekleştirmek adına kurulan derneğin planlarını anlatan Aslan, Vali Özdemir Çakacak'ın desteğiyle başlatılan SMS kampanyasını hatırlatarak, "Rehabilitasyon merkezinin kurulması için bir çalışma içerisindeyiz. Özgecanlar, kadınlar, çocuklar için, taciz, tecavüz ve şiddet gibi konularda farkındalık oluşturarak, mücadele etmek için ayağımızın biri Ankara'da olacak. Başlatılan SMS kampanyasından elde edilecek gelirle Özgecan'ın hayali olan rehabilitasyon merkezi kurulacaktı. Bunun için bir dernek kurulması gerekiyordu. Bu nedenle 2015 yılının mart ayında Özgecanlar Derneği'ni kurduk" dedi.

Yaşanılan olayın ardından zihnini toplama ve kendine gelme süresinin 1 yıl aldığını ve derneğin faaliyetlerine bugün itibariyle yoğun olarak başlayacaklarını belirten Mehmet Aslan, "Bildiğiniz gibi daha önce çok sayıda kişiden bağış ve yardım teklifi geldi. Dernek kurulmadan önce bunu kabul etmedim. Derneğin faal olmasıyla birlikte ise rehabilitasyon merkezinin kurulması için bağışları alacağız. Kurumsal yapımız oluştuktan sonra medyanın desteği tabii ki Özgecanlar için bir başka oldu. Bu rehabilitasyon merkezi aslında benim de hayalim. Merkez sadece şiddet görmüş kadın ve çocuklar için değil uyuşturucu kullanan çocuklar ve sokak çocuklarının, ailelerin eğitimleri için de önemli yer alacak" diye konuştu.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal ise, olayın meydana geldiği günden itibaren basının aileyle birlikte yaşananlara tanıklık ettiğini, medya olarak her zaman bu tür faaliyetlerin arkasında olacakları mesajını verdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN, -

===========================================

Şanlıurfa'da servis kazalarına soruşturma

ŞANLIURFA'da, servis minibüsünün kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu meydana gelen kazada yaralanarak hastanede tedavi altına alınan lise öğrencileri Vali Güngör Azim Tuna ziyaret etti. Öğrencilere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali Tuna, kazayla ilgili adli ve idari işlemler yapılacağını söyledi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, öğrenci servis minibüsün karıştığı kazanın ardından tedavileri devam eden 15 öğrenciye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Öğrencilerin sağlık durumlarıyla ilgili olarak Hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Çağlar Bozkurt ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci'den bilgi alan Tuna, "Çok şükür ki öğrencilerimizin hayati tehlikesi gözükmüyor. Birçoğu taburcu ediliyor. Takip altında olanlar var" dedi. Kazayla ilgili olarak idari ve adli soruşturma başlatıldığını ifade eden Tuna, "Burada kusur var. Hem şoförle ilgili bulunan kusurlar ve usulsüzlük var. Bir taraftan da fazladan ayakta öğrenci alınması durumu var. Bunlarla ilgili gerek adli gerek idari işlemler yapılacak. Sorumlular gereken cezayı alacak. Öğrencilerimize ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.

Öte yandan tedavileri tamamlanan bazı öğrencilerin bu sabah saatlerinde taburcu edildiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Valinin yaralı öğrencileri ziyaret etmesi

Valinin doktorlardan bilgi alması

Vali Tuna'nın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

=======================================

Gemlik'te pazarcılar bu kez hal yolunu kapattı

BURSA'nın Gemlik İlçesi'nde, ihale yoluyla satılacak kapalı pazar yerinde önceliğin ilçede yaşayanlara verildiğini öne süren pazarcılar tepki eylemlerini sürdürüyor. Daha önce pazarda eylem yapan esnaf, bugün sabaha doğru Bursa Hikmet Şahin Kent Hali'nin girişini kapatarak araç girişine izin vermedi. Oluşan uzun kuyruk nedeniyle bazı sürücüler araçlarında uyurken, pazarcılar ise haklarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan ve ihale yoluyla 10 yıllığına satılacak kapalı pazar yerindeki tezgah tartışması devam ediyor. Gemlik Belediyesi'nin yeni yapılan kapalı pazar yerinde önceliği eski pazarda tezgahı bulunanlara vermesi gerektiğini öne süren bazı pazarcı esnafı geçtiğimiz hafta Gemlik'te kurulması gereken pazar yerinin önünde eylem yaptı. Pazarcılar bu sabah da Bursa Hikmet Şahin Kent Hali'nin girişinde toplanarak girişi engelledi. Pazarcıların tepkisi nedeniyle hale giremeyen bazı sürücüler araçlarında uyurken arkadaşları adına konuşan Selman Kahraman, "Bizler daha önceki pazar yerinde tezgah açabilmek için eşimizin kolundaki altın bilezikleri sattık, borçlandık. Gemlik Belediyesi ise yeni yapılan kapalı pazar yerinde önceliği bizlere vermesi gerekirken bunu yapmıyor. Aksine, nüfüs kağıdında 'Gemlik' yazan parcılara bizim yerlerimizi vermenin hesabını yapıyor. Bu haksızlık" dedi. Pazarcılar, haklarını alana kadar protesto gösterisi yapacaklarını açıkladılar.

Görüntü Dökümü:

-Pazarcı selman kahraman açıklama

-Eylem yapan pazarcılardan detaylar

-Araç kuyruğundan detaylar

-araçlarında uyuyan vatandaşlardan detay

Haber-Kamera : Mehmet İNAN/BURSA, -

=======================================

Polis memuru, kardeşi ve yengisini öldürdü (2)

OTOPSİ YAPILDI

Polis memuru ağabeyi İsmail Demir tarafından öldürülen Hüseyin Demir ve eşi 2 çocuk annesi Seyide Demir'in cenazeleri, Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Cenazeler toprağa verilmek üzere Ceyhan İlçesi'ne götürüldü. Alacak verecek meselesi yüzünden katil olan polis İsmail Demir'in ise sorgusu sürüyor.

Haber: ADANA

=======================================

Tramvayın altında kalarak hayatını kaybetti

SAMSUN'da tramvayın çarptığı 73 yaşındaki Muhammet Tüfek, olay yerinde hayatını kaybetti.

Kaza bugün Tekkeköy İlçesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Muhammet Tüfek, güvenlik bariyerini aşarak tramvay yoluna girip karşıya geçmek istedi. Bu sırada kent merkezinden Tekkeköy İlçesi'ne ilerleyen ve vatmanlığını Recep S.'nin yaptığı tramvay Tüfek'e çarptı. Tramvayın altında kalan Tüfek, olay yerinde hayatını kaybetti. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ve sağlık ekipleri geldi. AFAD ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren kurtarma çalışmalarının ardından Tüfek'in cesedi, tramvayın altından çıkarıldı. Kazayı duyup olay yerine gelen yakınları gözyaşı döktü. Polis tramvay vatmanını gözaltına aldı. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından ceset otopsi yapılmak üzere Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Görüntü Dökümü :

---------------------

Kaza yerinden detay

Kurtarma çalışmaları

Detaylar

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ/ SAMSUN, -

======================================

Üniversitenin bahçesine domuzlara karşı 4 kilometrelik set

SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) özellikle kış aylarında yiyecek bulmak için kampus içerisine giren domuz sürülerini engellemek amacıyla, 4 kilometrelik set çekiliyor.

Sivas'ta kış ayları nedeniyle kırsal kesimde yiyecek bulmakta güçlük çeken domuz sürülerinin önceki yıllarda sık sık Cumhuriyet Üniversitesi kampüsüne inmesi üzerine, yönetim tedbir kararı aldı. Üniversite yakınındaki Kardeşler Ormanı'ndan gelen domuz sürülerinin öğrenci ve porsoneli ürkütmesi üzerine, alana girişlerini önlemek için çalışma başlatıldı. Özellikle ikinci öğretim gören öğrencilerden gelen talepleri dikkate alan üniversite yönetimi, ormanlık alan ile üniversite kampüsü arasına duvar yaptırmaya karar verdi. 60 santimlik istinat duvarı örülerek, üzerine de tel örgü eklenmeye başladı. 2 metre 10 santim yüksekliğindeki set ile yabani hayvanların kampus içerisine girilmesinin önleneceği belirtildi. Setin toplam uzunluğunun 4 kilometre olacağı öğrenildi.

"ARTIK YABANİ HAYVANLAR GİREMEYECEK"

Devam eden duvar inşaatında incelemelerde bulunan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Alim Yılmaz, "Üniversitemizin üst kısmı ormanlık alan olduğu için özellikle kış aylarında yabani hayvanlar üniversitemize su ve yiyecek bulmak için geliyorlar. Özellikle domuzların çok fazla geldiğini biliyoruz. Üniversitemizde ikinci öğretim yapılıyor. Öğrencilerimiz gece 22.30'da dersten çıkıyorlar. Bir de lojmanlarımızda oturan hocalarımız var. Yabani hayvanların üniversitemize girmesini, herhangi bir tehlikenin oluşmasını önlemek için bir duvar çekmeye karar vermiştik. Duvarımız toplam 4 kilometre uzunluğunda olacak. Şu ana kadar 4 kilometrenin bin 200 metresini tamamlamış bulunmaktayız. Havalar iyi gittiği müddetçe en kısa zamanda bitirmeyi düşünüyoruz. Duvarımız 60 santimetre istinat duvarı ve üzerine tel örgüleri var. İki metre 10 santimetre yüksekliğinde bir engel oluşacak. Duvarımız Kayseri yolu lojmanlarımızın olduğu yerden başlayıp, Fadlum Irmağına kadar devam edecek. Bundan sonra artık yabani hayvanların üniversitemize girmesi bu sayede engellenmiş olacağız" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Üniversiteden görüntüler

-Kampüs ile ormanlık alan arasına çekilen set

-Rektörün duvar çalışmalarını incelemesi

-Yaptığı açıklama

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=======================================

Kuyuya düşen oğlağı AKUT kurtardı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 4.5 metre derinliğinde ve 40 santimetre çapındaki artezyen kuyusuna düşen oğlak, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından 2 saat süren operasyonla kurtarıldı.

Yakacık Mahallesi Düzçam Mevkii'ndeki müstakil evinin bahçesinde seracılıkla uğraşan 58 yaşındaki Döne Arıkan, bugün saat 09.00'da, AKUT Fethiye Ekibi'ni arayarak, 1 yaşındaki oğlağının artezyen kuyusuna düştüğünü söyledi. Bunun üzerine bölgeye giden 7 kişilik AKUT ekibi, hazırlıkların ardından kurtarma çalışmasına başladı. İlk olarak bir gönüllünün halatla kuyuya sarkıtılmasına karar verildi. Ancak 40 santimetre çapındaki kuyu, 1 metre içine giren AKUT gönüllüsüne hareket etme imkanı vermeyince başka bir yönteme geçildi. Ekip üyeleri, 5 metre uzunluğundaki tahta bir çubuğun uçuna bağladıkları halatı kuyuya sarkıtarak, oğlağı boynuzlarından yakalamak istedi. Kuyuya baş aşağı sarkan AKUT gönüllülerinin 1 saat süren denemeleri sonunda oğlak, boynuzlarına geçirilen halat yardımıyla kuyudan dışarı çekildi.

"KUYU ÇOK DAR OLDUĞU İÇİN KURTARAMADIK"

Kurtarma çalışmalarını üzüntülü gözlerle izleyen Arıkan, oğlağının kuyudan çıkarılması sonrası büyük sevinç yaşadı. AKUT ekibine defalarca teşekkür eden Arıkan, "Evimin yanında 5 keçi besliyorum. Sabah beslenmeleri için serbest bırakmıştım. Buraya 3 yıl önce su çıkarmak için artezyen vurdurmuştuk ancak su çıkmadı. O dar kuyuya oğlak düşmüş. Kuyu çok dar olduğu için kurtaramadık. Aklımıza AKUT ekibinden başka kimse gelmedi. Allah razı olsun. Eğer gelmeselerdi kurtarma şansımız yoktu" dedi.

Kuyunun dar oluşunun kurtarma çalışmasını güçleştirdiğini anlatan AKUT Fethiye Ekip lideri Fatih Işık ise "Bize gelen ihbarda eski su kuyusuna düşen oğlaktan bahsedildi. 45 dakika sonra buraya geldik. Ancak kuyunun çok dar olduğunu gördük. İçine bir kişiyi indiremedik. Çünkü hareket etmeye imkan vermeyecek kadar dar. Bir düzenek hazırlayıp gönderdiğimiz ipi oğlağın boynuzuna geçirdik. Makara yardımıyla oğlağı sağlıklı bir şekilde yukarı çektik. Operasyonumuz 2 saat sürdü" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kuyunun dibindeki oğlağın görüntüsü

Kuyuya sarkıtılan AKUT gönüllüsünün görüntüsü

Kurtarma çalışmalarını izleyen Döne Arıkan'ın görüntüsü

Kurtarma çalışmalarından genel detay görüntüler

Oğlağın kuyudan çıkarılması

Serbest kalan oğlağın görüntüsü

Döne Arıkan ile röp.

Fatih Işık ile röp.

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Ergün TOS / FETHİYE (Muğla),

===========================================

8 metrelik kuyuya düşen eşek kurtarıldı

AKSARAY'da yaklaşık 8 metre derinliğinde boş kuyuya düşen çobanlık yapan 36 yaşındaki Cahit Oral'a ait eşek, AFAD ekipleri tarafından düştüğü kuyudan kurtarıldı.

Olay, Gülağaç İlçesi Camiliören Köyü'nde yaşandı. Çoban Cahit Oral'a ait eşek, yaklaşık 8 metre derinliğinde kim tarafından ve niçin açıldığı belirlenemeyen boş bir kuyuya düştü. Oral, ilk olarak eşeği kendi imkanlarıyla kuyudan çıkartmaya çalıştı. Başarılı olamayınca AFAD ekiplerinden yardım istedi. Kuyuya inen AFAD ekipleri, eşeğe bağladıkları halatla, iş makinası yardımıyla eşeği düştüğü kuyudan kurtardı. Ardından da eşek sahibine teslim edildi.

(Görüntü Dökümü

------------------

AFAD ekibinin eşeğe halat bağlaması

Eşeğin kurtarılması

Genel ve detay

(KJ: Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA))

======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Veli Ağbaba Şanlıurfa Gemlik Politika Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title