Haberler

Dha Yurt Bülteni - 19

İzmir'de 'Hıdırellez' coşkusuİZMİR'de, baharın müjdecisi olan hıdrellez, Büyükşehir Belediyesi'nin Gündoğdu Meydanı'nda düzenlediği konserle ve mahallelerdeki şenliklerle kutlandı.

İzmir'de ' Hıdırellez' coşkusu

İZMİR'de, baharın müjdecisi olan hıdrellez, Büyükşehir Belediyesi'nin Gündoğdu Meydanı'nda düzenlediği konserle ve mahallelerdeki şenliklerle kutlandı.

İZMİR'de baharın müjdecisi olan Hıdırellez kutlamaları Gündoğdu Meydanı'ndaki dünyaca ünlü perküsyon ustası Burhan Öçal ve Trakya All Stars grubunun konserleriyle kutlandı. Gürçeşme, Eşrefpaşa, İkiçeşmelik, Kemer, Tepecik ve Ege mahallelerinde gerçekleştirilen Hıdırellez şenliklerine, mahalle sakinlerinin yanı sıra binlerce İzmirli akın etti. Katılımcılar, Gündoğdu Meydanı ve İşçiler Caddesi'nde yakılan ateşlerin üzerinden atladı. Roman vatandaşların kültürel kıyafetlerle katıldığı gecede, şarkılar eşliğinde oyunlar oynandı. Bereket, bolluk, sağlık ve mutluluğun sembolü olan Hıdrellez kutlamalarında vatandaşlar dilek tuttu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------

Konserden görüntü

Eğlenenlerden görüntü

İşçiler Caddesi'ndeki şenlikten görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Mehmet CANDAN -Kamera: Mehmet GÜNEY/İZMİR,

===================================================

Üniversite kampüsündeki konser alanında yangın çıktı

BİLECİK Şeyh Edebali Üniversitesi'nde düzenlenen Grup Kolpa konseri sırasında bahar şenlikleri için kurulan lunaparktaki rangerde çıkan yangın, itfaiye tarafından söndürüldü.

Şeyh Edebali Üniversitesi merkez kampüs içerisinde, bahar şenlikleri kapsamında bu akşam Grup Kolpa konser verdi.Konser, bahar şenlikleri için kurulan lunapark alanında yapıldı. Konser sırasında üniversiteli gençlerden bazıları dilek fenerleri yaktı. Uçan fenerler lunaparktaki rangerin üzerine konunca yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Bilecik Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürdü. Yangın nedeniyle Grup Kolpa konserini erken bitirmek zorunda kaldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------

-Cep telefonuyla çekilen görüntüde;

-Rangerdeki alevlerin,

-Alevlerin büyümesi,

-İtfaiye ekiplerinin yangına müdahele etmesi

Haber-Kamera: Cafer ELMAS / BİLECİK,

====================================

Marmarisliler Hıdırellez'i plajda kutladı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, yaşama bağlılığın ve doğanın canlanmasının simgesi olduğuna inanılan Hıdrellez, plajdaki etkinlikte kutlandı.

Marmaris'te baharın müjdecisi Hıdırellez halk plajında kutlandı. Plajda ateş yakan vatandaşlar ateşin üzerinden atladı. Dilek tutan vatandaşlar ise hayallerini kumsala çizerek bahardan beklentilerini çizimlere yansıttı. Bazı vatandaşlar ise yaktıkları dilek fenerlerini gökyüzüne bıraktı. Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Halil Gökovalı ve CHP Kadın ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeleri, plajda dolaşarak halkın Hıdrellezini kutladı. İki köpeği ve bir kedisiyle günü kutlamaya gelen Mediha Yakar, "Bütün hayvanların karnı tok, sağlıklı olmasını ve insanlar ile hayvanların doğanın bir parçası olduğunun anlaşılmasını istiyorum" dedi. Hatice Keser ise, "Taşlarımı topladım dileğimi tutup ateşimi yaktım. Yaratan ülkemizin başından belaları uzak tutsun" dedi. Plajdaki yoğunluk nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi alırken, kutlamalarda herhangi bir sorun yaşanmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Marmaris Halk Plajı'ndaki vatandaştan görüntü

Ateşin üzerinden atlayanlardan görüntü

Dilek tutan ve kumsala resim çizenlerden görüntü

Vatandaşlarla röportajlardan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS(Muğla),

=====================================

Aytemiz Alanyaspor takım otobüsüne saldırı

AYTEMİZ Alanyaspor U21 takım otobüsüne Konya'da kamp yaptığı otelin önünde taşlı saldırı düzenlendi.

Aytemiz Alanyaspor U21 takımının yarın saat 16.00'da Atiker Konyaspor ile oynayacağı maç için akşam saatlerinde Konya'ya gelen kafile, merkez Selçuklu ilçesi Nişantaşı Mahallesi'nde bulunan kamp yapacağı otele geldi. Futbolcular ve yöneticilerin otelde yemek yediği saat 20.00 sıralarında, kimlikleri henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce otobüse taş atıldı. Otobüsün camları kırılırken, şüpheliler aracın üzerine sprey boyayla 'Babanız Konya' yazarak kaçtı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Otobüs olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından bulunduğu yerden kaldırılarak emniyete ait kademeye çekildi.

Polis, saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişeleri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Takım otobüsünden detay

Polis ekiplerinin incelemesi

Otobüsün kırılan camları ve yazılan yazı

Genel ve detaylar

Haber: Tolga YANIK - Kamera: Hasan DÖNMEZ / KONYA,

=====================================

MUMF'da opera aryaları Azeri türkülerle buluştu

MERSİN'de bu yıl 16'ncısı düzenlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali  (MUMF), KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfonisi Orkestrası'nın konseri ile başladı. Konserde, opera aryaları ile Azeri türkülerin tınısı birlikte yükseldi.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve kapalı gişe yapan konsere Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu ile müzikseverler katıldı. Konser öncesi sahneye çıkan Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, "Nasıl başladık ne zaman 16'ncı yılına geldik bilemiyorum. Siz değerli halkımız olmasaydı bu gün bu noktada olamazdık. 2007 yılında Avrupa Festivaller Birliğine kabul edilen 5'nci festivaliz Türkiye'de. Bu çok çok önemli. Bizler bu işin gönüllü neferleriyiz" dedi. Ardından sahneye çıkan Vali Çakacak, 2017 festival kent Ödülü'nü mimar Semihi Vural'a takdim etti.

MERSİN MÜZİĞE DOYDU

Alkışlarla sahneye çıkan KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfonisi Orkestrası, izleyenlere müzik ziyafeti çektirdi. Şef  Ali Hoca yönetimindeki orkestraya, Türk Operası'nın yıldız ismi Murat Karahan ve Gürcistan'ın opera yıldızı Teona Dvali eşlik etti.  Avrupa'nın önemli sahnelerinde aldığı rollerle dünya çapında tanınan Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Murat Karahan, opera aryalarının yanı sıra 'Nazende Sevgilim' başta olmak üzere sevilen Azeri türkülerini, Teona Dvali ise Charles Gounod'un 'Romeo ve Jülyet' operasından 'Valse of Juliet' aryası, Leo Delibes'in 'Les Filles de Cadix' eserini, seçkin bir repertuvarla birlikte seslendirdi.  Konserde,  F. Sartori'nin 'Time to Say Goodbye'  ve 1992 Barselona Olimpiat Oyunları'nın resmi şarkısı da olan A.L. Webber'in 'Amigos Para Siempre' şarkılarını birlikte seslendiren Karahan ve Dvali, dinleyicilerden tam not aldı.

Yaklaşık 2 saat sahnede kalan senfoni orkestrası alkış yağmuru eşliğinde sahneden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

Salondan görüntü

İzleyenlerden görüntü

Protokol üyelerinden görüntü

Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı'nın konuşması

Vali Özdemir Çakacak'ın Semihi Vural'a ödül vermesi

KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfonisi Orkestrası'nın konseri

Solist Teona Dvali'ın performansı

Solist Murat Karahan'ın Azeri türkülerini seslendirmesi

Orkestradan genel ve detay görüntüler

SÜRE: 16'30"   BOYUT: 526.00 MB

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE / MERSİN,

=====================================

Tartıştığı yeğenini öldürdü

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde 79 yaşındaki Ömer Kar, tartıştığı yeğeni 38 yaşındaki İdris Kar'ı av tüfeğiyle vurarak öldürdü.

Olay, gece saatlerinde, Akyazı İlçesi Akbalık Yeni Mahalle'de meydana geldi. Ömer Kar ile yeğeni İdris Kar arasındaki tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sınasında Ömer Kar, yeğenine av tüfeğiyle ateş etti. Ağır yaralanan İdris Kar, olay yerine sevk edilen ambulansla Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan İdris Kar, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Jandarma, olay sonrası kaçan Ömer Kar'ı yakalamak için çalışma başlattı.

Haber: Alaattin ONUR / AKYAZI(Sakarya),

=====================================

Burhaniyeliler Hıdırellez'i Karınca Deresi'nde kutladı

BALIKESİR'in Burhaniye İlçesi'nde, baharın müjdecisi Hıdırellez coşkuyla kutlandı. Şarkılarla eğlenen ve dilek tutan vatandaşlar yaktıkları ateşin üzerinden atladı.

Karınca Deresi'nde bir araya gelen vatandaşlar her yıl olduğu gibi bu yılda Hıdırellez'i coşkuyla kutladı. Dilek tutarak suya taş atan vatandaşlar söyledikleri şarkılar eşliğinde eğlendi. Yakılan ateşin üzerinden atlayan vatandaşlar baharın gelişini doyasıya yaşadı. Ahmet Nedim Hergül, " İnsanlar buraya gelerek ev araba gibi şeyler diliyorlar. Bende bir dilekte bulundum ama söylemek istemiyorum" dedi.  Ayakkabı boyacılığı yapan Fatih Bıçakçı " Bende ekmeğimin peşindeyim. Burada kalabalığı görünce geldim" dedi. Gülnare Bilbay ise," Derede çalışma var. Gene de buna rağmen kalabalık. İnşallah dileklerimiz kabul olur" dedi. Halil Ceyhan da," Gelenek ve göreneklerimizi yaşatıyoruz. Allah memleketimizi korusun" dedi. Büşra Ceyhan ise," Okulumda başarılı olmak istiyorum. İnşallah takdir alırım ve iyi bir liseye giderim" dedi. Aysu Çoban ise," Her sene olduğu gibi gene buraya geldik. Dilekte bulunduk. Dileklerimizin kabul olmasını bekliyoruz" dedi. Gülcan Yılmaz'da" Allah vatanımızı ve milletimize birlik ve beraberlik versin. Allah, bolluk ve bereket versin" dedi. Ayşe Özcan'da," Bu gelenek başka yerde yok. Bunun devam etmesini istiyoruz" diye konuştu.

Haber: Sefer TALAY / BURHANİYE(Balıkesir),

========================================

Afyonkarahisar'da kaza: 2 ölü, 3 yaralı

AFYONKARAHİSAR'ın Bolvadin İlçesi'nde kontrolden çıkıp takla atan otomobildeki 2 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Kaza, Bolvadin-Çobanlar karayolu Hamidiye Köyü yolu kavşağında meydana geldi. N.K.  yönetimindeki 03 KS 662 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu takla atıp, ters döndü. Kazada, Nevzat Kılınç (50) ve Şerefat Gümüş (59) olay yerinde yaşamını yitirdi, Naz Gümüş (6), Ekrem Gümüş (33) ve sürücü N.K. (46) ise yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Afyonkarahisar ve Bolvadin Devlet Hastaneleri ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Nevzat Kılınç ve Şerefat Gümüş'ün cesetleri de morga gönderildi.

Haber: Sait KARADUMAN / AFYONKARAHİSAR,

==========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hıdırellez Hıdrellez Gündoğdu İzmir Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title