Haberler

Dha Yurt Bültehi-4

Çavuşoğlu: Değişen tek şey; hükümeti cumhurbaşkanı mı, başbakan mı kuracak?

Çavuşoğlu: Değişen tek şey; hükümeti cumhurbaşkanı mı, başbakan mı kuracak? (2)

50 BİNDEN FAZLA SURİYELİ TÜRKİYE'DEN DÖNDÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, referandum öncesinde geldiği İzmir'de, Vali Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Hem İzmir'i hem de ülkemizi değerlendiriyoruz. Görüşlerimizi de paylaşıyoruz. İzmir'de güzel bir günü geçirmekten dolayı mutluluk duyuyorum. Uluslararası etkinlikleri bazılarını İzmir'de gerçekleştireceğiz" dedi.

EL BAB TAMAMEN GÜVENLİ HALE GETİRİLECEK

Valilik çıkışında da, dış politikaya ilişkin açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "El Bab, tamamen ele geçirildi. Buralara insanlar dönmeye başladı. 50 binden fazla Suriyeli Türkiye'den bu bölgelere döndü. Güvenliği yerel güçlere devretmek lazım. Ama bunu da hazırlamak lazım. Buralarda, örgütler arasında da toprak kazanma mücadelesi var. Fırat Kalkan'ı operasyonunda El Bab'ta önemli biri başarı elde edildi. Bizim askerlerimiz daha orada, yapılacak çalışmaları da bizim gerçekleştirmemiz lazım. Terörden arındırılmışı güvenli bölge sağlamamız lazım. Yerel güçlerin, güvenliği alması için gerekli çalışmaların olması lazım. Eğit donat çalışmalarımız da sürüyor" diye konuştu.

"PKK NEREDE İSE VURURUZ"

PKK'nın son zamanlarda yerleşmeye çalıştığı Sincar bölgesine yönelik soruları da yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "PKK terör örgütüdür. Türkiye'yi hedef almaktadır. Biz de teröre karşı mücadele ediyoruz. En kararlı şekilde sürdürüyoruz. Hem sınırlarımız içinde hem de sınırların dışında sürdürüyoruz. PKK nerede olursa olsun, nereye yerleşirse yerleşsin mücadele edeceğiz. Kandil'e nasıl müdahale ediyorsak, Sincar'da da ikinci Kandil oluşturmak için bazı yapılandırmalara girdiler. Biz buralarda da diğer yerlerde de, gerekli müdahalemizi yapacağız. Mücadelemizin bir parçasıdır, nerede olursa olsun müdahale etmek. Nerede olduğu önemli değil. Bunu ABD Dışişleri Bakanıyla da görüştüm. Kendileri de PKK'nın Sincar bölgesinden çıkartılması için bizle işbirliği yapacaklarını ve planlarının hazır olduğunu söyledi" dedi.

Terör örgütlerine ait bilgilerin Alman İstihbarat birimleriyle paylaşılmasına yönelik soru üzerine bilgi veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İstihbarat birimleri arasında terörle, teröristle ilgili bilgi paylaşımı olur. Biz de bilgileri yurt dışında PKK, FETÖ üyeleri dahil o ülkeyle paylaşıyoruz. Hem siyasi hem de istihbaratla paylaşıyoruz. Bu bilgilerin, siyasi amaçlı kullanılması ve sızdırılması etik değil. Bilgi paylaşımı karşılıklı oluyor. İstihbaratın yaptığı çalışmada Türkiye'ye karşı risklerin azaltılması için faydalıdır. Almanya'da olanla ilgili bilgeleri kiminle paylaşacağım, Almanya ile paylaşacağım. Son zamanlarda yurt dışındaki terör örgütü üyelerinin tespitine yönelik çalışmalardan da rahatsız olduklarını görüyoruz. Bize yönelik tehdit varsa bunu tespit edip gerekli adımı atmamamız mı lazım. Ülkemize, yabancı teröristlere baktığımız zaman çoğu AB ülkelerinden geliyor. AB ülkelerinden gelen yabancı teröristleri yakaladığımız zaman biz bilgi veriyoruz. Onların istihbaratlarıyla paylaşıyoruz. Teröre karşı top yekun mücadele etmek lazım. İşbirliği yapmak lazım. Terör tek ülkenin sorunu değil, bunu yaparken samimi olmak lazım. Bunu yaparken samimiyeti AB ülkelerinde bulamıyoruz. Samimi olmak lazım. AB bakanlarına şunu söyledim; Siz PKK'ya müdahale edin, bunların para toplama faaliyetlerini durdurun, size nasıl saldıracak göreceksiniz. Koynunuzda bir yılan var. Bunu yılına dokunmuyorsunuz. Ama bu yılan sizi sokar. Bunu sürekli söylüyoruz. Terör örgütünün inancına ırkına bakmadan birlikte mücadele etmemiz lazım" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Valilik ziyaretinden görüntü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarından görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM, kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR

=============================

Bakan Soylu: Kılıçdaroğlu niye FETÖ ile beraber?

İÇİŞLERİ Süleyman Soylu, "Niye Kılıçdaroğlu bugün FETÖ ile beraber? ya korkuyor, ya ortak, veya da esiri. Üçünden birisi" dedi.

Bakan Soylu, Ankara'dan uçakla Zonguldak Havalimanı'na geldi. Zonguldak Valisi Ali Kaban, Ak Parti Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar, İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı ve partililer tarafından karşılanan Bakan Soylu, Çaycuma İlçesi'nde Kent Meydanı'nda halka hitap etti. Bakan Soylu, "Tarihi bir kararın arifesindeyiz hep birlikte. Bu ülkede yıllardan beri bizi terbiye etmeye çalışıyorlar. Bize diyorlar ki: Siz bu ülkeyi yönetemezsiniz. 1960 darbesini yaptık, başbakanınızı astık, akıllanmadınız mı? 1971 muhtırasını yaptık, akıllanmadınız mı? Bizi terbiye etmeye çalışıyorlar. 'Bir profesör ile bir çoban aynı olur mu?' diyerek bizi değersizleştirmeye çalışıyorlar. 16 Nisan, 'Bu milletin yılardan beri çektiği sıkıntılara karşı bu ülkenin sahibi millettir, bu vatanın sahibi millettir' diyeceğimiz bir oylamadır" dedi.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadeleye değinen Bakan Soylu, "Bugün askerimiz, polisimiz jandarmamız, korucumuz, aslanlarımız ay yıldızlı bayrakla her yerde onların peşinden koşuyor, onlar da fare gibi kaçıyor. Daha yeni başladık. Kandil'den havlayanlara, it gibi havlayanlara sesleniyorum: Canınızın kıymetini biliyorsanız oradan sıvışın. Bu millete ödettiklerinizin bütün maliyetini size ödetmezsek namerdiz" diye konuştu.

'ONLARA CAN SUYU TAŞIMANIN GEREĞİ NEDİR'

Anayasa değişikliği için MHP ile uzlaştıklarını söyleyen Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Peki Kılıçdaroğlu kiminle uzlaştı? Gelirken yine istihbarat raporlarını okudum. Kandil'den, 'Evet çıkarsa biz bittik' diyorlar. Bu kış gününde bin tane sığınaklarını tahrip ettik. İnançla, siyasi iradeyle, kararlılıkla. Operasyonlarda onlarla beraber olduk. 'Bu fitneyi, bu kötülüğü Türkiye'den söküp atacağız' dedik. Şimdi onlara can suyu taşımanın gereği nedir? Şimdi onlarla beraber bu meseleyi yürütmenin gereği nedir? Geçen akşam gece uçağa bindik Diyarbakır'a gittik. Oradan Lice'ye gittik. Oraya bizden sonra HDP milletvekilleri gitmiş, 'Oerasyonu bitirin' demişler. Biz orada 60 teröristi etkisiz hale getirdik. Şimdi o operasyonlar durdurulursa o evlatlarımız bir daha nasıl teröristlerle mücadele ederler. Biz şehitlerimizin sorumluluğunu yaşıyoruz. Biz medeniyetimizin ve tarihimizin sorumluluğu yaşıyoruz. Biz geleceğimizin sorumluluğunu yaşıyoruz. Sadece bugünün siyasetini yapmıyoruz."

'KILIÇDAROĞLU NİYE FETÖ İLE BERABER'

FETÖ ile mücadele konusunda da CHP'yi eleştiren Bakan Soylu, "Niye Kılıçdaroğlu bugün FETÖ ile beraber? ya korkuyor, ya ortak, veya da esiri. Üçünden birisi. Bunun başka bir anlamı yoktur ama bu memleket bizim. Bu oyunları biz ciddi bir şekilde ortaya koymazsak, bugün Recep Tayyip Erdoğan'ı, kıymetli cumhurbaşkanımızı onlardan farklı kılan budur. Memleketi için bir tehlikeyi gördüğü andan itibaren milletin iradesiyle beraber sonucunu düşünmeden, siyasi hesabını yapmadan, sadece ülkemizin ve milletimizin geleceğinin hesabını yaparak adım atmasıdır. Bugün milletinin gönlünde olmasının, yaklaşık 15 yıldır oyunu 34'den 52'ye yükseltmesinin temelindeki sebep de tam anlamıyla bundandır" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Uçağın gelişi

-Bakanın uçaktan inişi

-Çiçek verilmesi

-Çaycuma'da halkı selamlaması

-Konuşması

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Durmuş SEVİNDİK/ÇAYCUMA(Zonguldak),

=======================================

CHP'li Koç; ' Türkiye'de getirilmek istenen rejim değişikliğidir'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç referandum çalışması yaptığı Amasya'da, "Anadolu'da bir deyim vardır, siz tilkiyi ehil zannedip kümese vekil tayin ederseniz, ertesi sabah kümese gittiğinizde şikayet etmeyeceksiniz. O yapacağı işi yapacak orada. Onun için daha hala 14 yıldır ehil zannediyorsanız bazılarını, devleti bütün sorumluluklarıyla tek kişiye emanet etmeyin. Türkiye'de getirilmek istenen bir rejim değişikliğidir" dedi.

Referandum nedeniyle Amasya'ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, PM üyesi Sevda Erdan Kılıç, PM üyesi Bülent Kuşoğlu, CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit ve Mustafa Balbay, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer partililerle buluştu.

CHP İl binasında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, " Türkiye'nin tek kişinin ihtiraslarına, hırslarına, saplantılarına, cehaletine teslim edilmemesi için hep birlikte bir başka ortak mücadele yapıyoruzö dedi. Anayasa değişikliğine değinen Koç, "Ne isteniyor burada, bu çok açık. Türkiye'de lamı cimi yok, lafı uzatmaya gerek yok, lafı süslemeye gerek yok. Yok Cumhurbaşkanlığı sistemi, yok Cumhurbaşkanlığı Başkanlık sistemi, yok onun hükümeti. Türkiye'de getirilmek istenen açık ve net bir rejim değişikliğidir" diye konuştu.

HERKES 16 NİSAN'DA TAVIR ALMAK ZORUNDA

Herkesin 16 Nisan'da tavır olmak zorunda olduğunu söyleyen Haluk Koç, "Her şeyi kendi siyasetleri için kullandılar. Şimdi geldiğimiz noktada kim kimin kuyruğuna takılır, onu bilmem ama benim Ankara'nın tüm ilçeleri dahil gittiğimiz her yer gördüğüm bir manzara var. Bu ülkenin temeline sahip çıkan, bu ülkenin bekası için, birliği, bütünlüğü için gerçekten bu ülkede kardeşçe yaşayabilmek için, bu ülkenin bağımsız olabilmesi için, demokrasinin yaşayabilmesi için herkes sorumluluk altında üstleri ne diyorsa desin, herkes 16 Nisan'da tavır almak zorunda. Anadolu'da bir deyim vardır, siz tilkiyi ehil zannedip kümese vekil tayin ederseniz, ertesi sabah kümese gittiğinizde şikayet etmeyeceksiniz. O yapacağı işi yapacak orada. Onun için daha hala 14 yıldır ehil zannediyorsanız bazılarını, devleti bütün sorumluluklarıyla tek kişiye emanet etmeyin. Türkiye, üzerinde macera yaşanabilecek, maceradan maceraya sürüklenebilecek bir ülke değildir. Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak demokrasisiyle tarih içerisinde Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı çağdaş yolda yoluna inatla devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

--------------

-CHP'li partililerden detay

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç konuşma

-Diğer detaylar

Haber-Kamera: Sinan HARMANCI/AMASYA,

============================================

Yaşlı adamı sokakta dövdüler

ŞANLIURFA'da, 70 yaşındaki Mehmet Sait Şimay, sokakta kimliği belirsiz kişilerce demir sopalarla dövülerek hastanelik edildi.

Olay, öğle saatlerinde Eyyübiye Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, evinden çıkan ve sokakta yürüyen Mehmet Sait Şimay, kimliği belirsiz kişilerce yolu kesilerek tekme, tokat ve demir sopalarla dövüldü. Aldığı darbelerle yere yığılan yaşlı adamı görenler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine geçen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Şimay, götürüldüğü hastanede tedaviye alındı.

Polis ekipleri, yaşlı adamı döverek kaçan kişilerin kimliklerinin saptanarak yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Olay yerindeki kalabalık

Polis ekipleri ve ambulans

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA-DHA)

================================

Rize'de yolu olmayan mahallede teleferikle ulaşım sağlanıyor

RİZE'nin Muradiye Beldesi Yeşildere Mahallesi sakinleri yolu olmayan evlerine, bölgede varangel olarak bilinen ve 100 metre yüksekten geçen ilkel teleferikle ulaşıyor. Evleri ile yol arasına 10 dolayında teleferik hattı kuran mahalle sakinleri ölümüne yolculuk ediyor.

Merkeze bağlı Muradiye Beldesi'nde 25 haneli Yeşildere Mahallesi'nde araç yolu yapımı için uğraş veren mahalle sakinleri bir sonuç alamayınca kendilerince çözüm yolu buldu ve bölgede varangel olarak bilinen ilkel teleferik hatları kurdu. Mahalle sakinleri, kimi yatay kimi dikey kurulan 120 metre uzunluğunda ve zeminden yaklaşık 100 metre yükseklikten geçen teleferik hattı ile evlerine ulaşıyor. 10 dolayında teleferik hattı kurulan mahallede teleferiğin biri gidiyor, diğer geliyor. Ölümüne yolculuk yapan mahalle sakinleri dik patika yolu çıkamayan yaşlı ve hastaların teleferiğe binmekten başka çareleri olmadığınan yakındı.

"ALLAH'A EMANET GİDİYORUZ"

Evlerine yol olmadığı için 10 yıldır teleferikle ulaşım sağladığını anlatan Kamile Küçükmustafa, "Tehlikeli ama Allah'a emanet biniyoruz. 10 yıldır yol yaptırmaya çalışıyoruz ama sonuç alamadık. Kalp hastasıyım. Dik yokuşu inip çıkamıyorum. Korku içinde teleferiğe biniyorumö dedi. Mahallede teleferikle kullananlardan Marifet Yıldırım' da "Yolumuz yok. Sakat olduğum için yürüyemiyorum. Tek isteğimiz bir yol. Teleferiğe binmek tehlikeli ama başka çaremiz de yok" diye yakındı ve evlerine yol yapılmasını istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Teleferik hattının görüntüsü

Mahalle detayları

Teleferikle ulaşım sağlayanlar

Teleferiğe binenelrle röp.

Detyalar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-

===========================================

Menderes'te uyuşturucu operasyonu

İZMİR'in Menderes İlçesi'nde düzenlenen operasyonda, üzerinde esrar ve uyuşturucu hap bulunan 34 yaşındaki S.C. (Sabri Cengiz) gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.C., tutuklandı.

İzmir İl Jandarma ve Menderes İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Menderes'te yaşayan S.C.'nin İzmir'den temin ettiği uyuşturucu maddeyle ilçeye geleceğini öğrendi. Dün S.C.'nin kente geldiği belediye otobüsünü takibe alan ekipler, şüpheli araçtan iner inmez, saat 14.30'da harekete geçti. Kıskıvrak yakalanan S.C.'nin yapılan üst aramasında, 6 gram esrar ve 6 uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan S.C., jandarmaya götürüldü. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.C. tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Şüphelinin yakalanması için düzenlenen operasyon, aracın takibi ve harekete geçilmesi

S.C.'nin yakalanması

S.C.'nin üst aramasında bulunlar

Genel ve Detay görüntü

Haber: Kadir ÖZEN-Kamera: İZMİR,

===================================

FETÖ'ye para aktaran 21 kişi gözaltına alındı

GAZİANTEP'te, Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik düzenlenen operasyonda yurtdışında bulunan 11 ayrı kuruluşa para transferi yapan 32 şüpheliden 21'i gözaltına alındı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, FETÖ/PDY'nin mali ayağına yönelik yürütülen çalışmalarda 32 kişinin 'Gülenist' olarak tabir edilen yurtdışındaki kuruluşlara para transferi yaptığının saptandığı kaydedildi. Bunun üzerine savcılık kararıyla tespit edilen 32 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenlendiği ve 21 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: "FETÖ/PDY terör örgütünün ilimizdeki mali ayağına yönelik olarak, yurtdışında bulunan 11 değişik 'Gülenist' kuruluşlara para transfer ettikleri tespit edilen 32 şüpheli şahsa görevlilerimizce eş zamanlı operasyon yapılarak 21 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Gözaltına şüphelilerin adreslerinde ve araçlarında yapılan aramalarda; 102 bin Dolar, 3 bin 100 Euro, 2 tabanca ve 2 şarjör, 459 adet tabanca fişeği, 2 av tüfeği, 35 av tüfeği fişeği, 34 cep telefonu, 16 laptop ve tablet bilgisayar, 6 flash bellek ve 7 yasak yayınlı kitap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli şahıslar hakkında FETÖ/PDY terör örgütüne finans sağlamaktan adli işlemlere başlandı."

Haber: GAZİANTEP

=============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Süleyman Soylu Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

title